-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Stonkus atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės: laiduoti sutiko šeimos narys

Spalio pabaigoje aktorius, laidų vedėjas Mantas Stonkus įkliuvo neblaivus prie vairo. Vis dėlto prokuratūra nusprendė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.
Mantas Stonkus
Mantas Stonkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šią žinią naujienų portalui lrytas.lt trečiadienį patvirtino Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Rašinskas.

Teigiama, kad laiduoti už aktorių, anksčiau neturėjusį nusikalstamos veikos istorijos, pasiryžo jo šeimos narys.

Vis dėlto M.Stonkui skirtos dvi baudžiamojo poveikio priemonės – automobilio „Suzuki“ vertei prilygstančio turto konfiskavimas ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 2 metams.

M.Stonkus turės sumokėti 3 tūkst. 400 eurų – tokia suma, kaip rašo minėtas naujienų portalas, yra įvertintas kitam asmeniui priklausantis automobilis, kurį spalio 29-osios vakarą vairavo aktorius.

Šį prokuratūros sprendimą dar turi patvirtinti Utenos apylinkės teismas.

Nors norą laiduoti už komiką išreiškė jo šeimos narys, jei laidavimo laikotarpiu jis padarys naują baudžiamąjį nusižengimą arba nusikaltimą, atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės galėtų būti panaikintas.

15min primena, kad informacija, jog policijos pareigūnai spalio 29 d. vakarą sulaikė Mantą Stonkų ir jam buvo nustatytas girtumas, 15min pasiekė tą patį savaitgalį. Dėl to portalas kreipėsi į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovę Astą Šuminienę.

Nors ji tąkart negalėjo tiksliai įvardyti, ar tai iš tiesų Mantas Stonkus, tačiau aplinkybės atitiko – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja paminėjo, kad vyras su automobiliu „Suzuki“ buvo sustabdytas Zarasų rajone, Dusetų miestelyje penktadienį 22.40 val. vakaro. Jam nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Policijos atstovė spaudai taip pat nurodė, kad dėl šio įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

15min bandė susisiekti ir su pačiu M.Stonkumi, tačiau nesėkmingai – vyras į skambučius neatsiliepė. Vis dėlto galiausiai vyras apie nemalonią situaciją prakalbo socialinio tinklo paskyroje.

„Sveiki,

Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties.

Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo.

Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks.

Klydau.

Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams.

Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę.

Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – rašo M.Stonkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius