Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„MaNNazz“ nuotykiai tęsiasi: Albanijos skurdas, mersedesai ir koncertą sutrikdžiusi policija

Praėjusi savaitė po Europą keliaujančiai elektroninės muzikos grupei „MaNNazz“ buvo pilna netikėtumų ir išbandymų: nuo lietuviams nepakeliamo karščio ir kultūrinio šoko Albanijoje iki netikėtai sugedusio automobilio.
Grupės „MaNNazz“ turas po Europą
Grupės „MaNNazz“ turas po Europą / Asmeninio albumo nuotr.

„Manau, komandai didžiausias šokas buvo įvažiavus į Albaniją. Skurdas ten tikrai gana didelis ir labai trūksta tvarkos: keisti pakelėse stovintys pastatai, labai daug nebaigtų statyti namų ir gausybė baldų parduotuvių bei, žinoma, „mersedesų“ – visi ten važinėja „mersedesais“. Jokių kelių eismo taisyklių, jokių kelio juostų ir be galo daug policijos ekipažų, kas buvo labai keista, nes jei nėra taisyklių – tai ką veikia policija?“ – juokėsi grupės „MaNNazz“ įkūrėja ir vokalistė Kamilė Kielaitė-Sienkievič.

Asmeninio albumo nuotr./Bogdanas Sienkievič ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič
Asmeninio albumo nuotr./Bogdanas Sienkievič ir Kamilė Kielaitė-Sienkievič

Naujame grupės vaizdo dienoraštyje prodiuseris Mantas Sadauskas dalinasi įspūdžiais iš egzotiškosios Albanijos ir pasakoja apie jausmą, kai važiuodamas bijai sustoti prie šviesoforo, nes nežinai, kas tau gali nutikti.

Asmeninio albumo nuotr./Grupės „MaNNazz“ turas po Europą
Asmeninio albumo nuotr./Grupės „MaNNazz“ turas po Europą

Tačiau keliauninkus labiausiai išsekino visgi ne kultūrinis šokas, o nepakeliamas Balkanų karštis. Tik vakare „MaNNazz“ nariai pasiryžo išlįsti į miestą.

„Alinantis karštis. <...> Nors vakare temperatūra Tiranoje buvo nukritusi iki 35 laipsnių, man buvo vis tiek per karšta. Nuo asfalto kylantis karštis tiesiog dusino, tad ilgai mieste neteko pabūti“, – apie Albanijos sostinės kasdienybę vasarą pasakojo K.Kielaitė-Sienkievič.

Visus vargus atpirko Tiranoje surengtas koncertas. Turbūt niekas iš „MaNNazz“ narių net slapčiausiose svajonėse nesitikėjo, kad į kažkokių niekam negirdėtų lietuvių koncertą susirinks per 200 žmonių, o dalis jų net ir žodžius mokės!

Asmeninio albumo nuotr./Grupės „MaNNazz“ turas po Europą
Asmeninio albumo nuotr./Grupės „MaNNazz“ turas po Europą

„Koncertas buvo puikus, susirinko daugiau nei 200 žmonių, kas būnant svetimoj šaly stebina, nes niekas tavęs nežino, o daug kas iš klausytojų net ir žodžius dainų mokėjo. Jei ne tą vakarą pasirodžiusi ir koncertą laikinai nutraukusi policija, viskas būtų tobula“, – sakė K.Kielaitė-Sienkievič.

Iš Albanijos grupė „MaNNazz“ patraukė Italijos link. Čia grupės narių laukė dar daugiau netikėtumų – vos pravažiavus sieną pradėjo gesti automobilis... O ir nakvynės vieta pasitaikė itin egzotiška.

„Kadangi gyvenom tokiam Italijos kaime: be skalbimo mašinos, su malkomis šildomu vandeniu, darbų tikrai netrūko. Buvo didžiulė egzotika rūbus plauti rankomis, mūsų jaunimėliui tai buvo tikra atrakcija. Stebėjau iš šono jų linksmybes ir mąsčiau, kaip visgi komfortas mus sujaukė, kaip atitrūkom nuo bendravimo, komandinio darbo, nes dabar turim daug laisvo laiko ir labai dažnai ieškom po ranka pasitaikiusio telefono ar kompiuterio. Kelionėje supratau, kad mūsų vaikai jau gali net nebežinoti, kaip atrodo gyva vištelė ar laukų karvutė, civilizacija sunaikina visa, kas gyva ir tikra“, – svarstė Kamilė Kielaitė-Sienkievič.

Daugiau įspūdžių ir pasakiškų vaizdų naujausiame „MaNNazz“ Europos turo vaizdo įraše:

VIDEO: „MaNNazz“ kelionė po Europą: Albanijos skurdas ir koncertą sutrikdžiusi policija

Grupės „MaNNazz“ turas po Europą „Two thousand of hopes“:

TAIP PAT SKAITYKITE: Grupės „MaNNazz“ turas po Europą: pirmieji iššūkiai ir sužavėjęs slovakų svetingumas

VIDEO: Grupės „MaNNazz“ gastrolės Europoje: linksmybės Lenkijoje ir žavintis slovakų svetingumas

TAIP PAT SKAITYKITE: Grupės „MaNNazz“ turas po Europą: bemiegės naktys, beprotiškas karštis ir pikta kaimynė

VIDEO: Grupės „MaNNazz“ turas po Europą: bemiegės naktys, beprotiškas karštis ir pikta kaimynė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius