Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Westas prabilo apie nutylėtą S.Grafininos veiklą – prekybą žmonėmis: „Tai yra tragedija“

Pareigūnams vis dar narstant Sandros Grafininos dingimo bylą, viešumą pasiekė interviu, kurį jos sutuoktinis Nigelas Westas davė likus dienai iki sulaikymo. Britas atvirai papasakojo, kaip susipažino su Sandra, toleravo jos melagystes ir net žinodamas, kuo ji užsiima, vis tiek vedė.
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmadienio vakarą LNK laidoje „Nuo...iki...“ – rugpjūčio pradžioje įvykęs interviu su Nigelu Westu. Jau kitą dieną pareigūnai sulaikė nužudymu įtariamą britą ir uždarė į areštinę. Jis Šiaulių izoliatoriuje praleido visą mėnesį.

Prieš sulaikymą Nigelas Westas atvirai prabilo apie žmonos veiklą –prekybą žmonėmis bei prostituciją, kuria, pasak jo, Sandra užsiėmė net būdama nėščia.

Melagystės apie turtus

Nigelas prisipažino, kad jis žinojo ir nesipriešino, kai Sandra Garafinina skleidė melagingas istorijas apie jų šeimą ir prieš visus stengėsi formuoti turtuolių įvaizdį.

„Buvo santykiai su būtent tokia moterimi ir man tai šiek tiek kainavo. Kiek? Nežinau, 100 tūkst. svarų. Tai buvo nuodingi santykiai“, – laidoje kalbėjo Nigelas Westas.

„Ji pateikė labai daug informacijos, kuri buvo melas. Žinojau tai, bet nesupratau, kaip Lietuvoje veikia žiniasklaida. O kai supratau, ką ji iš tiesų pasakoja, ji spėjo jau iškloti gausybę melo. O tai, ką ji pasakoja supratau tik tada, kai pradėjau gauti žinučių iš žmonių, kurie mane žinojo ir perskaitė straipsnius“, – tęsė jis.

Anot Nigelo, tokias istorijas Sandra pasakojo ne tik norėdama pasirodyti prieš kitus kaip tikra milijonierė. „Jai reikėjo dėmesio, kad galėtų pridengti savo tikrąją veiklą, iš kurios uždirbdavo. O tai – prekyba žmonėmis. Visos tos istorijos buvo grubus būdas sukurti įspūdžiui, sulaukti dėmesio, kad galėtų paslėpti savo tikrąją veiklą“, – laidoje „Nuo...iki...“ kalbėjo vyras.

Feisbuko nuotr./Sandra Grafinina
Feisbuko nuotr./Sandra Grafinina

Vedė, nors ir žinojo apie prekybą žmonėmis

„Su Sandra susipažinome Londone. Ji su manimi susisiekė per pažinčių programėlę, kurioje buvau užsiregistravęs, atsiuntė man kvietimą draugauti. Mes pradėjome pokalbį, jis truko savaitę ar dvi. Po to nuėjome į pasimatymą, jis vyko viename restorane. Mes susitikinėjome keletą kartų. Buvo viena keista aplinkybė – tuomet man ji sakė esanti kailinių paltų prekeivė. Dabar žinau, kad ji dirbo eskorte. Susitikti su ja buvo galima tik vėlai vakare. Dabar, žvelgiant į praeitį, tai atrodo keista. Ko gero, turėjau būti atidesnis“, – laidoje prisipažino Nigelas.

Paklaustas, kuo jį tąkart patraukė Sandra Grafinina, šis vardino: „Ji buvo įdomi, išsilavinusi, kalbėjo septyniomis kalbomis, daug keliavo. Tuomet, kai su ja susipažinau, ji buvo labai graži. Be abejonės, pastaruoju metu buvo akivaizdu, kad laikas, gyvenimo būdas ir jos įpročiai atėmė tą grožį.“

Pasirodo, Nigelas vis tik iki vedybų jau žinojo, kad Sandra pardavinėja ne kailinius, o žmones. Tačiau vis tiek po šešių mėnesių draugystės ją vedė Las Vegase, nes ši tikino esanti nėščia.

„Netrukus po to, kai praleidome pirmą naktį, ji prisipažino, kad laukiasi. Tada prisigėrė, nukrito nuo laiptų ir pasakė, kad prarado kūdikį. Aš iki šiol nežinau, ar tai buvo tiesa. Ji tai puikiai naudojo manipuliuodama manimi, apgailestaudama apie nėštumą, kuris baigėsi persileidimu. Dabar galvoju, kad ji galbūt laukėsi, nes juk dabar turime vaiką. Bet tuomet ji pasinaudojo nėštumu, kad mane kontroliuotų, kad būčiau nuo jos priklausomas“, – svarstė N.Westas.

Nigelas sakė, kad tuomet Sandrą vedė taip greitai, nes ją iš tiesų mylėjo, pasitikėjo, nors ir daug kas apie šią moterį jam kėlė klausimų.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

Dėl Sandros nebebendrauja su tėvu

Poros santykiai į bedugnę ėmė ristis kone iškart po vestuvių. Sandra Grafinina itin nepatiko Nigelo tėvui, kuris galiausiai su sūnumi nutraukė visus santykius.

„Jis nebuvo sužavėtas mano pasirinkimu. Mes nuvažiavome į jo namus ir nežinau, kas įvyko, bet labai greitai mūsų viešnagė virto pragaru. Sandra mano tėvui buvo labai grubi. Jei atvirai, jis beveik išmetė ją iš savo namų po 2-3 dienų.

Jis man pasakė, kad turiu du pasirinkimus – arba skirtis su Sandra, arba dingti iš jo gyvenimo. Pasirinkau Sandrą, bet tai turbūt nebuvo geriausias pasirinkimas. Bet mano santykiai su jos sūnumi buvo tiesiog fantastiški. Mes visada buvom drauge, ir manau, kad tokiais atvejais artimiems žmonėms mes atleidžiame daugybę dalykų. Tuomet man neatrodė, kad mano tėvo sprendimas buvo sąžiningas. Tačiau supratau, kad jis rūpinasi savo ir savo žmonos interesais. Tiesa, su juo bandžiau susisiekti prieš keletą dienų (rugpjūčio mėnesį – red.), prašiau pagalbos, bet jis vis dar nebendrauja su manimi“, – LNK laidoje pasakojo Nigelas.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

Besilaukdama esą užsiėmė prostitucija

Grįžę gyventi į Lietuvą, Sandra ir Nigelas gyveno iš santaupų, kurias, pasak vyro, jis buvo sukaupęs tada, kai vadovavo kelioms klinikoms, o Sandra – anot jo, iš galimos prekybos merginomis Austrijoje.

Nigelas tvirtina, kad Sandra gerdavo tiek, kad net netekdavo sąmonės, ir tai pradėdavo daryti nuo pat ryto. Kodėl Nigelas su ja buvo ir toliau, šis sakė: „Aš rūpinausi jos sūnumi.“

Kiek vėliau, kai Sandra išgėrusi buvo užfiksuota vaizdo įrašuose vietinių gyventojų, šeima pabėgo į Didžiąją Britaniją tikėdamiesi pasislėpti nuo policijos ir socialinių tarnybų, galėjusių atimti S.Grafininos sūnų.

Pasak Nigelo, jis turi įrodymų, kuo žmona užsiėmė atvykusi gyventi svetur: „Aš pastebėjau, kad vienas vyriškis kaskart ją pasiima ir kažkur išsiveža. Aš įtariau, kas vyksta, bet ji man nieko nepasakojo. Ji aiškino, kad dirbo vertėja. Aišku, nesu sutikęs vertėjo, kuris uždirba tūkstantį svarų per naktį. Aš žinojau, kad ji vėl grįžo prie senos veiklos.“

Tuomet vyras ėmė galvoti apie skyrybas, tačiau galiausiai šios minties atsisakė.

„Mes jau ėjome link skyrybų, bet sužinojome, kad ji laukiasi. Man svarbiausiu dalyku tapo kūdikio saugumas. Aš buvau laimingas, kad turėsime vaiką. Tuomet aš apie jos darbą negalvojau. Žinojau, kad vaikas mano. Be to, dukra panaši į mane. Dariau viską pusantrų metų, kad vaikas būtų saugus. Nesu puikus tėvas ir ne viskas man pavyko. Negalėjau sustabdyti Sandros nuo gėrimo. Manau, dėl to mūsų vaikas turi ryškiai išreikštą vaisiaus alkoholinį sindromą. Tai, ką ji padarė – tragedija. Ji užsiėmė prostitucija netgi tada, kai laukėsi. Darbavosi JAV, Šveicarijoje, darė tai iki rugsėjo. O vaikas gimė gruodį“, – LNK laidoje prisiminė N.Westas.

15min primena, kad N.Westas areštinėje atsidūrė rugpjūčio 4 dieną. Prieš tai, liepos 17 dieną, į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos, sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti. S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje.

Nustatyta, kad S.Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai esą užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Sandros Grafininos sutuoktiniui praėjusią savaitę buvo sušvelninta kardomoji priemonė – paleistas iš areštinės, jis įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių miesto. Iš vyro paimtas asmens dokumentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius