Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 27 /23:07

Nugriaudėjo jubiliejiniai ir pandeminiai M.A.M.A 2020 apdovanojimai: juose – užtikrintas „The Roop“ triumfas

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo jau 10-oji, taigi, jubiliejinė Lietuvos muzikos apdovanojimų M.A.M.A ceremonija. Šįsyk kitokia ne tik dėl jubiliejaus, bet ir dėl pandemijos. Laimei, ji gražios tradicijos nesugriovė, tad šventinį vakarą įteikta 16 statulėlių tiems muzikantams, kurie 2020 metais buvo geriausi.
M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiemet M.A.M.A transliacija – neįprasta. Apdovanojimuose dalyvavo tik nominantai ir ribotas kiekis kviestinių svečių, nėra žiūrovų arenoje. Tačiau svarbiausi akcentai išlieka.

„Nesvarbu, kad esame išvarginti pandemijos ir nuo jos labiausiai nukentėję, mes – muzikantai, menininkai vis tiek sukaupėme jėgas, kad švęstume muzikos šventę, kuri mums yra labai svarbi. Nors ir negalime koncertuoti didelėse arenose ir stadionuose, mes kuriame, dainuojame dainas ir norime šventę švęsti, – dar prieš ceremoniją kalbėjo prodiuseris, grupės „BIX“ siela Saulius Urbonavičius-Samas. – M.A.M.A tikrai bus didelė šventė akims ir ausims, su įspūdingais pasirodymais ir galinga istorija. Bus gera prisiminti, kokį ilgą ir svarbų kelią mes nuėjome. Tegul tai įkvepia tikėjimo, kad viskas grįš, ir su dar didesne jėga. Anksčiau ar vėliau vėl džiaugsimės didžiausiais koncertais ir miniomis žmonių, pasiilgusių džiaugsmo ir gyvenimo šventės.“

Apdovanojimų svečiai dar prieš ceremoniją pozavo ant raudono kilimo, kurį tiesiogiai transliavo 15min:

VIDEO: „M.A.M.A 2020“ raudonojo kilimo transliacija

Jubiliejiniame M.A.M.A 2020 renginyje pasirodė „The Roop“, OG Version, Virgis Stakėnas su Keanu Blunt, „Sisters On Wire“ ir kiti. Žvaigždės atliko savo hitus ant ateities technologijomis užburiančios scenos. Taip pat iš „Žalgirio“ arenos buvo tiesiami muzikiniai tiltai į kitas Kauno miesto vietas, kuriose laukė Justinas Jarutis, „Saulės kliošas“. O jautriausius, linksmiausius ir skandalingiausius M.A.M.A 10-mečio įvykius bei legendines dainas priminė istoriniai įrašai.

Ceremoniją vedė duetas – atlikėjai, aktoriai Inga Jankauskaitė ir Vidas Bareikis. Abu vedėjai yra puikiai improvizuojantys ir dainuojantys, todėl pažadėjo ir smagių muzikinių pasirodymų. Beje, tam tikrais epizodais vedėjams teko įsitaisyti prie nominantams skirtų stalelių, – tiek I.Jankauskaitė, tiek V.Bareikis šiais metais pretendavo į M.A.M.A. apdovanojimus net keliose kategorijose.

M.A.M.A. apdovanojimus Inga vedė pirmą kartą. O V.Bareikis jau yra dirigavęs M.A.M.A. 2018 ceremonijai drauge su TV laidų vedėju, humoristu Justinu Jankevičiumi.

Šiemet įteikta iš viso 16 statulėlių, kurios atspindėjo 2020-uosius Lietuvos muzikos padangėje.

Apdovanojimų akimirkos – galerijoje:

Apdovanojimai prasidėjo nuo I.Jankauskaitės ir V.Bareikio neeilinio pasirodymo – vedėjų pora žaismingai apdainavo pastaruosius karantininius metus.

Pirmosios nominacijos – metų koncertinės grupės, atlikėjų – laimėtoją buvo pakviesta paskelbti Džordana Butkutė. „Be galo gera vėl stovėti ant scenos. Svajoju apie tą dieną, kai baigsis šis gyvenimas kaip kine ir susitikę M.A.M.A galėsime vėl apsikabinti“, – sakė ji ir paskelbė, kad nominaciją laimi Vidas Bareikis.

„Pirmiausia dėkoju savo gyvenimo meilei Indrei, kuri mane myli, mane globoja ir man labai padeda, dėkoju mūsų vaikams Adui, Pranciškui ir Cecilijai, taip pat savo ir Indrės tėvams. Ir noriu padėkoti savo grupei, su kuria turėjome audringą vasarą. Manau, dėl to ir buvome įvertinti šiuo apdovanojimu“, – atsiėmęs statulėlę kalbėjo V.Bareikis.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A apdovanojimą atsiėmęs Vidas Bareikis eterio laiką skyrė ir LGBT

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis

Šokio teatro „Aura“ vadovė paskelbė antrosios nominacijos – metų proveržio – laimėtoją. Čia, matyt, nebuvo didelės staigmenos, nes triumfavo Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „The Roop“.

„Labai malonu būti čia ant scenos. Su grupe pakalbėjome, kad daugmaž prieš dešimt metų susirinkome, esame daugmaž tokio amžiaus kaip M.A.M.A ir per dešimt metų pirmą kartą laimime M.A.M.A apdovanojimą“, – kalbėjo grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Savo kalboje jis padėkojo grupės narių mylimosioms ir įpūtė optimizmo kitiems atlikėjams – sakė, tai, kad jie negauna vieno ar kito apdovanojimo, dar nereiškia, jog jie nėra to verti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop

Tuomet – laikas paskelbti metų progresyviosios muzikos atlikėjo laureatą. Humoristas Justinas Jankevičius pranešė, kad nominaciją laimėjo Free Finga.

Savo kalboje jis teigė esąs įsitikinęs, kad kiti nominantai taip pat buvo verti laimėti ir pažadėjo ateityje klausytojams paruošti įspūdingų koncertų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

O kas gi tapo metų hiphopo atlikėju? Paskelbti šios nominacijos laimėtojo buvo pakviestas kikboksininkas Sergejus Maslobojevas. Vyras ištarė OG Version vardą.

„Noriu labai padėkoti daug kam. Gal kai kuriems ir neleis principai, bet prisidėjo tikrai daug žmonių prie šio apdovanojimo. Dėkoju ir tiems, su kuriais sudeginom tiltus, ir tiems, su kuriais jie dar dega.

Bet labiau noriu padėkoti savo didžiausiai palaikytojai Karolinai, dukrai Izabelei, kuri dabar prie televizoriaus, savo šeimai ir visiems, prisidėjusiems prie albumo. Be prodiuserių nebūtų hiphopo, atsiminkit“, – atsiėmęs apdovanojimą kalbėjo jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./OG Version
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./OG Version

TAIP PAT SKAITYKITE: K.Meschino po gimdymo pirmąkart ant raudonojo kilimo: ant sužadėtinio OG Version kostiumo – 6000 kristalų

Būgnai daužosi, gitaros brazda – tai reiškia, kad metas paskelbti, kas vertas tapti „Metų roko“ atlikėju. O dėl šio vardo kovėsi išties būrys puikių grupių – „Abudu“, „Akli“, „ba.“, „Jauti“ ir merginų trio „Shishi“.

Žinoma, kam gi daugiau būtų galima patikėti paskelbti, kas labiausiai nusipelnė šioje kategorijoje, jeigu ne Andriui Mamontovui. Jis nugalėtoją paskelbė nuotoliniu būdu.

„Šalyje, kur rokas seniai mirė, labai džiaugiuosi, kad egzistuoja metų roko kategorija. O laimėjo grupė, kurios pagrindinį vokalistą kažkada norėjau įsivaikinti“, – šmaikštavo A.Mamontovas, taip jį pažįstantiems žmonėms iš karto išdavęs, kad šiemet laimėjo „ba.“. O šią pergalę lydėjo istorinis momentas – į sceną užlipo visi nominantai, taip parodę, kad roko muzikoje vietos konkurencijai nėra.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

Po šios vienybės atėjo metas alternatyvai. O šiemet ryškiausi ir nominuoti yra šie: „Egomašina“, „Graži ir ta galinga“, „Kamanių Šilelis“, „shishi“ ir „Solo Ansamblis“. Paskelbti nominaciją patikėta ekstravagantiškajai Lolitai Zero. Iš jos lūpų nuskambėjo džiaugsmingas sveikinimas „Solo Ansambliui“.

„Kai pamatėm Lolitą Zero, pradėjom kažką įtarti, nes kai 2016 metais irgi laimėjom taip pat šioje kategorijoje, apdovanojimą taip pat įteikė Lolita. Ruošiausi kalbą, bet viskas išbyrėjo. Noriu padėkoti visiems kūrėjams, visiems technikams, taip pat mūsų vadybai. O labiausiai – mūsų žmonoms už šį besąlygišką palaikymą.

Taip pat – gerbėjams, kurių neišskiriame pagal politines ar religines pažiūras, o ypatingai – orientaciją, nes mums mūsų visi klausytojai yra vienodai svarbūs“, – nuo scenos atsiimdami sveikinimą dėkojo grupės nariai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

O kas labiausiai nusipelnę elektronikos srityje? Į šią nominaciją pretendavo „Beissoul & Einius“, „Happyendless“, Jovani, „Solo Ansamblis“ ir Ten Walls. Nugalėtoju tapo Jovani.

„Nemeluosiu, bandžiau įsivaizduoti, kaip aš atsiimu apdovanojimą. Neslėpsiu, jausmai dvejopi, bet ir su baime, ir su atsakomybe priimu tai. Esu beprotiškai laimingas. Noriu padėkoti aplinkai, savo mylimiems tėvams, savo žmonai, savo komandai, visiems prodiusuojamiems atlikėjams ir savo draugams. Ir visiems, kurie prisidėjo prie mano šios kelionės.

Sėkmė neateina iš karto, reikia įdėti daug darbo, tik reikia tikėtis, kad ji kažkada aplankys visus. Man labai svarbu būti įvertintam Lietuvoje. Simute, šauk šampę, vyras grįžta namo“, – kalbą su trenksmu užbaigė Jovani.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Nainys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jonas Nainys

Dėl „Metų vaizdo klipo“ šiemet varžosi šie atlikėjai: Free Finga ir jo kūrinys „Manęs daugiau“, Jurga ir vaizdo klipas „Try me“, Keanu Blunt su vaizdo klipu „Išvažiuoju“, „The Roop“ ir jų „On fire“ ir galiausiai „Solo Ansamblis“ ir jų „Dansingas“. Galiausiai apdovanojimą pelnė „Solo Ansamblis“ ir jų „Dansingas“.

Metų popmuzikos atlikėjo/grupės nominacija – viena geidžiamiausių. Čia buvo nominuoti Jazzu, Justinas Jarutis, „Sisters on Wire“, „The Roop“, Vidas Bareikis.

Nominacijos atvyko paskelbti grupė „69 danguje“, kurios narės juokavo, kad anksčiau pačios atsiimdavo apdovanojimus, tačiau dabar juos skelbia. Netrukus paaiškėjo, kad metų popgrupe tapo „The Roop“.

Grupės nariai šmaikštavo daugiau kalbų nepasiruošę, o ypač gavus apdovanojimą šioje kategorijoje.

„Mes viską gyvenime priimame kaip gera, net tai, kad iš indie grupės tapome popgrupe. Tą populiarumą pradėjome jausti, su mūsų populiarumu Lietuvos vardas keliauja ir už jos ribų, dėl to labai džiaugiuosi“, – sakė V.Valiukevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop

„Metų tradicinės popmuzikos atlikėju“ šįsyk pretendavo tapti Inga Jankauskaitė, Man-go, Saulius Prūsaitis, Inga Jankauskaitė, Virgis Stakėnas. Įteikti apdovanojimo atvyko žinomas kino režisierius Emilis Vėlyvis. „Pats renginys įpareigoja perduoti linkėjimus mamai. Mama, čia aš, pagaliau apsikirpau“, – šmaikštavo jis.

Ir šioje nominacijoje triumfavo ne kas kitas, kaip šiųmetinės ceremonijos vedėja Inga Jankauskaitė.

„Labai gera, kad nereikės vaidinti ir apsimetinėti, kad čia visiškai nesvarbu, kad nieko nereiškia, kad jokie apdovanojimai nepadeda sukurti dainų. Aišku, sukurti nepadeda, bet labai pakelia ūpą tai daryti, todėl man tai labai svarbu ir labai ačiū“, – dėkojo aktorė ir atlikėja.

Ji padėkojo ne tik savo šeimos nariams, bet ir mylimajam – taigi, atskleidė, kad jos širdis šiuo metu užimta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Inga Jankauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Inga Jankauskaitė

Į „Metų dainos“ nominaciją pretendavo praėjusiais metais išties dažnai skambėję kūriniai. Tačiau turėjo būti išrinktas tas vienintelis. Užduotis paskelbti to kūrinio, kuris vis dėlto pripažintas pačiu geriausiu, atiteko dizaineriui Juozui Statkevičiui.

Čia didelės staigmenos turbūt taip pat nebuvo – geriausiu kūriniu pripažintas „The Roop“ hitas „On Fire“, praėjusiais metais turėjęs skambėti didžiojoje „Eurovizijoje“.

„Džiaugiamės, kad ši daina nuėjo didelį kelią. Vyriausybė darė monitoringą, ir buvo nustatyta, kad Lietuvos vardas gerajame kontekste buvo labai dažnai minimas būtent su mūsų daina.

Noriu padėkoti prodiuseriui Laisvūnui Černovui-DJ Matto, kuris padėjo šiai dainai suskambėti. Mes su juo toliau dirbame prie „Discoteque“ ir viso albumo“, – kalbėjo V.Valiukevičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija

Metų albumo nominacija – taip pat ypač svarbi. Šioje kategorijoje buvo nominuota grupė „Abudu“ už albumą „Gaisras“, „Beissoul & Einius“ už albumą „Questions In The Dark“, grupės „Happyendless“ „Utopia“, Ingos Jankauskaitės „Tau ir man“ bei „Solo Ansamblio“ „Olos“.

Jau trečią sykį apdovanojimas teko „Solo Ansambliui“ už albumą „Olos“. Grupė savo eterio laiką paskyrė pakalbėti apie šiuo metu internete sparčiai plintančią neapykantą, kaip patys sakė, kitokiems. Muzikantai siūlė tą neapykantą mažinti, įvertinant, kad šioje žemėje mes visi esame labai skirtingi.

„Gyvenimas visoks ir jis didesnis už mus visus“, – sakė grupės nariai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Solo Ansamblis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Solo Ansamblis

Netrukus paskelbtas ir specialios nominacijos „Už nuopelnus lietuviškai muzikai“ laureatas. Juo tapo Kazimieras Šiaulys.

Priešpaskutinė – „Metų atlikėjo“ nominacija. Į ją pretendavo Inga Jankauskaitė, Jurga, Monika Liu, OG Version, Vidas Bareikis. Įteikti šio apdovanojimo buvo pakviesta sportininkų pora – Ričardas Nekriošius ir Vaida Žūsinaitė. Čia vėlgi triumfavo Vidas Bareikis.

„Už pirmą savo apdovanojimą dėkojau šeimai, o dabar noriu padėkoti ir Jurgai, kuri yra mano sūnaus Ado mama, taip pat kitiems nominantams Ingai, Monikai, OG. Noriu perduoti linkėjimus ir savo muzikinei šeimai“, – kalbėjo jis ir ėmė vardinti atlikėjus, kurie jam yra didžiausias įkvėpimas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vidas Bareikis

Ir galiausiai atėjo metas finalinei, „Metų grupės“ nominacijai. Paskelbti nugalėtojo pakviestas grupės „Studija“ lyderis Steponas Januška. Jis ištarė „The Roop“ pavadinimą – Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ pergalę šventė ketvirtoje nominacijoje.

„Niekada nėra per vėlu siekti savo svajonės“, – tokiais žodžiais nugalėtojo kalbą užbaigė V.Valiukevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./The Roop

M.A.M.A 2020 apdovanojimų ceremonijos raudono kilimo svečiai – galerijoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A apdovanojimą atsiėmęs Vidas Bareikis eterio laiką skyrė ir LGBT

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus R.Daškevičius atvyko su mergina: vienas kitam dovanojo aistringus bučinius

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudonuoju kilimu žengusios „69 danguje“ – apie neįprastą jausmą ir į Tenerifę išvykusią I.Martinkėnaitę

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A viešnias puošęs J.Statkevičius pats strategavo: „Žinojau, kad kiti rengsis juodai, tad apsirengiau baltai“

M.A.M.A 2020 apdovanojimų nominantai (nugalėtojai paryškinti):

Metų proveržis:

  • „Abudu“
  • FC Baseball
  • Jessica Shy
  • OG Version
  • „The Roop“

Metų elektronikos grupė, atlikėjai:

  • „Beissoul & Einius“
  • „Happyendless“
  • Jovani
  • „Solo Ansamblis“
  • Ten Walls

Metų pop grupė, atlikėjai:

  • Jazzu
  • Justinas Jarutis
  • „Sisters on wire“
  • „The Roop“
  • Vidas Bareikis

Metų tradicinės popmuzikos atlikėjai:

  • Inga Jankauskaitė
  • „Man-go“
  • Saulius Prūsaitis
  • Studija
  • Virgis Stakėnas

Metų alternatyva:

  • „Egomašina“
  • „Graži ir ta galinga“
  • „Kamanių Šilelis“
  • „shishi“
  • „Solo Ansamblis“

Metų hip-hop grupė, atlikėjai:

  • Ironvytas
  • „Flying Saucer Gang“
  • OG Version
  • Omerta
  • „Vilniaus Energija“

Metų progresyvios popmuzikos grupė, atlikėjai:

  • Angelou
  • Free Finga
  • Keanu Blunt
  • MEANDI
  • Paula

Metų roko atlikėjai:

  • „Abudu“
  • „Aklì“
  • „ba.“
  • „jautì“
  • „shishi“

Metų grupė:

  • „ba.“
  • „Beissoul & Einius“
  • „Happyendless“
  • „The Roop“
  • „Solo Ansamblis“

Metų koncertinė grupė, atlikėjai:

  • Jazzu
  • „Lilas ir Innomine“
  • OG Version
  • „Solo Ansamblis“
  • Vidas Bareikis

Metų atlikėjas:

  • Inga Jankauskaitė
  • Jurga
  • Monika Liu
  • OG Version
  • Vidas Bareikis

Metų muzikos albumas:

  • „Abudu“ „Gaisras“
  • „Beissoul & Einius“ „Questions In The Dark“
  • „Happyendless“ „Utopia“
  • Inga Jankauskaitė „Tau ir man“
  • „Solo Ansamblis“ „Olos“

Metų daina:

  • Monika Liu „Vaikinai trumpais šortais“
  • „Saulės Kliošas“ „Paskambink man“
  • „Sisters On Wire“ „Mėlyna mėlyna“
  • „The Roop“ „On fire“
  • Vidas Bareikis „Aš nepamesiu savo dainos“

Metų vaizdo klipas:

  • Free Finga „Manęs daugiau“
  • Jurga „Try me“
  • Keanu Blunt „Išvažiuoju“
  • „The Roop“ „On fire“
  • „Solo Ansamblis“ „Dansingas“
VIDEO: M.A.M.A 2020 raudonas kilimas – pribloškiantys įvaizdžiai, bučiniai ir ryškiausios žvaigždės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius