Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 19 /22:23

Iš „Eurovizijos“ sugrįžęs J.Veklenko: „Sužinojęs, kad man pritrūko vieno balo, isteriškai juokiausi“

„Eurovizijos“ karštinė baigėsi. Į Lietuvą sugrįžo ir mūsų šaliai atstovavęs Jurijus Veklenko, vos per plauką nepatekęs į dainų konkurso finalą.
Iš Eurovizijos į Lietuvą sugrįžo Jurijus Veklenko
Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lėktuvas, parskraidinęs Jurijų namo, Vilniaus oro uoste nusileido apie 21 val. Netrukus jis, apsijuosęs pečius Vyčio vėliava, pasirodė atvykimo salėje laukiantiems gerbėjams ir žurnalistams.

Paklaustas, ko gi reikia „Eurovizijai“, Jurijus pripažino – niekas niekada to nežino. „Tai, ko niekas niekada neturės“, – pridūrė jis.

Patekti į finalą Lietuvos atstovui pritrūko vieno balo. Kur jis dingo? „Nežinau. Sužinojęs nuoširdžiai pradėjau isteriškai juoktis ir galvojau, koks gyvenimas kartais būna įdomus“, – prisipažino jis.

Sužinojęs nuoširdžiai pradėjau isteriškai juoktis ir galvojau, koks gyvenimas kartais būna įdomus, – prisipažino jis.

Vis dėlto atlikėjas yra patenkintas tiek savo pasirodymu konkurse, tiek komandos darbu jame. Jis dar galėjo ir albumą išleisti – geresnės progos, matyt, anot jo, negalėjo būti. Iš „Eurovizijos“ Jurijus parsivežė išmoktą pamoką. „Supratau, kaip greitai galiu prieš eidamas į sceną susikaupti ir visa kita palikt už jos“, – sakė jis.

Jurijus įvertino ir dainą nugalėtoją. „Man ji iš pat pradžių patiko, bet finalo metu labai palaikiau švedą. Nežinau, kodėl“, – juokėsi į Lietuvą grįžęs lietuvis. Jis sakė finalą stebėjęs su palengvėjimu, tačiau pripažino, kad būtų buvę malonu stovėti kartu scenoje finale.

„O už laimėtoją tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi – jis geras žmogus, puikus atlikėjas“, – kalbėjo J.Veklenko.

Už laimėtoją tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi – jis geras žmogus, puikus atlikėjas, – kalbėjo J.Veklenko.

Paklaustas apie artimiausius savo planus, jis teigė kol kas liekantis Vilniuje.

„Pradėsiu darbą – koncertai, albumas, naujos dainos laukia. Dabar darbuosimės, ilsėtis ne laikas“, – oro uoste sakė jis. Kadangi nevyks pas mamą į Klaipėdą, jis dėkojo jai kalbėdamas su žurnalistais.

Kalbėdamas su žurnalistais Jurijus pripažino, kad jaučia šiokį tokį nuovargį. „Tas ritmas tikrai išvargina. Buvo labai labai intensyvus režimas, bet man labai patiko. Keldavomės 8–9 ryte, o grįždavome miegoti vidurnaktį ar 1 val.“, – sakė J.Veklenko.

Paklaustas, ar Izraelyje spėjo susirasti bičiulį, Jurijus pirmiausiai teigė puikiai sutaręs su savo komanda. „Žinoma, per tą laiką ir pasipykom, ir pasidžiaugėm. Per tas dvi savaites visko buvo, tai normalu“, – kalbėjo Jurijus. Jis teigė susidraugavęs ir su kitų šalių atstovais – Nyderlandų, Švedijos, Moldovos. „Daug naujų pažinčių, begalės naujų gerbėjų, dėl kurių nuoširdžiai nustebau. Šimtai žinučių atkeliauja ir komentarų po nuotraukomis. Esu tiesiog lengvai apšalęs“, – prisipažino jis.

Jurijus juokėsi, kad dabar bus influenceriu (įtakos darytoju), mat pramoko geriau naudotis „Instagram“ socialiniu tinklu.

Šeštadienį praūžusio finalo metu Tel Avive neišvengta akibrokštų – skandalingieji Islandijos atstovai „Hatari“ transliacijos metu ėmė demonstruoti Palestinos vėliavas. Reaguodami į šį veiksmą, „Eurovizijos“ organizatoriai pranešė, kad islandai gali susilaukti bausmės – jų poelgį svarstys konkurso vykdomoji taryba. Palestinos vėliavos sušmėžavo ir Madonnos pasirodymo metu. Kaip tai vertina mūsų atstovas?

„Aš į šiuos dalykus tiesiog nesiveliu. „Eurovizija“ yra muzikinis konkursas, muzikinis šou ir aš tik apie tai galvoju. Kiekvieno žmogaus asmeninė nuomonė, ar jie gerai padarė, ar ne“, – taip Jurijus įvertino per konkurso finalą pasirodžiusias Palestinos vėliavas.

„Eurovizija“ yra muzikinis konkursas, muzikinis šou ir aš tik apie tai galvoju. Kiekvieno žmogaus asmeninė nuomonė, ar jie gerai padarė, ar ne, – taip Jurijus įvertino per konkurso finalą pasirodžiusias Palestinos vėliavas.

Jurijui atsakius į keletą klausimų, žurnalistai ir gerbėjai tarė jam „ačiū“. Prieš palikdamas oro uostą jis pasirašė ant Vyčio vėliavos. Tuomet ilsėtis jis palydėtas garsiais plojimais.

Namo jis grįžo su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ nariais – delegacijos vadovu Audriumi Giržadu, savo prodiuseriu Martynu Tyla, pritariančiosiomis vokalistėmis. Atidavęs visą save ir papirkęs tūkstančių žiūrovų širdis, Jurijus Veklenko išpildė didžiausią savo svajonę – pasirodė „Eurovizijos“ scenoje. Šį kartą nepasisekė, tačiau Jurijaus kelionė su liūtais tikrai nepasibaigė.

Po pusfinalio transliacijos J.Veklenko, bendraudamas su žiniasklaida, neslėpė, kad, be abejonės, nusivylimo yra.

„Bet džiaugiuosi už save, už žmones, kurie palaikė, ir norėčiau jiems padėkoti“, – paklaustas, kaip jaučiasi po rezultatų paskelbimo, sakė J.Veklenko. Jis teigė pasirodęs taip, kad pačiam yra ne gėda.

Visas Jurijaus komentaras – vaizdo įraše:

VIDEO: Jurijus Veklenko po nesėkmės „Eurovizijoje“: „Pasirodžiau taip, kad man negėda“

Jurijus patikino, kad padarė viską, ką geriausiai galėjo, o visa kita priklausė jau ne nuo jo.

Šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad 2019-ųjų metų nugalėtoju tapo 25-erių Duncanas Laurence'as iš Nyderlandų, kurio daina „Arcade“ užbūrė tūkstančius.

VIDEO: Po pergalės „Eurovizijoje“ Nyderlandų baruose liejosi džiaugsmas
VIDEO: „Eurovizijoje“ šiemet nugalėjo Nyderlandų atstovo daina

Tuo tarpu mūsų šalies atstovas J.Veklenko ketvirtadienio vakarą vykusiame antrajame pusfinalyje nesurinko reikiamų taškų skaičiaus ir nepateko į finalą.

Vis dėlto paaiškėjo, kad Lietuvos atstovas vos per plauką nepateko į kitą etapą. Jis antrajame pusfinalyje, surinkęs 93 taškus, užėmė 11-ąją vietą. Jį nuo 10-ą vietą užėmusios šalies – Danijos, skyrė vos vienas taškas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žaviausio „Eurovizijos“ dalyvio rinkimuose Tel Avive: tarp favoritų – lietuvis ir šveicaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius