Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Airijos choru Klaipėdoje dainavusi Raimonda Masiulytė vėl džiaugiasi meile: „Sugrįžom į gūžtą“

Dainininkė Raimonda Masiulytė-Ramchurn (30) Lietuvoje pastaruoju metu koncertuoja itin retai. Kaip pati sako, net nebepamena, kada nuo scenos su gerbėjais sveikinosi lietuviškai. Tačiau situaciją teko pataisyti savaitgalį – penktadienį drauge su Dublino gospelo choru Raimonda koncertavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, kur pristatė ir solo numerį.
Raimonda Mačiulytė-Ramchurn su Vimaliu Ramchurnu
Raimonda Mačiulytė-Ramchurn su Vimaliu Ramchurnu / Asmeninė ir Monikos Svėrytės nuotr.

„Taip gera lietuviškai pasisveikinti, matyti lietuviškus veidus nuo scenos. Jausmas – ypatingas. O tuo pačiu jaučiu ir didžiulę atsakomybę. Tarp publikos buvo ir mano mama su seserimi, o ir apskritai lietuviai vertina gerą muziką. Žinau, kad gali būti labai kritiški, todėl prieš pasirodymą labai jaudinausi“, – 15min kalbėjo Raimonda.

Kartu su Dublino gospelo choru Klaipėdos pilies džiazo festivalyje Raimonda tapo vienu iš pagrindinių vakaro svečių – kelias dešimtis dainininkų ir muzikantų jungiantis Airijos choras – vienas garsiausių visoje šalyje. Jau ne vienerius metus Dubline gyvenanti lietuvė prie jo prisijungė prieš maždaug ketverius metus. Per šį laikotarpį ji su choru leidosi į ne vienerias gastroles, aplankė daugybę miestų, šalių, nors dažniausiai pasirodo Airijos, Škotijos, Anglijos publikai.

Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė
Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė
Monikos Svėrytės nuotr./Dublino gospelo choras
Monikos Svėrytės nuotr./Dublino gospelo choras

Kartu su didžiąja dalimi kolektyvo ji Lietuvoje lankėsi pirmą kartą. Šalimi liko sužavėti ir airiai – Raimondai kalbant su 15min jie, stovėję šalia ne kartą tikino, kad Lietuva – nuostabi šalis.

„Jiems čia viskas labai gražu. Mūsų, visų 30 žmonių komanda nusileido Kaune, buvom labai maloniai pasitikti, dar tikrindami pasus oro uosto darbuotojai palinkėjo smagaus džiazo! Žinoma, airių kultūra kiek kitokia, jie per minutę gali susirasti draugų, daug bendrauja, mes šaltesni. Tačiau jie čia su visais rado bendrą kalbą“, – sakė Raimonda.

Pastarasis mėnuo jai – kupinas kelionių. Dar visai neseniai Raimonda grįžo iš Portugalijos, kur ilsėjosi drauge su vyru Vimaliu Ramchurnu. Tačiau į gastroles jo neėmė. Pasak dainininkės, į koncertus keliauti kartu su artimaisiais – gana sudėtinga, tuomet tenka skirstyti savo dėmesį, o tai ne visada pavyksta.

Asmeninė nuotr./Raimonda Mačiulytė-Ramchurn su Vimaliu Ramchurnu
Asmeninė nuotr./Raimonda Mačiulytė-Ramchurn su Vimaliu Ramchurnu

Tačiau dabar su Vimaliu jiedu sutaria puikiai ir visi net skyrybomis kvepėję konfliktai – jau praeityje. „Buvo visko. Mano gyvenime buvo daug pokyčių, nukrito svoris, pati sau atrodžiau pasikeitusi, labai dėl visko stengiausi, tapau perfekcioniste. Tačiau tie pokyčiai buvo tokie dideli, kad man buvo emocinis šokas, tapo sunku priimti naują save – dėl ir kito visi nesutarimai, nes bėgau nuo visko, reikėjo laiko sau“, – atviravo Raimonda.

Ir nors tuomet pašlijo santykiai su vyru, ji pripažįsta – Vimalis buvo kantrus ir jautrus, todėl supratęs, kad Raimondai reikia laiko sau, padėjo jai drauge išgyventi sunkų etapą. „Kaip dabar sakau – vėl sugrįžom į gūžtą“, – šypsodamasi sakė Raimonda.

Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė
Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė

Ji neslepia vis dažniau pagalvojanti ir apie šeimos pagausėjimą, kartu su Vimaliu jiedu jau pakalba ir apie vaikus, kurių Raimonda sako jau visai norinti.

„Aš tikrai nieko prieš, o jau ir amžius truputį spaudžia. Vimalis būtų puikus tėvas. Tačiau kol kas to dar neplanuoju, nors jei nutiktų taip, kad laukčiausi – tai būtų puiki žinia. Jau net įsivaizduoju, kaip kartu su visa šeima keliautume, atvyktume į Lietuvą, kur aš koncertuočiau ir visi kartu šoktume“, – svajingai juokaudama kalbėjo ji.

Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė
Monikos Svėrytės nuotr./Raimonda Masiulytė

O kol kas Raimonda gyvena muzika: įrašinėja naują džiazo albumą, toliau dainuoja Dublino gospelo chore, dirba su vaikais, kur moko juos dainavimo.

O ir iš Airijos kol kas kraustytis kitur neketina. „Dublinas man labai patinka, pripratau ten gyventi“, – sakė dainininkė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaipėdos pilies festivalio nepraleidžiantys Tarasovai prie džiazo muzikos pratina ir dukrą Gabrielę

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaipėda džiazuoja: startavusiame pilies festivalyje – Trumpas scenoje ir netikėti lietuvių pasirodymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius