Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 20 /09:48

Teismas dėl Egidijaus Dragūno namo: leisti užbaigti statyti ar griauti

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme toliau buvo bandoma nagrinėti bylą, kurioje sprendžiama dėl Pavilnių regioniniame parke jau beveik iškilusio Egidijaus Dragūno namo statybos leidimo. Teisme Selas ir vėl nepasirodė, tačiau šiandienis posėdis žlugo ne dėl jo kaltės, o dėl techninių sistemos trikdžių. Blogiausia, kad dėl atostogų ir visuotinio užimtumo E.Dragūno namo reikalus teko atidėti kone iki rudens vidurio. O ir toliau perspektyva miglota.
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke / 15min nuotr.

Į Statybų inspekcijos akiratį Selo namas pakliuvo po to, kai 2016 m. išaiškėjo, kad didžioji dalis Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose esančių namų pastatyti pažeidžiant įstatymus. Anot inspekcijos, Vilniaus Pavilnių parko Lydlaukių rekreacinėje funkcinėje zonoje statomas E.Dragūno namas yra 15 kartų didesnis, nei numatyta savivaldybės išduotame leidime.

Statybų inspekcija į teismą kreipėsi dėl 2015 metų spalį išduoto leidimo namo statybai ir įpareigojo pašalinti neteisėtos statybos padarinius. Atsakovais patraukti E.Dragūnas, Vilniaus miesto savivaldybės administracija bei Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija.

Posėdžio birželio 6 d. metu teisėjas Gintaras Pašvenskas išklausė tiek Statybų inspekcijos, tiek Parko direkcijos teisininkų pozicijas.

Ieškovai kategoriškai reikalauja pašalinti padarinius – nugriauti tai, kas jau pastatyta, ir sutvarkyti statybvietę. Pasak Inspekcijos, statybvietė turėtų būti sutvarkyta per pusmetį. Antraip Inspekcija yra pasirengusi tai atlikti pati, tačiau E.Dragūno lėšomis.

„Teismas mano, kad yra tikslinga įtraukti trečiuoju asmeniu projektuotoją Audronį Vydžių, nes matome, kad situacija nėra tokia paprasta“, – praėjusio posėdžio metu buvo pareiškęs teisėjas.

Projektuotojas A.Vydžius į teismą ketvirtadienį atvyko. Tuo metu atsakovas E.Dragūnas, praėjusį kartą telefonu apgailestavęs negalintis dalyvauti posėdyje dėl patirtos buitinės traumos, nepasirodė ir šįkart. Tačiau šiandien Selas atsiuntė į teismą jo interesams atstovaujantį advokatą.

Pastarasis pareiškė, kad bylos nagrinėjimą reikėtų atidėti. „Juolab galimybės taikiai išspręsti šį ginčą dar nėra išsemtos, kiek mane informavo mano klientas“, – pridūrė Selo advokatas.

Šis teisininkas savo ir E.Dragūno vardu šioje byloje yra pateikęs atsiliepimą į ieškovo ieškinį. Tačiau dėl techninių kliūčių su atsiliepimu niekas susipažinti iki šiol negalėjo.

Teisėjas sutiko, kad tai rimta kliūtis, norint procesą tęsti, ir posėdį atidėjo.

Po posėdžio E.Dragūno advokatas prisipažino, kad nieko konkretaus apie taikos sutarties galimybę šiame ginče negali pasakyti, jis ją paminėjo labiau teoriškai.

15min paklaustas, ar atsakovas jam nepareiškė noro kuo greičiau užbaigti šį teismą, kad ramiai galėtų ruoštis įkurtuvėms, advokatas sakė savo kliento pageidavimų atskleisti negalintis.

Bylos dalyviai iš naujo susirinkti į teismo salę planuoja tik rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius