-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30 /12:01

Teisme dėl buvusios žmonos privatumo pažeidimo pasirodęs R.Alijevas: „Ji taip kviečia į pasimatymą“

Rugpjūčio 30 d. trečią kartą Kauno apylinkės teisme bandyta pradėti nagrinėti bylą, kurioje buvęs krepšininkas Rolandas Alijevas kaltinamas įsilaužimu į Godos Alijevos feisbuką ir el. paštą. Šįkart buvę sutuoktiniai teisme pasirodė. „Nežinau, dėl ko čia esu“, – aiškino R.Alijevas. Teisėjai gynyba pateikė prašymą grąžinti kaltinamąjį aktą prokurorui, nes jis turi trūkumų. Prašymas buvo atmestas.
Rolandas ir Goda Alijevai
Rolandas ir Goda Alijevai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš posėdį paaiškėjo, kad rugpjūčio 29 d. teisme gautas kaltinamojo R.Alijevo advokato Martyno Vilčinsko prašymas perduoti bylą atgal prokurorui dėl netinkamai surašyto kaltinamojo akto. Prašymas grindžiamas tuo, kad kaltinamajame akte nurodyti duomenys prieštarauja vienas kitam, kad nėra nurodyta, kokiais būdais prisijungta prie G.Alijevos privačių paskyrų, ar ji prarado kokius duomenis.

Teisėja nusprendė atmesti gynybos prašymą – kaltinamojo akto trūkumai nepatvirtinti.

„Aš neįtariau savo vyro. Tiesiog kreipiausi į informacinio saugumo specialistus, kurie padėjo atkurti socialines erdves. Pagalvojau, rašydama pareiškimą, tai galėjo padaryti mano buvęs sutuoktinis, bet kaltinimų jam nereiškiau. O kai vyko tyrimas, visi įrodymai nuvedė prie jo. Dėl to tikrai nėra labai malonu. Nežinau, dėl ko jis galėjo taip pasielgti. Sužaidė emocijos, nepagalvojo apie galimas pasekmes.

Nelaikau pykčio dėl to, kas nutiko. Nenoriu, kad dėl to sėstų į kalėjimą. Vis dėlto, tai mano vaikų tėtis. Žiūrėsim“, – dar prieš posėdį paklausta, ar įmanomas susitaikymas byloje, jei buvęs sutuoktinis pripažins kaltę ir atsiprašys, žurnalistams atsakė G.Alijeva.

Ji džiaugėsi, kad Lietuvos įstatymai gina paprastą žmogų.

Teismo posėdis – galerijoje:

R.Alijevas nežino, dėl ko teisiamas

1985 m. Kaune gimęs R.Alijevas yra įgijęs vidurinį išsilavinimą. Šiuo metu jis teigė studijuojantis, sportuojantis. Teisėjos paklaustas, ar kur dirba, atsakė, kad bus treneris.

„Nesuprantu, kuo esu kaltinamas. Nežinau, dėl ko čia esu“, – teigė R.Alijevas.

„Nesuprantu, kuo esu kaltinamas. Nežinau, dėl ko čia esu. Nežinau, dėl ko nukentėjo žmogus. Tyrėja paaiškino, kad neva negalėjo dvi valandas prisijungti prie interneto. Kaltinamąjį aktą esu gavęs, bet nesusipažinau. Viską derina advokatas“, – teisėjai teigė R.Alijevas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas Alijevas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas Alijevas

Jis neprisipažino esantis kaltas.

„Gal sutapimai kažkokie. Nebuvo tikslo, nei kažkas nukentėjo, nei kažkas kažką padarė. Iš mano telefono nebuvo niekas prisijungta. Nežinau, kuo aš čia kaltinamas. Neigiu šitą kaltę“, – parodymus teisme davė R.Alijevas.

Žinojo ar ne slaptažodžius?

Paklaustas, ar žino, kam priklauso telefono numeris, nurodytas ikiteisminio tyrimo metu, iš kurio buvo prisijungta prie nukentėjusiosios paskyrų, jis pripažino, kad registruotas šis telefonas jo įmonės vardu, bet numerio atmintinai nežino.

„Prisijungta per vaiko telefoną. O ji buvo vežusi tą telefoną kažkur taisyt. Santuokos metu aš nežinojau Godos Alijevos slaptažodžių. Niekad per devynerius santuokos metus nelindau į jos feisbukus bei instagramus“, – teisme tikino R.Alijevas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Goda Alijeva

Visai kitaip prieš posėdį žurnalistams kalbėjo pati G.Alijeva. 15min paklausta, ar santuokos metu sutuoktinis buvo pavydus, ar tikrindavo jos telefoną, feisbuko paskyrą, ji atsakė, kad paslapčių vienas nuo kito jie neturėjo – galėjo tikrinti. Slaptažodžiai vienas nuo kito nebuvo slepiami.

„Gal nori atkeršyti. Gal nori prieš žurnalistus pasirodyti. Nenoriu nieko kaltinti. Esu už taiką. Buvau kaltinamas ir dėl kažkokio mašinos stiklo išdaužimo. Pabrėšiu, iš mano įrenginių prie jos soc. tinklų nebuvo jungtasi“, – paklaustas, kodėl tuomet vyksta byla, jei jis yra nekaltas, atsakė R.Alijevas.

Tarpusavio santykius pavadino neadekvačiais

G.Alijeva apklausiamam R.Alijevui klausimų teisme neturėjo. R.Alijevo gynėjas pasiteiravo, ar Goda pyksta ant savo buvusio vyro, ši atsakė, kad nepyksta, nes jis – vaikų tėvas. Tiesa, tarpusavio santykius ji pavadino neadekvačiais.

„Niekas jo nekaltino mano automobilio lango išdaužimu. Policija apklausė ir tiek. Jokių įtarimų nebuvo“, – teigė G.Alijeva.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas ir Goda Alijevai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas ir Goda Alijevai

Duodama parodymus ji paaiškino, kad tą dieną, kai buvo pavogta jos feisbuko paskyra, ji su vaikais ilsėjosi kitame mieste, dukros telefonas tuo metu buvo pas buvusį sutuoktinį.

„Vaiko telefone buvo įvestas mano el. paštas. Jis buvo pajungtas. Buvo galima lengvai sužaisti. Nesame maži vaikai, mokame naudotis tokiais dalykais. Buvo pakeistas slaptažodžio atkūrimo el. paštas rol.hotmail.com. Aš buvau Rolando žmona, žinojau, koks jo buvo el. paštas. Tuomet ir įtariau, kad tai galėjo padaryti mano buvęs vyras.

Paskambinau jam, jis tepasakė: „Prašau į mane nesikreipti jokiais klausimais, kurie nesusiję su vaikais“. Pokalbis buvo trumpas. Dar parašiau žinutę: „Prašau, grąžink“. Atsako nebuvo. Kitą dieną atkūrimo el. pašto adresas jau buvo pakeistas“, – teigė G.Alijeva, pabrėžusi, kad po skyrybų iškart pasikeitė savo paskyrų slaptažodžius.

R.Alijevas nesutiko su tuo, kad vaiko telefonas tuo metu buvo pas jį.

„Kur įrodymai?“, – teiravosi R.Alijevas.

Grėsė didžiuliai nuostoliai

G.Alijeva prasitarė, kad netgi buvo sulaukusi grasinimų iš R.Alijevo, kad šios bylos nebūtų.

„Netikiu, tad nenorėjau vilkinti bylos“, – teigė G.Alijeva.

G.Alijeva prasitarė, kad netgi buvo sulaukusi grasinimų iš R.Alijevo, kad šios bylos nebūtų.

Paklausta, ar dėl šio privatumo pažeidimo patyrė kokius nuostolius, G.Alijeva paaiškino, kad tuo metu buvo pasirašiusi sutartį su viena stambia Lietuvos įmone. Ji turėjo viešinti savo tinkluose nuotraukas ir pranešimus – turėjo atlikti reklamą, tačiau to negalėjo padaryti. Už sutarties neįvykdymą jai grėsė 30 tūkst. eurų.

Teisme ji užsiminė apie dar vieną galimai būsimą bylą – dėl vaikų išlaikymo, nes šiuo metu dviejų mažamečių vaikų išlaikymui priteista tik 300 eurų.

VIDEO: Teisme susitiko buvę sutuoktiniai Goda ir Rolandas Alijevai

R.Alijevas: „Taip kviečia į pasimatymą“

Po posėdžio interviu sutiko duoti ir iki tol tylėjęs R.Alijevas. Jis prisipažino niekuomet nemanęs, kad gyvenime teks atsidurti tokioje padėtyje.

Niekad neičiau į teismą teistis su savo buvusia žmona, kad ir kas nutiktų. Man tai yra žema ir gėda.

„Savo antrai pusei, kokia ji bebūtų, koks įvykis benutiktų, reikia išlaikyti pagarbą. Visuomet gerbiau ir gerbsiu savo vaikų mamą. Reikia sulaukti teismo pabaigos, pasitikėti teisine sistema. Aš ja pasitikiu.

Jaučiuosi nekaltas. Man ši byla yra apie nieką. Neturiu pretenzijų, niekam blogo nelinkiu. Tikrai nesilaužiau niekur. Kad būtų pagrįsta, kad pavogiau ką, išėmiau. Aš to nedariau. Niekur nėra to įrodyta. Esu čia tik dėl to, kad yra kažkokie sutapimai. Mane nustebino tai, kas vyksta. Per 9 metus santuokoje nesu nieko blogo padaręs. Nesu lindęs, sekiojęs, prieštaravęs. Rūpinausi vaikais, kaip tikras tėtis. Niekad neičiau į teismą teistis su savo buvusia žmona, kad ir kas nutiktų. Man tai yra žema ir gėda.

Iš juoko prizmės... Mes nebendraujame po skyrybų su Goda, tai teismo salė – vienintelė vieta, kur galime pasimatyti, kur galime pasimatymus paskirti“, – šmaikštavo R.Alijevas.

Paklaustas, kaip įvyko, kad atsidūrė teisme, kaltinamasis toliau nestokojo humoro jausmo: „Gauni šaukimą ir ateini į teismą, į pasimatymą. Pykčio jokio nėra. Tik pozityvus mąstymas.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas Alijevas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rolandas Alijevas

Paklaustas apie tai, kad galbūt jausmai yra gyvi buvusiai žmonai, kad kviečia vienas kitą į pasimatymus, R.Alijevas šyptelėjo: „Jos čia reikia klausti dėl jausmų, nes ji čia kviečia mane į teismą – į pasimatymą. Aš jaučiu Godai pagarbą, nes ji yra mano vaikų mama“.

G.Alijeva teismo posėdžio metu užsiminė ir apie dar vieną būsimą bylą – dėl vaiko išlaikymo. Tai R.Alijevui taip pat buvo staigmena.

„Teks priprasti prie staigmenų. Pasimatymas tik čia juk gali būti. Teks varstyti tas teismų duris. Gal žmogus po kažkiek laiko kitaip mąstys. Moku vaikams ne tik 300 priteistų eurų. Moku atskirai už mokslus, būrelius. Viskuo rūpinuosi, savaitgaliais su jais būnu, didžiausias sumas išleidžiu. Tie pinigai, kurie dabar išleidžiami advokatui, galėjo būti išleisti vaikams. Iš dalies dėl to labai gaila ir skaudu. Bet toks gyvenimas. Reikia šypsotis ir eiti į priekį“, – kalbėdamas šypsojosi R.Alijevas.

Dukart teisme nepasirodė

15min jau rašė, kad praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją G.Alijeva negalėjo prisijungti prie savo feisbuko, instagramo bei elektroninio pašto „Gmail“ paskyrų – netiko jokie jos prisijungimo duomenys. Po atlikto tyrimo paaiškėjo, kad į asmeninę erdvę įsilaužė ne bet kas, o buvęs atlikėjos sutuoktinis. Tai įvyko vos kelios savaitės po to, kai teismas oficialiai išskyrė Alijevus.

Rugpjūčio 13 dieną byla pasiekė Kauno apylinkės teismą, tačiau, R.Alijevui nepasirodžius teisme, posėdis nukeltas į rugpjūčio pabaigą. Anot prokuroro, įtarimų dėl neteisėtos veikos sulaukęs Rolandas tuo metu buvo užsienyje.

15min susisiekus su Goda Alijeva, ji neslėpė, kad ši situacija – labai nemaloni. Vis dėlto ji džiaugiasi, kad teisingumas pagaliau nugalės.

Kaip pati sako, pastaruoju metu viešumoje vis dažniau pasklinda istorijos apie ne vieną žinomą asmenį, kuris nukentėjo nuo į jų paskyras įsilaužusių nusikaltėlių. Vis dėlto, G.Alijevos teigimu, ne kiekvienas ryžtasi situaciją išsiaiškinti teisiniu keliu.

Žinoma moteris neslėpė, kad buvo išties nemalonu, nes buvo įsilaužta ne tik į jos feisbuko paskyrą, bet ir asmeninį elektroninį paštą su jos asmeniniais laiškais, sąskaitomis.

Vis dėlto dar prieš metus nujautusi, kad taip pasielgė būtent R.Alijevas, Goda prisiminė, kad buvęs sutuoktinis šią informaciją griežtai neigė. Jis ir dabar laikosi pozicijos, kad yra nekaltas. Vis dėlto, nustatyta, kad prisijungimai prie paskyrų vykdyti iš Kauno, netoli tos vietos, kur gyvena krepšininkas.

Bylos prokuroras Haroldas Mulevičius nedetalizavo, kiek kartų buvo prisijungta prie paskyros ir ar kaltinamasis prisijungęs atliko kokius nors veiksmus.

„Aš savo buvusio vyro į teismą nepadaviau. Prieš jį, kaip žmogų, nieko prieš neturiu. Vis dėlto taip elgtis ir likti be atsakomybės negalima“, – priduria moteris.

15min primena, kad Goda ir Rolandas Alijevai išsiskyrė 2018 metų liepos 20-ąją. Juos oficialiai išskyrė Kauno apylinkės teismas. Tą kartą verslininkas 15min patvirtino, kad jis buvo skyrybų iniciatorius.

Grupės „69 danguje“ narė Goda Sabutytė ir krepšininkas Rolandas Alijevas susituokė 2009 metų liepos 25 dieną. Meilę pora prisiekė Birštono Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje. Pora prieš kelerius metus buvo įkūrusi ir bendrą verslą – Goda ėmė kurti glaustinukes, vėliau ir kitus drabužius, šiame versle žmonai talkino ir Rolandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius