Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės priėmė iššūkį ir nusikėlė į praeitį: žiūrėkite vaikystės ir jaunystės kadrų galeriją

Kol Lietuvoje karantinas, žmonės susikuria įvairiausių veiklų, o socialiniai tinklai tam – puiki terpė. Neseniai feisbuke pradėjo plisti smagus kelionės laiku iššūkis – imta dalytis į vaikystę ir jaunystę nukeliančiomis nuotraukomis. Šiai manijai pasidavė ir žinomi žmonės, parodę, kokie jie buvo prieš kelis dešimtmečius.
Linas Adomaitis, Katažina Zvonkuvienė, Saulius Skambinas, Vaida Skaisgirė
Linas Adomaitis, Katažina Zvonkuvienė, Saulius Skambinas, Vaida Skaisgirė / Asmeninio albumo nuotr.

Naujas iššūkis feisbuke ir instagrame pradėjo plisti prieš kelias dienas. Jį priėmus, pasidalijama archyvinėmis nuotraukomis iš savo vaikystės ar jaunystės laikų. Tai įvykdžius, iššūkis perduodamas kitam žmogui, kuris padaro tą patį.

Į nuotaikingą avantiūrą jau spėjo pasinerti ir visas būrys žinomų Lietuvos žmonių – atlikėjai Linas Adomaitis, Katažina Zvonkuvienė, Goda Alijeva, aktoriai Larisa Kalpokaitė, Agnė Grudytė, Šarūnas Banevičius, žurnalistės Rūta Mikelkevičiūtė, Indrė Makaraitytė, politikės Dalia Teišerskytė, Nijolė Oželytė, šokėjas Saulius Skambinas ir kiti.

Žiūrėkite įžymybių vaikystės ir jaunystės nuotraukų galeriją (o po galerija – jų prisiminimai):

Kai kurios įžymybės pasidalijo ne tik nuotraukomis, bet ir prisiminimais. Štai televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė šmaikštaudama rašė, kad per tą laiką kaip ir niekas nepasikeitė, nebent tik plaukų spalva.

„Iki šiol atsimenu savo senelio balsą, jo odos spalvą, eiseną, viską, nors jo nėra beveik 30 metų. Atsimenu, ir kaip gavau į akį – nebuvau rami mergaitė jau nuo mažumės – čia man vos 3 -eji.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė

Kaip netilpau darželyje į raudoną sijoną – saulės kliošą – o, dievai, koks buvo apėmęs liūdesys, nes jis sukosi taip gražiai, bet man teko puoštis kažkokiu su gėlytėmis. Atsimenu ir Senį Šaltį – niekaip negalėjo manęs nufotografuoti, nes ta jo balta barzda man atrodė labai įtartina ir aš negalėjau nuo jos atplėšti akių. Ir tą suknelę su raudonu megztu paukšteliu – mama buvo palenkusi suknelę, todėl dalies paukštuko nebuvo matyti.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė

Ir tą nuotrauką, kurioje su taškuota raudona suknele, kai man buvo 13-a – sau atrodžiau stora, todėl ją paslėpiau! Atsimenu, kaip sukau plaukus tokiu apvaliu metaliniu sukikliu, tada purškiau tokiu raudonai rudu laku ir, o jėtusmaryte, sugadinau mamos šilko baltus marškinėlius – jais norėjau pasipuošti, bet jie tiesiog nusidažė raudonais taškeliais nuo lako. Slėpiau ir juos nuo mamos. Dabar žiūriu ir juokiuosi, anuomet labai išgyvenau.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė

Norėtumėt vėl atsidurti ten, kur buvote? Išgyventi vėl tuos jausmus? Aš labiausiai ilgiuos savo senelių, taip norėčiau susitikti…“, – jautriais prisiminimais pasidalijo Rūta.

Aktorė Larisa Kalpokaitė paviešino dvi archyvines nuotraukas. Prie vienos iš jų, vaikystės, rašė: „O čia – Angelas, ne vaikas. Tik auklėtojos to nesupranta. Ir tas bantas ne vietoj, tik trukdo. Na, nieko. Baigsis šventė, ot tada pažiūrėsim..“

Ir komentuodama pridūrė: „Tokį nesąmoningą bantą galėjo įsegti tik auklytė.“

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

Taip pat pasidalijo nuotrauka iš vėlyvesnio, jau savo jaunystės, laikotarpio.

„Aš su Vaiva priimam iššūkį. Teatro diena. Smūgis į Koncevičiaus vartus“, – prie fotografijos rašė Larisa.

Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė
Asmeninio albumo nuotr./Larisa Kalpokaitė

Aktorius Šarūnas Banevičius prie vienos iš savo vaikystės nuotraukų juokavo, kad ji – su lengvos erotikos prieskoniu.

Ir dar pridūrė, kad gal jau užteks kapstytis po praeitį ieškant archyvinių kadrų. „Nuo šiandien pradėsiu galvot tik apie rytojų. Rytoj, akivaizdu, reikės nusipirkti pieno, nes vakar susipyliau paskutinį“, – apie dabartines aktualijas rašė Šarūnas.

Asmeninio albumo nuotr./Šarūnas Banevičius
Asmeninio albumo nuotr./Šarūnas Banevičius

Populiarėjančiai grįžimo į praeitį manijai pasidavė ir aktorė Brigita Arsobaitė. Pamatę nuotrauką draugai ėmė iškart ėmė girti jos kaspinus. „Čia jau mano tobulos mamos nuoplenas“, – į komplimentus atsakė ji.

„Tuo metu per TV rodė filmą vaikams „Elektroniko nuotykiai“, jame buvo toks komiškas mergaitės personažas. Ir mudvi vizualiai buvom kažkuo panašios ir tokiom pat šukuosenom. Ta mergaitė visur kišdavo savo nosį, šnipinėdavo, o susekus išpyškindavo: „Aaaahaaaaaa, o aš dabar viską pasakyyysiu!“ Jos pavarde mane ir pravardžiavo“, – rašė Brigita, turėdama omenyje Kukuškinos pavardę.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Arsobaitė
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Arsobaitė

Pakeliauti laiku pasiryžo ir politikė Dovilė Šakalienė.

„Ir visgi verta prisiminti tą laiką, kurio iš mūsų niekas negali atimti – ir galim žiūrėdami tas keistas neryškias popierines nuotraukas vėl nukeliauti ten, kur juokėmės ir pykomės, mylėjom ir buvom mylimi. Gyvenimas visgi toks gražus...“, – rašė ji. Žemiau matote Dovilės nuotrauką iš paskutinio skambučio šventės.

Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Šakalienė
Asmeninio albumo nuotr./Dovilė Šakalienė

Na, o dizainerė Viktorija Jakučinskaitė prisipažino, kad dabar jaučiasi daug jaunesnė nei prieš dešimt metų, kai buvo užfiksuotas šis kadras.

„Aš visada galvojau, kad moters grožis ryškėja ir skleidžiasi su metais vis labiau, nes ji atranda save, išmoksta mylėti gyvenimą ir augina savo geriausias savybės. Dar Coco Chanel pasakė, kad dvidešimties mes turim veidą, kurį padovanojo gamta, o po to tokį, kurio nusipelnėme pačios“, – įžvalgomis dalijosi Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jakučinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jakučinskaitė

O ką jūs manote apie šį iššūkį? Ar jau spėjote jį įgyvendinti ir nusikelti į praeitį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius