Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 20 /2017 08 21

Karklės festivalio kulminacija – „Sel“ ir BIX koncertai

Pernai neįvykusio festivalio „Karklė Live Music Beach“ organizatoriai šiemet labai pasistengė, kad tris dienas vykusi muzikos šventė įstrigtų į atmintį. Lietuvos muzikos žvaigždės, puikūs didžėjai, užsienio svečiai ir pramogos – čia susirinkusieji tikrai neturėjo kada nuobodžiauti.
„Sel“
„Sel“ / Viktorijos Savickos nuotr.

Po festivalio starto penktadienį, kai trijose scenose vienas po kito koncertavo muzikiniuose topuose pirmąsias pozicijas užimantys atlikėjai, šeštadienį koncertinėje programoje buvo ne mažiau įdomu. Su festivalininkais gera nuotaika ir muzika dalijosi „Biplan“, BIX, „Sel“, „Lemon Joy“.

„Žvelgiant į šių metų programą, vienas pirmųjų į galvą šaunančių apibūdinimų yra „stipru“. Atlikėjų sąrašas yra puikiai subalansuotas ir kiekvienas čia ras sau patinkančios muzikos. Neabejoju, kad, kaip ir žadėjome, išlaikysime festivalio dalyvius ant kojų iki aušros, todėl patariu tikrai gerai išsimiegoti iki festivalio“, – dar prieš festivalį kalbėjo „Karklė Live Music Beach“ organizatorius Marius Tumšys.

Iš to, kiek šeštadienį prie pagrindinės festivalio scenos susirinko žiūrovų, buvo aišku, kad pagrindinis vakaro akcentas – SEL koncertas. Plojimais ir šūksniais kviestas ant scenos Egidijus Dragūnas kiek paerzino savo gerbėjus, delsdamas užkulisiuose.

Viktorijos Savickos nuotr./SEL
Viktorijos Savickos nuotr./SEL

Sužavėjo ne visus

Tačiau vyšnia ant torto turėjęs tapti SEL koncertas sužavėjo ne visus. Nors prie scenos susirinko didžioji dalis Karklės festivalininkų, įpusėjus Egidijaus Dragūno pasirodymui dauguma ėmė skirstytis. Vieni piktinosi nesuprantamu per daug atsipalaidavusio dainininko žodžių tarimu, kiti reikalavo daugiau žinomesnių dainų.

„Daug šviesų ir garso. Bet pritrūko daug teksto. Kas buvo ir girdėjo, supras“, – nuomonę išreiškė vienas koncerto dalyvių.

Atlikėjas dažnai pagrindinio asmens scenoje rolę atiduodavo savo dviem pritariančiosioms vokalistėms, kurios bandė įsiteikti publikai demonstruodamos balso galimybes. Kartais atrodė, jog tai jų, o ne Egidijaus Dragūno koncertas. Kaip publika pasigedo jo, taip ir jis pasigedo publikos: nuolat prašė kelti rankas aukščiau į viršų, pajudėti. Dainininkas mėtė sunkiai suprantamus juokelius, ne kartą tiesiog paliko sceną, taip vis sukeldavęs intrigą: grįš ar negrįš pratęsti šou.

Tam tikrais momentais buvo galima pasijusti tarsi papuolus į E.Dragūno repeticijų salę – girdint visai publikai, jis kaitaliojo dainų eiliškumą, nurodinėjo muzikantams, kada greitinti ritmą, o kada visai nutilti, vadovavo grupei ir rankų mostais. Tačiau iš klausytojų lūpų garsiau girdėjosi tik „Lyja, tegul lyja“ dainos žodžiai.

Matydama tai, ką mato, ir girdėdama tai, ką girdi, publika buvo neįprastai apatiška. Daugelis „karklinėtojų“ šį SEL koncertą pavadino vienu prasčiausių, o ne vienas fanas, nesupratęs, kas vyksta scenoje, tiesiog liko nusivylęs.

Viktorijos Savickos nuotr./„Sel“
Viktorijos Savickos nuotr./„Sel“

Po šio koncerto išsiskirsčiusi publika netrukus sugrįžo pasiklausyti šiemet 30-ąjį gimtadienį švenčiančios grupės BIX.

Scenos veteranai su Samu priešakyje turi didelį gerbėjų ratą. Ganėtinai jauna festivalio publika Karklėje dainavo kartu su nenuilstančiais bixais ir nors kai kurioms dainoms metų tiek pat, kaip ir koncerte šėlusiai publikai – populiariausių dainų tekstus susirinkusieji atkartojo be problemų.

Valandą su trenksmu grojusi grupė BIX, nors ir atsisveikinusi su publika, buvo iškviesta bisui – festivalininkai nenorėjo jų paleisti. Ir jauni, ir vyresni šios grupės gerbėjai traukė „Mes tikim dievais“ dainos priedainį.

Viktorijos Savickos nuotr./BIX
Viktorijos Savickos nuotr./BIX

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklės festivalis su pažeidėjais nesitaiksto: pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklės festivalininkų stilius: nuo giltinės iki kunigo sutanos

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklėje prie jūros banguojanti minia šėlo klausydama žvaigždžių muzikos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius