Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2020-ieji – įžymybių nesėkmių metai: dėl ko neįtiko ir už ką ant savo dievaičių pyko gerbėjai?

Praėjusieji metai nelengvi buvo visiems, bet kai kurie mūsų sugebėjo išlikti pozityvūs, neprisidaryti gėdos, ar išvengti kritikos. Tačiau to paties negalima pasakyti apie dalį užsienio įžymybių. Neapgalvoti sprendimai ir leptelėjimai liežuviu, elgesys, sulaukęs neigiamų reakcijų, nors kad taip nutiks, žinota dar prieš jį atliekant – tik dalis per pandemiją dėmesį nuo koronaviruso statistikos laikinai atitraukusių žvaigždžių nesėkmių.
Ellen DeGeneres, Gal Gadot, Rita Ora
Ellen DeGeneres, Gal Gadot, Rita Ora / Vida Press ir „Instagram“ nuotr.

Kaip ir dauguma sensacijų, ši prasidėjo nuo susiraukti iš nepatogumo privertusio vaizdo įrašo, išplatinto socialiniuose tinkluose. Pakratykite smegenėles ir gal prisiminsite kovą, karantino pradžią ir tai, kad vis daugiau laiko praleisdavome žiūrėdami į ekraną – televizoriaus, kompiuterio, kito išmanaus įrenginio. Tikėdamiesi gauti lengvo turinio, o gal rasti memą, kuriuo galėtumėte pasidalyti su draugais, įsijungėte instagramą ir ten tarp visų naminės kavos ir bananų duonos receptų pamatėte tai, kas sukėlė dar daugiau klausimų, o ne atpalaidavo.

Omenyje turima vaizdo įrašą ir jo herojais tapusias 26 garsias asmenybes, pabandžiusias sudainuoti tai, kas, kaip rašo „Evening Standard“, jei stipriai įtemptume ausis ir užblokuotume visus pašalinius garsus, primena Johno Lennono kūrinį „Imagine“.

Niekas, atrodo, neatsisakė šios gaujos vadeivos aktorės Gal Gadot kvietimo užsitraukti gėdą visame pasaulyje. Net šaunioji Zoe Kravitz į tai įsivėlė. Ne ką geriau atrodė ir Kristen Wigg, Jamie Dornanas, net Jimmy Fallonas. Taip pat Natalie Portman, Chrisas O’Dwodas ir Cara Delevingne, sėdėdami savo prabangiose vilose mums kartojo, kad visa tai (virusą, izoliaciją, ribojimus ir t.t.) iškęsime ir įveiksime, jei tik liksime drauge.

Vienybė tada ir dabar vis dar svarbi, bet susivienijusios žvaigždės tikriausiai pamiršo, kad jų ir mūsų, paprastų žmonių, karantinas, o tiksliau sąlygos, kuriose jį leidžiame, smarkiai skiriasi. Būtent tai ir sukėlė didžiausią pasipiktinimą.

Tiesa, vėliau G.Gadot sutiko, kad šis gestas, kurį „Evening Standard“ prilygino staiga užklupusiam, paaiškinimo neturinčiam „kosuliui pandemijos pradžioje žmonių prigrūstame metro“, nebuvo labai tinkamas.

Po kelių savaičių (perkeltine prasme) sprogo Madonna, pareiškusi, kad „covidas – didis lygintojas“, kad „virusui nerūpi, koks turtingas, garsus, ar juokingas, protingas esi, kur gyveni, koks tavo amžius“. Esmė tame, kad visa tai garsi dainininkė kartojo gulėdama didžiulėje vonioje, apsupta rožių žiedlapių ir žvakių, pasipuošusi prabangiais papuošalais, kai tuo tarpu jos minėtas virusas be gailesčio siautėjo po slaugos namus ir sukėlė neproporcingai didelį pavojų skurdesniuose rajonuose.

APIE TAI DAUGIAU SKAITYKITE ČIA: Madonnos pasisakymas apie koronavirusą įsiutino gerbėjus: „Gyveni kitokioje realybėje“

Tada į viešumą išlindo televizijos laidų vedėjos Ellen DeGeneres prastą skonį parodanti replika, kad karantinas jai lygus kalėjimui. Gal ir nebūtų ji sulaukusi tiek neigiamų komentarų, jei nuomonei išreikšti žinoma moteris būtų pasirinkusi kitą vietą – ne savo 33 mln. dolerių vertės vilos foną.

E.DeGeneres nepagelbėjo ir „toksiškų sąlygų darbe“ skandalas.

Iš svetimų klaidų prieš praverdama burną nepasimokė ir „Vidurinės mokyklos miuziklo“ žvaigždė Vanessa Hudgens. Prieš 40 mln. sekėjų tiesioginėje transliacijoje instagrame ji leptelėjo:

„Atleiskite, bet tai virusas, suprantu tai. Gerbiu. Tačiau tuo pat metu, net jei ir visi juo užsikrėsime, žmonės mirs. Tai baisu, bet taip pat neišvengiama?“

Vida Press nuotr./Vanessa Hudgens
Vida Press nuotr./Vanessa Hudgens

Tik vėliau supratusi, ką pasakė, aktorė atsiprašė. Atsiprašymų dėl veiksmų, taisyklių pažeidimų ir nepriimtino elgesio per pandemiją buvo ir daugiau, bet juos netrukus pakeitė kitas reiškinys, taip pat nepadėjęs kai kurioms žvaigždėms, jų karjeroms – birželį valstijas sudrebinę „Black Lives Matter“ protestai.

Vienas už Atlanto labiausiai aptarinėtų – Jessicos Mulroney, taip, Meghan Markle bičiulės pasinaudojimas savo „baltosios privilegijomis“ prieš juodaodę nuomonės formuotoją Sashą Exeter, grasinant jos gerovei. J.Mulroney, atsiprašė, bet tai nepadėjo jai susigrąžinti kišenes neblogai papildyti turėjusio pasiūlymo Kanados televizijoje.

Paskutinės vasaros savaitės, galima sakyti, buvo ramesnės. Sumažinus karantino ribojimus turtingi ir garsūs skubėjo bėgti iš savo erdvių, pramogų kupinų vilų. Kur? Kas prisiminė turįs jachtą, kas – privatų lėktuvą, kuriais išvyko ten, kur ramiai galėtų ir toliau skaičiuoti pinigus, o socialiniuose tinkluose skelbti, jog už viską yra be galo dėkingi. Tuo tarpu visi kiti nuoširdžiai džiaugėsi galėdami nueiti į artimiausią parką, pabendrauti su keliais draugais (žinoma, vis dar išlaikant atstumą).

Kas kaip mokėjo ir išgalėjo, tas taip mėgavosi ramybe. Kol atėjo spalis ir žvaigždės vėl pradėjo išsidirbinėti. Iš pradžių Kim Kardashian su savo 40-ojo gimtadienio vakarėliu privačioje saloje, kas, pasak pačios žinomos moters, leido „bent trumpam apsimesti, kad viskas vėl normalu“.

Skandalo neišvengė ir, kaip rašo „Evening Standard“, „nelegalų vakarėlį per karantiną“ surengusi Rita Ora, taip pat ne taip smulkiai aptarta, bet pro akis nepraslydusi Cardi B apklausa. Jos metu reperė sekėjų teiravosi, ar turėtų įsigyti naują rankinę, kainuojančią 88 tūkst. dolerių?

Kritikos lavinos sulaukė ir kalėdinę eglę žaisliuku su užrašu „Mūsų pirmoji pandemija“ papuošusi Jennifer Aniston bei Anwaras Hadidas, pranešęs, jog neketina skiepytis nuo koronaviruso.

Žinoma, užsienio naujienų portaluose buvo ir gerų žinių apie mūsų pamėgsta įžymybes. Pavyzdžiui, neseniai sukurta peticija, raginanti į riterius įšventinti per pirmąjį karantiną namuose mažus ir didelius britus sportuoti skatinusį, tiesiogines treniruotes beveik kiekvieną dieną vedusį trenerį Joe Wicksą, arba Dolly Parton, koronaviruso vakcinos kūrimui paaukojusi milijoną dolerių. Bet kada gi pasimokys likusieji?

TAIP PAT SKAITYKITE: Kai reklamas nustelbia skandalai: per pasaulį nuvilniję užsienio žvaigždžių atvejai

Turtingų ir garsių karantinas, arba Kai saviizoliacija privilegijuotiesiems turi kitokią prasmę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius