-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesulaukus donoro, Salvadorą Sobralį gelbės dirbtinė širdis

Pastarąsias savaites visi šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro Sobralio (27) gerbėjai laukia sugniaužę kvapą. Atlikėjas lenktyniauja su laiku ir eilėje laukia širdies donoro. Visgi, panašu, jo sveikata taisosi ir gydytojai rado kitą kelią padėti.
„Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro Sobralo  spaudos konferencija
„Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro Sobralo spaudos konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rugsėjo pradžioje Salvadoras pranešė, kad dėl suprastėjusios sveikatos jis priverstas pristabdyti savo muzikinę veiklą. Mėnesio pabaigoje atlikėjas kritinės būklės buvo atvežtas į ligoninę, kurioje iki šiol laukia širdies donoro.

Tačiau, pasak prancūzų žurnalo „Voici“, gydytojai svarsto ir apie kitą būdą jam padėti. Jei neatsiras tinkamas Salvadorui donoras, jam būtų galima implantuoti dirbtinę širdį.

Be to, anot medikų, jo sveikata po truputį taisosi – dainininkas jau nebe intensyvios terapijos skyriuje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Salvadoras Sobralis dėl sveikatos problemų stabdo karjerą: „Metas patikėti savo kūną mokslui“

VIDEO: Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Portugalijos kardiologijos fondo prezidentas Manuelis Carrageta laikraščiui „Correio da Manha“ dar anksčiau sakė, kad Salvadoras Sobralis šiuo metu yra pirmas laukiančiųjų širdies donoro eilėje. Tačiau jis pabrėžė, kad į eilės priekį dainininkas iškeltas tik įvertinus tai, kiek ilgai jis jau laukia donoro, ir jo dabartinės sveikatos būklės rimtumą.

Anot kardiologo, 27-erių dainininkas šiuo metu guli intensyviosios terapijos skyriuje Santa Kruzo ligoninėje Lisabonoje.

Ligoninėje medikai jį nuolatos stebi ir yra pasiruošę persodinti širdį bet kurią minutę, kai tik atsiras tinkamas donoras.

„Jis turi būti paruoštas gauti donoro širdį – labiausiai tikėtina, kad tai bus jaunas vyras, žuvęs kokios nors nelaimės metu“, – anksčiau yra sakęs kardiologas Manuelis Carrageta.

Surasti Salvadorui Sobraliui tinkamą širdį – pati sunkiausia dalis. Jo donoras turi būti panašaus amžiaus, ne vyresnis kaip 35 metų vyras, kurio smegenys būtų mirusios. Kai kurie donoro genetiniai kriterijai taip pat privalo sutapti su Salvadoro Sobralio, t.y. donoras turi turėti tokią pačią kraujo grupę ir būti panašaus ūgio bei svorio.

15min primena, kad žinia apie jo sveikatos problemas pasklido dar jam dalyvaujant „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame jis triumfavo su romantiška daina „Amar pelos dois“. Kijeve atlikėjui teko praleisti repeticijas, nes gydytojai draudė tuo metu skristi į Ukrainą. Vis dėlto finale jis pasirodė ir užtikrintai laimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius