Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogų pražudžiusiam Michailui Jefremovui gresia 12 metų kalėjimo: advokatas siekia įrodyti nekaltumą

Liepos 6 d. baigtas rusų aktoriaus Michailo Jefremovo sukeltos avarijos tyrimas. Galutinėse išvadose skelbiama, kad nusipelnęs artistas kaltinamas eismo taisyklių pažeidimu, dėl kurių žuvo žmogus, jam elgiantis neatsargiai ir esant neblaiviam, rašo Newsru.com. Aktoriui gresia net iki 12 metų kalėjimo, tačiau jam atstovaujantis advokatas teigė sieksiantis įrodyti jo nekaltumą.
Michailo Jefremovo sukeltos avarijos nuotrauka
Michailo Jefremovo sukeltos avarijos nuotrauka / Vida Press nuotr.

Rusų žiniasklaidoje rašoma, kad buvo išnagrinėti visi vaizdo kamerų duomenys, sutikrinti liudytojų parodymai, atlikti būtiniausi tyrimai, po kurių nekilo jokių abejonių, jog Michailas Jefremovas vairavo būdamas apsvaigęs ir taip pražudė už kitos transporto priemonės vairo sėdėjusio Sergejaus Zacharovo gyvybę.

Tačiau aktoriaus advokatas Elmanas Pašajevas sakė esąs pasirengęs siekti Michailo Jefremovo nekaltumo.

„Advokato užduotis yra rinkti įrodymus. Aš tuo ir užsiėmiau, surinkau pakankamai įrodymų dėl jo nekaltumo“, – sakė jis žurnalui „Rusija 24“.

Anksčiau Elmanas Pašajevas kalbėjo, kad jo klientas pripažįsta faktą, kad „avarija įvyko su jo automobiliu“.

„Kalbėjausi su juo ir įtikinau palaukti. Visada turėsime laiko pripažinti kaltę, pažiūrėsime, kaip mūsų įrodymus įvertins teismas. Jei paaiškės, kad jie nepagrįsti ir neturi teisinės galios, kaltę pripažinsime ir atsiprašysime. Šiuo metu jo pripažinimas nieko nereiškia, jis gali tai daryti nors ir 20 kartų“, – pabrėžė advokatas.

Elmanas Pašajevas taip pat pridūrė, kad jo klientas vis dar jaučiasi blogai, yra prislėgtas ir, nors avarija įvyko maždaug prieš mėnesį, jis vis dar ištiktas šoko. Kad nepablogėtų aktoriaus sveikata, advokatas Michailui Jefremovui uždraudė žiūrėti žinias.

Kalbėdamas apie aktoriui gresiančią bausmę – nuo 5 iki 12 metų kalėjimo – žuvusiojo Sergėjaus Zacharovo šeimai atstovaujantis Aleksandras Dobrovinskis tikisi, kad bus priimtas logiškas ir teisingas sprendimas, bet baiminamasi, kad bausmė vis dėlto gali būti atidėta.

„Tikiuosi, kad tai, jog ponas Jefremovas nepripažins savo kaltės, neturės didelės įtakos bylos baigčiai“, – RT sakė jis.

Michailas Jefremovas atsiprašė žuvusiojo artimųjų, tačiau pastarieji jo atsiprašymo nepriėmė.

Michailas Jefremovas po bylos svarstymo
Michailas Jefremovas po bylos svarstymo

TAIP PAT SKAITYKITE: Avariją sukėlusio Michailo Jefremovo advokatas prabilo apie aktoriaus būklę ir prarastus kilogramus

Paviešinti M.Jefremovo sukeltos avarijos ir apklausos įrašai, žmona užsiminė apie aktoriui nelengvus metus

VIDEO: Michailo Jefremovo apklausa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius