TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 26 /18:04

Kalėdinė kelionė „Lietuvos metų automobiliu 2019“: „Peugeot 508“ atliko ypatingą misiją

Lietuvos žurnalistų autoklubo narys, žurnalo „Auto Bild“ redaktorius Vitoldas Milius antrąją Kalėdų dieną sėdo prie „Peugeot 508“ vairo ir leidosi į kalėdinę kelionę per Lietuvą. 11 val. jis startavo iš Vilniaus Katedros aikštės Rokiškio kryptimi. Vėliau pasuko į Panevėžį, Kauną, Širvintas. Vitoldas taip pat pranešė apie labai permainigas oro sąlygas: nusukus nuo pagrindinių kelių į šalutinius labai lengva nuslysti.
Lietuvos Metų automobilis 2019 „Peugeot 508“ lankėsi Rokiškyje
Lietuvos Metų automobilis 2019 „Peugeot 508“ lankėsi Rokiškyje / V.Miliaus nuotr.

V.Milius „Peugeot 508“ važiavo ne tik todėl, kad nori „Lietuvos metų automobilį 2019“ parodyti visai Lietuvai. Be to, šis modelis konkurso metu buvo išrinktas stilingiausiu, apdovanotas už išskirtinį dizainą. Todėl Vitoldas kelionės metu aplankė ir fotografavo pačias gražiausias Kalėdų eglutes. Pirmoji – originali medinė Rokiškio eglė. Šis miestas bus 2019 m. Lietuvos kultūros sostinė.

Tikrino kelių būklę: eismas intensyvus, antraeiliai keliai – slidūs

Dar viena misija, kurią atliks „Lietuvos metų automobiliu“ važiuojantis V.Milius – tikrina kelių būklę, nes sinoptikai prognozavo plikledį ir lijundrą.

„Oro sąlygos gana permainingos. Iš pražių važiuoti maršrutu Vilnius-Rokiškis buvo gal net nuobodu. Pagrindiniai keliai visiškai šlapi, gausiai pabarstyti druska. Juose labai daug automobilių – ko gero didžiųjų miestų gyventojai jau grįžta namo po švenčių.

Tačiau 15.30 val. Rokiškyje dingo saulė, pakilo vėjas ir prasidėjo didelė pūga. Todėl eismo sąlygos tapo sudėtingos. Ypač reikėtų pasisaugoti šalutiniuose keliukuose – grįžtantiems iš sodybų. Ten plūktas sniegas padengtas vandens sluoksniu, todėl labai slidus“, – pasakojo Vitoldas Milius.

Paslėpti pavojai kelyje

Vėliau, jau važiuodamas iš Kauno į Širvintas, Vitoldas pridūrė, kad, nusukus nuo greitkelio į šalutinį kelią, vairuotojams derėtų patikrinti kelio dangą. Nes vizualiai atskirti slidų kelią nuo neslidaus – labai sunku. Todėl greitesniame posūkyje šią naktį kils didžiulis pavojus nuslysti. Ten, kur kelininkai gausiai pribarstė druskos, plikledžio neliko. Tačiau visur kitus – pavojinga čiuožykla!

PAPILDYTA. Vitoldas Milius apie 16.30 val. pasiekė Panevėžį. Miesto širdyje, prie Laisvės aikštėje esančios Kalėdų eglės žurnalistą pasitiko gausus burys „Peugeot“ gerbėjų.

Pakilę nuo šventinių stalų į miesto centrą apžiūrėti naujojo 508 modelio atskubėjo Panevėžio „Peugeot“ klubo nariai.

Čia pat prie eglės buvo surengta improvizuota fotosesija, o „Peugeot“ gerbėjus Vitoldas Milius apdovanojo 508 modelio kolekciniais modeliukais.

„Facebook“ konkursas skaitytojams

Vos tik Vitoldas pasieks Rokiškį, 15min Gazas „Facebook“ paskyroje skelbsime konkursą, kurio prizai – išskirtiniai „Peugeot 508“ modeliukai. Norint juos laimėti, tereikės atsakyti į klausimą apie šį automobilių gamintoją ir FB komentaruose pažymėti savo draugą (draugę) – „Peugeot“ gerbėją.

V.Miliaus nuotr./„Peugeot 508“ prizai
V.Miliaus nuotr./„Peugeot 508“ prizai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius