-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasibaigus „Geležinio vilko“ pratyboms keliais judės karinės technikos kolonos

Generolo Silvestro Žukausko poligone Švenčionių rajone ir apylinkėse pasibaigus tarptautinėms karinėms pratyboms „Geležinis vilkas 2022 II“, nuo penktadienio keliais judės karinė technika, pranešė kariuomenė.
Laikina Lietuvos karių stovykla Druskininkuose
Lietuvos kariai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Penktadienį ir savaitgalio dienomis numatomas karinės technikos kolonų judėjimas Jonavos rajone esančios Ruklos kryptimi iš Pabradės per Molėtus ir Ukmergę bei per Maišiagalą ir Vievį.

Taip pratybų dalyviai iš Generolo Silvestro Žukausko poligono persikels į nuolatines dislokacijos vietas. Visas karinės technikos kolonas lydės Karo policija.

Vienose didžiausių Lietuvoje šiemet pratybose dalyvavo šalyje dislokuotas tarptautinis sąjungininkų batalionas bei Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

Be pėstininkų ir kovos mašinų manevrų pratybose didelis dėmesys buvo skiriamas ir artilerijos bei oro paramai, kovai su bepiločiais orlaiviais, civilių aplinkos imitavimui, psichologinėms operacijoms ir kitoms užduotims, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Pratybos „Geležinis vilkas“ kasmet organizuojamos pavasarį ir rudenį, jomis siekiama palaikyti Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį.

Iš viso šiose pratybose treniravosi beveik 3,5 tūkst. karių ir 700 karinės technikos vienetų iš dešimties NATO ir partnerių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius