-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 12 /15:24

D.Grybauskaitė „Vilniaus duonos“ kepyklos atidaryme: „Nedažnai važinėju po įmones“

Vilniuje ketvirtadienį suomių „Vaasan Group“ valdoma „Vilniaus duona“ atidarė naują kepyklą, kurią vadina moderniausia Baltijos valstybėse.

Į naująją „Vilniaus duonos“ kepyklą, kurios plotas siekia 10 955 kv. m., investuota 9,3 mln. eurų. Atidaryme dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė, o Vilniaus meras Remigijus Šimašius, nors ir anksčiau žadėjo dalyvauti, atidaryme nepasirodė. Jam sutrukdė kilęs skandalas dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos pradėjo ikiteisminio tyrimo, kad liberalų lyderis Eligijus Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ vadovų galėjo paimti apie 100 000 eurų kyšį.

Apie naujos kepyklos statybas praneša dar 2012 metų rugpjūčio mėnesį.

„Ne taip dažnai važinėju į įmones. Bet ši yra ypatinga. Tai yra Vilniaus įmonė. Esu vilnietė ir man duona sukelia didelius jausmus“, – atidaryme kalbėjo D.Grybauskaitė. Prezidentė pasakojo į atidarymą atvykusi todėl, kad tai yra pavyzdys, kaip tradicinė pramonė gali būti inovatyvi.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prezidentinis elitas – įmonės, sulaukusios išskirtinio D.Grybauskaitės dėmesio

Anot „Vilniaus duonos“ komercijos direktoriaus Gražvydo Juknos, įdiegtos dvi papildomos gamybos linijos, skirtos batonams ir sparčiai populiarėjančiai sumuštinių duonai, leis padvigubinti šios kepyklos gamybos apimtis ir pasiūlyti daugiau naujų modernių gaminių bei užtikrinti dar aukštesnę jų kokybę.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą

Mažiau rankų – dirba robotas

„Vilniaus duonos“ komercijos direktorius kaip pagrindinį naujos kepyklos išskirtinumą įvardija „Clean room“ – tai švari patalpa, kurioje oras daug kartų išvalomas per modernius filtrus.

„Ši naujovė padeda užkirsti kelią mikroorganizmų patekimui į aplinką, kurioje pakuojama duona. Patalpoje oras yra 10 000 kartų švaresnis už tą, kuriuo įprastai kvėpuojame“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas G.Jukna.

Taip pat viena iš kepyklos technologinių naujovių yra gamybos linijoje naudojamas robotas, kuris leidžia sumažinti rankų darbą kepykloje.

„Be to, tešlos maišymui naudojamos naujausios maišyklės, kurios leidžia tešlą itin kokybiškai išmaišyti per trumpesnį laiką. To rezultatas – labai kokybiška produkto struktūra“, – sako jis.

Kepykloje sumontuota ir nauja kvietinių raugų sistema. Ji ypatinga tuo, kad kepiniams šis raugas suteikia papildomą aromatą, drėgnumą ir ilgesnį galiojimo terminą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą

Statė „MG Valda“

„MG Valda“ ketvirtadienį ryte pranešė, kad būtent ji pastatė moderniausią Baltijos šalyse kepyklą.

„Tai yra vienas iš nedaugelio „built to suit“ projektų pavyzdžių Lietuvoje, kai užsakovo pageidavimu nekilnojamo turto plėtros kompanija išvysto ir pastato objektą, kuris vėliau ilgalaikės nuomos sutarties pagrindu perduodamas užsakovui jo pagrindinei veiklai vykdyti“, – rašoma „MG Valdos“ pranešime žiniasklaidai.

Nauja produkcija

Didžiausius pardavimus „Vilniaus duonai“ praėjusiais metais generavo sparčiai populiarėjanti sumuštinių duona, batonai ir juoda ruginė duona. Įmonės atstovai tikisi, kad nauja kepykla leis ir toliau didinti sumuštinių duonos bei batonų pardavimus.

„Planuojame vartotojams pasiūlyti daug naujovių: naudingomis medžiagomis praturtintus, inovatyvios sudėties ir išvaizdos duonos gaminius, taip pat sveikesnių produktų liniją“, – sako įmonės komercijos direktorius.

Naujoje „Vilniaus duonos“ kepykloje įrengtos dvi naujos gamybos linijos. Vienoje iš jų kepami batonai: „Sostinės“, „Sumuštinių“, „Pjautinis“, „Lietuvaitė“, „Pieniškas“, „Bičiulių“ ir kiti. Antroje gamybos linijoje kepama sumuštinių duona skrudinimui: „Toste“, „Urtės“, „Kakės Makės“, „Lietuvaitė“, „Beatos Virtuvė“.

G.Juknos teigimu, abiem naujos gamybos linijoms dirbant visu pajėgumu, kepyklos darbo našumas pasiektų virš 80 000 kg duonos gaminių per dieną.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė atidarė naują „Vilniaus duonos“ kepyklą

Toliau didins eksporto apimtis

„Vilniaus duonos“ eksporto rodikliai pernai šoktelėjo į viršų – įmonė eksportavo 66 proc. daugiau produkcijos nei 2014 m. Pernai ši suma siekė 1,5 mln. eurų, o užpernai – 0,9 mln. eurų. Įmonė savo produkciją šiuo metu daugiausia eksportuoja į Suomiją, Latviją, Jungtinę Karalystę, Estiją, Airiją.

Įmonės pajamos pernai augo 1,9 proc. – 2015 m. ji gavo 29,7 mln. eurų pajamų, 2014 m. – 29,2 mln. eurų. Pardavimai tonomis pernai, lyginant su 2014 m., išaugo 2,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius