Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Dėl nekokybiškų produktų „Kretingos maisto“ direktorė apkaltino virtuvės darbuotojus

„Kretingos maistas“ sulaukė rimtų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) priekaištų. Veterinarai šiemet patikrino 80 ugdymo įstaigų valgyklų, kurioms maistą tiekia „Kretingos maistas“, ir ketvirtadalis jų pasitvirtino. Bendrovės direktorė Alisa Norkuvienė pabrėžė, silpniausia grandis – virtuvių darbuotojai.
Valgykla
Valgykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VšĮ „Kretingos maistas“ maistą tiekia 241 Lietuvos ugdymo ir gydymo įstaigai. Bendrovė atsidūrė po padidinamuoju VMVT inspektorių stiklu. Šiais metais patikrinta 80 ugdymo įstaigų valgyklų, kurioms maistą tiekia „Kretingos maistas“, 2014 metais ši įmonė buvo tikrinta net 300 kartų. 41 proc. patikrinimų – su pažeidimais, tiek pat pasitvirtinusių skundų.

Tokią informaciją trečiadienį išplatino VMVT, o ketvirtadienį į ją sureagavo „Kretingos maistas“.

„Nepaisant to, kad visos mūsų valgyklos dirba pagal griežtai nustatytas taisykles, suderintus valgiaraščius, o joms tiekiamas aukščiausios kokybės maistas –  patiekalų kokybė skiriasi. Tai mūsų netenkina, todėl šiais metais sustiprinome vidaus kontrolę“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Alisa Norkuvienė. 

Įmonės, kurioje dirba apie 700 žmonių, vadovė pripažįsta, kad silpniausia grandis – virtuvių darbuotojai. Ji aiškino, kad įmonės aptarnaujamose ugdymo įstaigose nuolat vykdomos auklėtinių, jų tėvų ir administracijos apklausos, įdiegta nemokama kokybės linija, šiais metais kelis kartus dažniau vykdomi vidaus auditai.  Direktorė pabrėžė, kad į specialistų pastabas sureaguoja iš karto.

„Patiekiamas maistas turi būti aukščiausios kokybės – tam sudarėme visas sąlygas ir netoleruojame aplaidumo. Sužinoję apie pažeidimus – reaguojame iš karto. Svarbiausia, kad informacija mus pasiektų kuo greičiau, todėl raginu visus, kurie turi pastabų dėl maisto kokybės susisiekti su mumis tiesiogiai nemokama kokybės linija“, – sakė VšĮ „Kretingos maistas“ vadovė. 

Prieš savaitę bendrove skundėsi ir latviai. „Kretingos maistas“ netinkamai gamino ir tiekė maistą mokykloms ir darželiams 11-oje Latvijos savivaldybių, pranešė šalies veterinarijos ir maisto tarnyba.

Pasak žinybos atstovės Anos Jofės, „Kretingos maistas“ nepaisė su įstaigomis suderintų ir patvirtintų valgiaraščių, savavališkai keitė patiekalus.

A.Jofės žodžiais, į kai kurias mokyklas nebuvo teikiamas sūris, varškė, kiauliena, vaisiai, nors šie produktai yra patvirtintuose valgiaraščiuose. Iš mėsos patiekalų dažniausiai buvo naudojama vištiena, o daržovių asortimentas buvo vienodas ir neatitinko reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius