Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 09 09 /13:04

Dėl elektros kainų gamybą sustabdė ir „Grigeo Klaipėda“

Dėl pabrangusių energetinių išteklių dar viena Lietuvos gamykla laikinai užveria duris. Nuo šios savaitės pradžios kartono gamybos įmonė „Grigeo Klaipėda“ sustabdė gamybą, 15min patvirtino „Grigeo“ grupės prezidentas Gintautas Pangonis. Veikla nebus vykdoma ir kitą savaitę. Tolesnė situacija priklausys nuo elektros kainų.
„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo“ Klaipėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Savaitei, galbūt ir dviem, yra sustabdyta gamyba „Grigeo Klaipėda“. Šiuo metu nedirba“, – 15min patvirtino „Grigeo“ grupės prezidentas Gintautas Pangonis, sakydamas, kad gamyba sustabdyta nuo šio pirmadienio.

Jis teigė, kad panašu, jog gamyba stos dviem savaitėms – „Grigeo Klaipėdoje“ gamyba nebus vykdoma ir kitą savaitę.

Paklaustas apie priežastis, jis buvo lakoniškas – brangi elektra.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Tomo Eikino, pastarųjų mėnesių įmonės sąskaitos už elektrą, palyginti su tuo pačiu laiku prieš metus, padidėjo apie 12 kartų.

„Mes dabar esame priversti mokėti tiek, kiek seniau sumokėdavome per visus metus vykdant tą pačią gamybinę veiklą. (...) Praktiškai 12 kartų yra pabrangimas“, – BNS teigė T. Eikinas.

„Toliau atnaujinsim gamybą ir vėl žiūrėsime, kaip atrodys elektra, nes kiekvieną dieną elektros kaina skiriasi“, – 15min sakė G.Pangonis. Fabrike gamyba bus anaujinta rugsėjo 16 d.

E.Eikino teigimu, įmonės darbuotojai į prastovas nėra išleidžiami, jų atleidimai šiuo metu taip pat neplanuojami.

„Darbuotojai į prastovas nėra išleidžiami. Kurie nori, gali pasinaudoti sukauptomis atostogomis arba siūlome atlikti kitus bendrovei reikalingus darbus – tvarkytis, prisidėti prie remonto darbų, kurie šiuo metu irgi vyksta“, – BNS kalbėjo įmonės vadovas.

„Atlyginimai visiems yra mokami be išimties“, – pridūrė jis.

„Sodros“ duomenimis, dabar bendrovėje dirba 16 žmonės, liepą vidutinis jų atlyginamas siekė 2,7 tūkst. eurų (iki mokesčių).

Tai jau ne pirma stambi Lietuvos įmonė, kuri dėl išbrangusių energetinių išteklių ir žaliavų nebegali tęsti veiklos. Kaip 15min jau rašė, nuo rugsėjo gamybą sustabdė „Achema“ ir „Lifosa“.

15min primena, kad Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos. Joje kaltinimai pareikšti „Grigeo Klaipėda“ ir 14 esamų bei buvusių įmonės darbuotojų. Rugsėjį byla turėtų būti pradėta nagrinėti.

Byloje kaltinimai pareikšti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimų.

G.Pangonis, Tomas Eikinas ir dar trys ankstesni „Grigeo Klaipėdos“ vadovai kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, sistemingai pažeidinėjo teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos taisykles bei klastojo dokumentus.

Jei bus įrodyta kaltė, atsakingiems už taršą asmenims gali grėsti iki septynerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėda“ veikla gali būti apribota, įmonė gali būti likviduota, jai taip pat gali grėsti iki 5 mln. eurų bauda.

Be to, Aplinkos apsaugos departamentas yra pateikęs civilinį ieškinį dėl aplinkai padarytos žalos, kuri gali siekti beveik 48,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje