-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš skandalo Brazilijoje Lietuvos verslas jau skaičiuoja naudą

Po pašvinkusios mėsos ir kyšininkavimo skandalo Brazilijoje, į kurį įsivėlė dvi didelės tarptautinės kompanijos, JBS ir BRF, ir kelios dešimtys mažesnių rinkos dalyvių, mėsos perdirbėjams iš Lietuvos veriasi platesnės eksporto erdvės, rašo „Verslo žinios“.
Vilniaus paukštynas
Vilniaus paukštynas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriaus Egidijaus Mackevičiaus, daugiau galimybių Lietuvai skandalas atvertų greičiausiai tik tuo atveju, jei produkcijos imtų atsisakyti tikslinės trečiosios šalys, o „KG Group“, valdančios didžiausius Lietuvoje Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynus, vadovas Tautvydas Barštys sako, kad skandalą Brazilijoje rinka pajuto iš karto.

„Šiomis dienomis jau sulaukėme užklausų iš Vokietijos, Suomijos, ar negalėtume pakeisti jų perkamos braziliškos paukštienos“, – teigė jis, bet pareiškė nemanantis, kad skandalas turėtų reikšmės ilgalaikėje perspektyvoje, esą Europos Sąjunga greičiausiai atsisakys tik į aferas įsivėlusių kompanijų produkcijos, bet ir tai tik laikinai, kol paaiškės daugiau detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius