Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įtakinga „Forbes“ žiniasklaidos grupė galėjo atsidurti rusų oligarcho rankose?

Kremliui artimas Rusijos oligarchas Magomedas Musajevas savo verslo partneriams privačiuose pokalbiuose esą gyrėsi nusipirkęs visą „Forbes“ žiniasklaidos grupę, remdamasis penkiais gautais garso įrašais ir vienu vaizdo įrašu skelbia JAV leidinys „The Washington Post“ .
Forbes
Forbes / Scanpix/Anthony Behar/Sipa

Kai su Kremliumi susijęs magnatas Magomedas Musajevas Niujorke su draugais susirinko švęsti savo 60-ojo gimtadienio, prie pagrindinio stalo sėdėjo „Forbes Media Group“ vadovai, rašo „The Washington Post“.

Pasak birželio mėnesį vykusiame renginyje dalyvavusių žmonių, tarp besilinksminančiųjų buvo ir 28 metų amerikietis, IT bendrovių įkūrėjas Austinas Russellas, kuris neseniai paskelbė, kad vadovauja 800 mln. dolerių vertės sandoriui dėl garsios žiniasklaidos įmonės įsigijimo.

Visgi leidinio gauti garso įrašai atskleidžia, kad likus kelioms dienoms iki gimtadienio vakarėlio M.Musajevas verslo partneriams sakė, kad jis yra „Forbes“ pirkėjas ir kad sudarė savo gyvenimo sandorį.

Šiuo metu M.Musajevui priklauso bendrovė „AS Rus Media“, kuri yra rusiškojo „Forbes“ leidėja.

„Ką tik nusipirkau pasaulinį „Forbes“, – garso įraše esą girdėti, kaip M.Musajevas sako vienam iš savo bendradarbių, turėdamas omenyje „Forbes Media Group“, kuriai priklauso žurnalas JAV. „Suprantate, kai tavo rankose yra autoritetingiausio pasaulinio prekės ženklo raktas, šis raktas man suteiks prieigą prie bet kokio žmogaus“, – esą kalbėjo jis.

Remiantis įrašais, M.Musajevas vis kartojo šį teiginį. Viename iš įrašų, kurį peržiūrėjo „The Post“, jis pavadino A.Russellą „sandorio veidu“ ir primygtinai reikalavo, kad apie jo dalyvavimą būtų nutylima.

Laikraščiui „The Washington Post“ atsiųstame komentare A.Russelas neigė, kad M.Musajevas ar kiti Rusijos asmenys būtų kaip nors susiję su šiuo sandoriu. „M.Musajevas niekaip nesusijęs su „Forbes“ sandoriu. Bet kokie priešingi įtarimai yra klaidingi“, – sakė A.Russello atstovas spaudai. „Nėra nė vieno Kinijos ar Rusijos piliečio ar subjekto, įskaitant M.Musajevą, kapitalo."

Tą patį kartojo ir M.Musajevas duodamas interviu laikraščiui „The Washington Post“ – pasak jo, bet koks įtarimas, jog jis kontroliavo sandorį, yra „visiška nesąmonė“ ir „monstriškas mitas“ ir kad „sandorio dokumentuose, jokia rašytine forma, mano dalyvavimo nėra“.

Gegužę „Axios“, remdamasi dviem neįvardytais asmenimis, pranešė, kad M.Musajevas į „Forbes“ įsigijimo procesą įtraukė A.Russellą, nors M.Musajevas nebuvo apibūdintas kaip investuotojas ar pirkėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius