Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija ėmėsi priemonių prieš dar vieną Kanados bendrovę

Kinija planuoja uždrausti dar vienai Kanados bendrovei importuoti produkciją, kai vienoje kiaulienos partijoje buvo nustatyta maisto saugos pažeidimų, antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.
Kanados vėliava
Kanados vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Tikėtina, kad toks žingsnis paskatins kalbas, jog Kinija baudžia Kanadą už Kinijos technologijų milžinės „Huawei“ finansų direktorės suėmimą.

Kai Kanada Jungtinių Valstijų prašymu suėmė „Huawei“ finansų diektorę Meng Wanzhou, Kinija į tai atsakė suimdama du kanadiečius, atšaukdama dviejų Kanados kiaulienos importuotojų leidimus ir sustabdydama visus naujus Kanados rapsų sėklų pirkimus.

Pasak naujienų agentūros „Xinhua“, rytų Kinijoje esančio Nankino miesto muitinė atrado raktopamino – daugelyje šalių uždrausto pašarų priedo – pėdsakų bendrovės „Frigo Royal“ kiaulienos produktuose. Agentūra pranešė, kad Kinija sustabdys „Frigo Royal“ gaminių importą ir nustos priimti veterinarijos sertifikatus, kuriuos išduoda bendrovės veterinarijos gydytojas.

Pasak „Xinhua“, Kinijos muitinės administracija taip pat padidins raktopamino patikrų skaičių iš Kanados importuojamoje kiaulienoje.

Raktopaminas yra žinomas kaip „raumenų vaistas“, kuris greitina kiaulių augimą. Nors jis yra uždraustas Kinijoje, Rusijoje ir Europos Sąjungos šalyse, medžiagą leidžiama naudoti JAV ir Kanadoje. Kanados maisto inspekcijos agentūros interneto svetainėje nurodoma, kad „Frigo Royal“, taip pat žinoma kaip „Expedi-Go Transit“, yra įtraukta į federalinį registruotų mėsos įmonių ir jų licencijuotų operatorių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius