Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ prekiaus alkoholiu per perkeltą mokslo metų pradžios dieną

Draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo 1 d. nepersikėlė kartu su mokslo metų pradžios švente į pirmadienį, rugsėjo 3 d. Pirmadienį dar du prekybos tinklai nurodė, kad tą dieną pardavinės alkoholį pagal esamą tvarką.
Pirmasis sekmadienis, kai alkoholis parduodamas iki 15 val.
Kasa / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prekybos tinklas „Maxima“ pirmadienį pranešė, kad pirmadienį, rugsėjo 3 d. alkoholiniai gėrimai bus parduodami.

„Laikydamiesi visų galiojančių teisės aktų, rugsėjo 3 d., pirmadienį, alkoholiniais gėrimais prekiausime, užtikrindami, jog, kaip numato įstatymas, alkoholiniai gėrimai būtų neparduodami asmenims, jaunesniems nei 20 metų“, – 15min atsiųstame komentare nurodo „Maximos“ atstovas žiniasklaidai Paulius Stonis.

Tokį patį žingsnį darys ir „Iki“. Prekybos tinklo komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė teigia, kad taip pat nedraus nusipirkti alkoholio pirmadienį.

„Kadangi alkoholio kontrolės įstatymas prekybą draudžia naujųjų mokslo metų dieną, todėl rugsėjo 3 d. alkoholiniai gėrimai bus parduodami pagal nustatytus teisės aktų reikalavimus, t.y. tik asmenims nuo 20 metų“, – atsakė B.Čaikauskaitė.

„Rimi“ kiek anksčiau teigė, kad rugsėjo 3 d. taip pat alkoholiu prekiaus. Tai rugpjūčio viduryje 15min patvirtino viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

Primenama, kad visose parduotuvėse nebus galima nusipirkti alkoholio rugsėjo 1 d.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Draudimas pardavinėti alkoholinius gėrimus.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Draudimas pardavinėti alkoholinius gėrimus.

Vienintelė „Lidl“ nusprendė neprekiauti alkoholiniais gėrimais abi dienas – ir rugsėjo 1-ą, ir rugsėjo 3-ią.

Kol kas iš didžiųjų prekybos tinklų tik „Norfa“ dar svarsto, ką daryti dėl alkoholio prekybos per perkeltą mokslo metų pradžios šventę. Anot „Norfos“ atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, sprendimas turėtų būti priimtas savaitės pabaigoje.

Rugpjūčio pradžioje Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė, kad dėl šeštadienį esančios rugsėjo 1 d. mokslo metų pradžios šventė perkeliama į rugsėjo 3 d. Alkoholio kontrolės įstatyme nurodoma, kad draudžiama rugsėjo 1 d. prekiauti alkoholiu, tačiau nenumatoma išimčių, jeigu mokslo metų pradžia šventė nukeliama į kitą dieną. Todėl NTAKD rekomenduoja prekybininkams rugsėjo 3 d. nepardavinėti alkoholinių gėrimų.

Rugsėjo 1 d. draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, išskyrus viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

NTAKD taip pat nurodo, kad alkoholinių gėrimų pardavimas išsinešimui iš viešojo maitinimo vietų iš esmės vykdant mažmeninės prekybos parduotuvėse veiklą taip pat traktuojamas kaip draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius