Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 17 /16:55

Mindaugas Marcinkevičius: jei kas ir apvogė „Maximą“ – tai Nerijus Numavičius

„VP grupės“ akcininkų kare aidi nauji šūviai. Mindaugas Marcinkevičius, atsikirsdamas į jam teisme metamus kaltinimus nugvelbus „Maxima“ tinklo intelektinę nuosavybę ir ją panaudojus savo tinklo Baltarusijoje kūrimui, jis Nerijų Numavičių kaltina tuo pačiu – tik ne Baltarusijoje, o Lenkijoje.
Mindaugas Marcinkevičius ir Nerijus Numavičius
Mindaugas Marcinkevičius ir Nerijus Numavičius / Juliaus Kalinsko, Irmanto Gelūno / 15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį išplatintame pareiškime M.Marcinkevičius pirmiausiai pažymi, esą teiginiai apie planuotą ir jo esą sužlugdytą „Maximos“ plėtrą Baltarusijoje neatitinka tikrovės.

„Visų pirma, man dar būnant aktyviu grupės nariu, „Maxima“ niekada neturėjo planų plėstis į Baltarusiją. Juk būtent mes, Marcinkevičiai, buvome atsakingi už mažmeninės prekybos tinklo plėtrą ir, siekdami išvengti interesų konflikto, niekados nebūtume asmeniškai ten investavę ir bandę konkuruoti su buvusiais partneriais. Tai tiesiog ekonomiškai nenaudinga”, - teigia smulkusis „VP grupės“ akcininkas.

Anot jo, jam metami kaltinimai dėl Baltarusijos atspindi Nerijaus Numavičiaus veiklą kaimyninėje Lenkijoje.

„Aš nesuprantu kaip jam užteko drąsos mane apkaltinti tuo, ką, panašu, pats daro jau nuo 2012 metų. (…) man buvo žinomi „Maximos“ plėtros planai Lenkijoje. Būtent čia 2012 metų pradžioje grupė įsigijo mažmeninės prekybos tinklą ALDIK NOVA. Nepaisydamas interesų konflikto, Nerijus Numavičius 2012 metų pabaigoje asmeniškai čia įsigijo „SANO“ parduotuves ir taip tiesiogiai pradėjo konkuruoti su mūsų visų verslu. SANO valdymo struktūroje taip pat figūruoja Ignas Staškevičius, Vladas Numavičius bei Jolanta Bivainytė. Mažėja klausimų, kodėl būtent šie žmonės stojo ginti Nerijaus Numavičiaus“, - dėsto M.Marcinkevičius.

Verslininkas taip pat mano, kad „SANO“ tinklui pasitelkti „Maximos“ specialistai.

„Skirtingai nuo mažųjų akcininkų, pasitraukusių iš aktyvios veiklos, nuolatiniai bendrovių vadovai ir valdybų nariai, taip pat ir akcininkas, valdantis daugiau nei 50 proc. „VP grupės“ akcijų, turi nuolatinę prieigą prie konfidencialios bendrovės informacijos. Neabejoju, kad ne tik ji, bet ir bendri darbuotojai yra pasitelkiami vystant Nerijaus nuostolingas investicijas Lenkijoje“, - tvirtina M.Marcinkevičius.

Sykiu jis primena, kad N.Numavičius su I.Staškevičiumi dviese valdo „Barboros“ prekių pristatymo sistemą, o visos grupės nuosavybe buvusios „e-Maximos“ nebeliko.

„Dabar aiškėja ir tai, kad išvystyta „e-Maxima“ veikla 2013 metais pusvelčiui perleista Nerijaus ir Igno kontroliuojamai nuostolingai „Barborai“. O abejonių kyla ir dėl kitų, kažkada pelningų, grupės veiklų. Tad kyla paprastas klausimas – kas iš tiesų pavogė iš savo partnerių verslą?“ - atsikerta M.Marcinkevičius.

Advokatas: kaltinimai ne tuo adresu

Advokatas Valentinas Mikelėnas, atstovaujantis "Maxima grupę" ir "Franmax" ieškinyje M.Marcinkevičiui, 15min.lt perduotame komentare pirmiausiai akcentuoja, jog smulkusis "VP grupės" akcininkas savo pareiškimuose be reikalo velia N.Numavičių.

„Ieškovai MAXIMA GRUPĖ ir FRANMAX reaguodami į viešus atsakovo p. M. Marcinkevičiaus bandymus sieti minimą bylą su p. N. Numavičiumi, pabrėžia, kad N. Numavičius nėra šio bylos dalyvis. Minima byla yra išimtinai susijusi su bylos atsakovų, kaip buvusių įmonių grupės vadovų bei darbuotojų galimu fiduciarinių pareigų (vadovo lojalumo įmonei  ir pareigos veikti išimtinai įmonės interesams) pažeidimu, galimu neteisėtu komercinės paslapties bei konfidencialios informacijos naudojimu bei nesąžininga konkurencija", - teigia V.Mikelėnas.

Kaltinimai dėl verslo Baltarusijoje grindžiami M.Marcinkevičiaus ir jo artimųjų atsakomybe.

Pasak jo, kaltinimai dėl verslo Baltarusijoje grindžiami M.Marcinkevičiaus ir jo artimųjų atsakomybe.

"Šioje byloje Lietuvos bendrovės gina savo, kaip juridinių asmenų, teises, o ne byloje nedalyvaujančių asmenų interesus. Taip pat norėtume paminėti, kad teismui kartu su ieškiniu pateikta nemažai įrodymų, patvirtinančių, kad MAXIMA GRUPĖ buvo pradėjusi parengiamuosius veiksmus dėl plėtros į Baltarusiją, o atsakomybė vykdyti  tinklo plėtrą užsienyje, ką patvirtina savo komentare ir p. M. Marcinkevičius, buvo patikėta būtent  p. Marcinkevičiams. Vis tik realybėje plėtra nebuvo įgyvendinta, o Baltarusijoje veiklą pradėjo „Mart Inn“ tinklas su parduotuvėmis, kurių technologija ir nemažai kitų intelektinės nuosavybės elementų labai panašūs į naudojamus „Maxima“ parduotuvėse, tad šie veiksmai ir vertintini, kaip nesąžininga konkurencija", - teigia advokatas.

Primename, jog tarpusavyje kariaujantys du „VP grupės“ akcininkai vienas kitą apipylė ieškiniais. M.Marcinkevičius Maltoje siekia sustabdyti „Akropolių“ kontrolės perleidimo sandorį, Lietuvoje jis pasiekė, kad būtų uždėtas areštas dideliai daliai N.Numavičiaus valdomų „VP grupės“ akcijų. Savo ruožtu, N.Numavičiaus atstovai M.Marcinkevičių kaltina ne tik „vagyste“ Baltarusijoje, bet ir žalos darymu visai grupei – pradedant atsiimtomis pretenzijomis 20 mln. litų sumažinti antrojo Vilniaus „Akropolio“ sklypo vertę ir baigiant M.Marcinkevičiaus pareiškimais, jog „VP grupės“ akcininkai galimai nusuko nuo valstybės kelis šimtus milijonų litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius