Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokijo teismas sutiko paleisti C.Ghosną už 4,5 mln. JAV dolerių užstatą

Buvęs Japonijos automobilių gamybos bendrovės „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas ketvirtadienį vėl gali atsidurti laisvėje: Tokijo teismas nusprendė jį paleisti už 500 mln. jenų (4,5 mln. JAV dolerių) užstatą.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal paleidimo sąlygas, C.Ghosnas turės gyventi konkrečiu adresu, neturės teisės išvykti iš šalies ir turės laikytis reikalavimų, kuriais siekiama užtikrinti, kad jis negalėtų trukdyti vykdyti tyrimo.

Paleisti C.Ghosną už užstatą teismas nusprendė jau antrą kartą. Prokuratūra apskundė šį sprendimą ir, jeigu teismas atmes jos skundą, C.Ghosnas bus paleistas jau ketvirtadienį, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nissan“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nissan“

Šios savaitės pradžioje Japonijos prokurorai pareiškė naujus kaltinimus C.Ghosnui – buvęs „Nissan“ vadovas buvo apkaltintas neteisėtai pasisavinęs dalį lėšų, kurias Japonijos automobilių gamybos bendrovė buvo skyrusi vienam Artimųjų Rytų automobilių platintojui.

Pasak prokurorų, iš 10 mln. JAV dolerių, kuriuos „Nissan“ 2017–2018 metais skyrė minėtam automobilių platintojui, C.Ghosnas pasisavino 5 mln. JAV dolerių.

C.Ghosnas pirmą kartą buvo suimtas 2018 metų lapkričio 19 dieną. Jam buvo pareikšti keli kaltinimai, įskaitant tai, kad jis reguliavimo institucijoms teikiamose ataskaitose per aštuonerius metus nedeklaravo daugiau nei 80 mln. JAV dolerių iš „Nissan“ gauto darbo užmokesčio.

Kovo pradžioje automobilių pramonės magnatas už 8,9 mln. JAV dolerių užstatą buvo paleistas iš Tokijo sulaikymo centro, kuriame praleido 108 dienas, tačiau balandžio 4-ąją buvo vėl suimtas.

Pats C.Ghosnas neigia visus kaltinimus.

Jis „Nissan“ vadovus apkaltino „nešvariu žaidimu“, kuriuo buvo siekiama jį nušalinti nuo vadovavimo bendrovei. Anot jo, keli direktoriai, „vadovaudamiesi savo interesais ir pasidavę savo baimėms“, paaukojo „Nissan“ interesus, o tai bus pražūtinga bendrovei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius