Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 19 /16:51

„Vičiūnų“ gamyklos Kaliningrade krabų lazdelės apdovanotos Rusijos kokybės ženklu

Per pusmetį nuo karo Ukrainoje pradžios vis dar iš Rusijos rinkos nepasitraukusios Matijošaičių šeimos valdomos „Vičiūnai Group“ gamykla Kaliningrade šią savaitę sulaukė ir ypatingo rusų valdžios dėmesio. Kaliningrado fabrike gaminama „Vičiūnų“ produkcija apdovanotu nacionaliniu Rusijos kokybės ženklu.
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šią savaitę Kaliningrade surengtas forumas „Baltijos mažmeninės prekybos dienos“, o vienas iš organizatorių sumanytų renginių – apdovanojimai Kaliningrado srityje ir kitur veikiančioms įmonėms.

Tarp išrinktųjų atsidūrė ir „Vičiūnai Group“ priklausanti gamykla Kaliningrado srityje. Nacionaliniu Rusijos kokybės ženklu buvo apdovanota „VICI Priority“ prekės ženklo krabų mėsa ir krabų lazdelės iš „Vičiūnai Rus“ gamyklos, rašoma Kaliningrado srities valdžios tinklalapyje.

Kiti du apdovanojimai, tekę Kaliningrado srityje veikiančioms įmonėms, – „Hipp“ už dviejų rūšių tyreles – obuolių ir žiedinių kopūstų bei „Bars“ už troškintos kiaulienos konservus.

Pranešama, kad Kaliningrado srities gamintojai ir dar septynios įmonės iš Maskvos ir Sankt Peterburgo gavo sertifikatus, patvirtinančius, kad jų gaminiai atitinka aukščiausius standartus ir reikalavimus. Juos sveikino Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministerijos, Kaliningrado srities vyriausybės atstovai.

„Vičiūnų grupės“ 15min atsiųstame komentare rašoma, kad įmonė neskiria dėmesio demonstruojamam dėmesiui.

„Vičiūnų grupės“ visiškai ir galutinai išeina iš Rytų rinkos. Dedamos visos pastangos, kad pardavimo procesas įvyktų kaip įmanoma greičiau, dėl šios priežasties mes neskiriame papildomo dėmesio jokioms kitose valstybėse vykdomoms iniciatyvoms ar demonstruojamam dėmesiui“, – teigiama komentare.

„Vičiūnai Group“, kurios vienas iš pagrindinių akcininkų yra Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, iš visuomenės aktyvistų ne kartą sulaukė kritikos, kad per šešis mėnesius nuo karo Ukrainoje pradžios vis dar nepasitraukė iš Rusijos ir Baltarusijos. Įmonė ne kartą skelbė, kad parduoda savo verslus šiose šalyse – visgi numatyta galutinė data vis pratęsia.

Penktadienį įmonė dar kartą patikino, kad verslo Kaliningrade pardavimo procesas artėja prie pabaigos – grupės akcininkai ir pardavimo patarėjai sudarė vadinamąjį trumpąjį sąrašą, kuriame iš keliasdešimt norėjusių įsigyti verslą buvo atrinkti 5 potencialūs pirkėjai.

Procesas užtruko ilgiau nei planuota, kadangi buvo nuodugniai tikrinama, kas yra galutinis naudos gavėjas, rašoma „Vičiūnai Group“ pranešime žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius