Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 investuojančių vyrų ir moterų skirtumai

Vyrai mažiau atostogauja ir greičiau apsisprendžia dėl didelių pirkinių, o moterys perka dažniau, bet investuoja atsargiau. Vyrų ir moterų elgesys priklausomai nuo situacijos dažnai skiriasi. Finansai – viena iš sričių, kurioje tie skirtumai ryškesni tiek profesinių sprendimų priėmime, tiek asmeninių finansų valdyme.
Investavimas
Investavimas / 123RF.com nuotr.

Investuoti į nekilnojamąjį turtą ženkliai dažniau linkę vyrai. Sutelktinio finansavimo platformos „Profitus“ duomenimis, į NT projektus investuojančių vyrų yra beveik tris kartus daugiau nei moterų, tai yra virš 70 procentų. Nors investavimo galimybėmis domimasi apylygiai, tai matyti iš „užsukusių“ į platformą statistikos. Skirtumai ryškėja priimant sprendimus. Kokie jie, prieš kelias dienas vykusioje diskusijoje aptarė su investicijomis dirbančios ekspertės.

„Nors į NT investuojančių moterų procentas dar gana nedidelis, pastebėjome kitą pozityvią tendenciją – lyginant su 2019 metais, šiemet vidutinė moterų investicijos suma į projektus padidėjo beveik trečdaliu“, - pabrėžia Viktorija Vanagė, „Profitus“ įkūrėja ir vadovė.

Konsultavimo bendrovės „M Capital“ vadovės Gintės Leksienės teigimu, moterų aktyvumas asmeninių finansų valdyme neabejotinai didėja. „Klientės pas mus ateina jau turėdamos bazinius įrankius ir ieško papildomų galimybių juos panaudoti, išplėsti. O ir tai, kad mūsų įmonėje finansų klausimais konsultuoja 50% specialisčių moterų, daug pasako.“

Diskusijos metu išryškėjo penki esminiai skirtumai tarp investuojančių moterų ir vyrų. Moterų siekiamas finansinis stabilumas bei saugumas, anot asmeninių finansų konsultantės Giedrės Petrilionienės, yra vienas iš jų. Skirtumus pagal lytis pagrindžia ir beveik 16 tūkstančių „Profitus“ klientų elgsena.

  1. Išsamesnė analizė. Moterys linkusios dažniau investuoti į tai, ką geriausiai supranta. Jos skiria daug laiko srities pažinimui – renka informaciją, domisi rinkos situacija, analizuoja projektus, jų galimybes ir rizikas. Tuo tarpu vyrai, palyginus, tam skiria kiek mažiau laiko. Štai pradėję domėtis „Profitus“ projektais, vyrai gerokai greičiau priima sprendimą investuoti. Po registracijos dažniausiai praeina apie 1-2 mėnesiai. Kai moterys pirmąją investiciją įvykdo 4-5 mėnesiai po registracijos.

  2. Diversifikacija. Investicijas diversifikuoti (paskirstyti) labiau linkusios moterys. Tai jos daro keliais lygiais: ne tik skaido per skirtingas investicijų rūšis, bet ir paskirsto investicijas skirtingiems projektams toje pačioje sutelktinio finansavimo platformoje. Lėšų diversifikavimas užtikrina didesnį saugumą, nei didelio kiekio pinigų telkimas į vieną vietą.

  3. Investicijų rizika. Vyrai investuodami labiau linkę rizikuoti. Jie nevengia rinktis žemesnį reitingą turinčius rizikingesnius projektus, kurie garantuoja didesnę grąžą. Moterys investuoja saugiau - į mažesnės rizikos ir aukštesnio reitingo projektus, net jei jų palūkanos ir perpus mažesnės. Vyrai neretai teiraujasi dėl galimybės investuoti į dar aukštesnės rizikos projektus, siekdami didesnės grąžos.

  4. Sprendimų priėmimas. Renkantis investicinį projektą ir svarstant jam skiriamą investicijos dydį, vyrai dažniau apsisprendžia savarankiškai. Moterys, siekdamos saugumo ir maksimalaus sprendimo teisingumo, yra linkusios pasikonsultuoti, išgirsti antrą nuomonę. Dažnai jos tariasi su savo partneriais, nevengia konsultuotis ir su investavimo specialistais. Pastebima, kad kartu su gaunama informacija, atliekamomis analizėmis pamažu didėja moterų užtikrintumas ir jau dažniau investicinius sprendimus jos priima savarankiškai.

  5. Finansiniai tikslai. Planuojant finansus, moterys dažniau siekia ilgalaikių tikslų. Investicijos joms padeda garantuoti savo finansinį saugumą ir savarankiškumą. Vyrai labiau linkę išsikelti tikslų, kurie laiko prasme yra artimesni. Pavyzdžiui, nekilnojamojo turto įsigijimas. Nusimatę tikslą, jie siekia sukaupti kuo daugiau pinigų, per kuo trumpesnį laiką, todėl renkasi didesnę grąžą nešančias investicijas. Tad vyrai dažniau planuoja kelerių metų finansinius tikslus, o moterys – nuo kelių iki keliolikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius