Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alkoholio prekybos apribojimai smogs kaimui

Jei įsigalios draudimas nespecializuotose parduotuvėse prekiauti alkoholiu, nukentės eiliniai kaimų ir miestelių gyventojai, be to, prognozuojama, kad nemažai regionų parduotuvių turės užsidaryti, o išlikusiose prekės brangs, pirmadienį rašo „Kauno diena“.
Įvykio vietoje
Kaimo parduotuvė / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Varėnos rajone trylika parduotuvių valdančios įmonės „Staginis“ direktorius Kęstutis Jurgelionis dienraščiui teigė, kad daugelis kaimo gyventojų vietinėse parduotuvėse sumoka komunalinius ir kitus mokesčius, įsigyja mobiliojo telefono mokėjimo kortelių, apsidraudžia automobilius, išsigrynina pinigų iš sąskaitos, priduoda tarą, atsiima siuntas.

Bendrovės „Gulbelė“, valdančios 51 parduotuvę Šakių, Jurbarko, Marijampolės, Vilkaviškio rajonuose, direktorius Arūnas Tarnauskas tvirtino neįsivaizduojantis, kas galėtų įsikurti pastatuose, kuriuos nuomojasi arba nuosavybės teise valdo „Gulbelė“, jei dalį jų teks uždaryti. „Matysime gausybę pastatų vaiduoklių“, – teigė A.Tarnauskas.

Parduotuvę Vilkijoje valdančios bendrovės „Aduva“ direktorė Gintarė Sakinytė, Ilinojaus universitete Čikagoje studijavusi finansus, rinkodarą ir verslumą, po aštuonerių metų, praleistų JAV, grįžusi gyventi į Lietuvą ir ėmusi kurti verslą, sako turėjusi labai daug planų plėtrai: neseniai prie parduotuvės pradėjo kilti priestatas, kuriame ketinta prekiauti ne maisto prekėmis, bet dabar ji tikina šio projekto nebūtų ėmusis, žinodama apie naujosios valdžios planus, susijusius su prekybos apribojimais. Be to, moteris abejoja, ar sugebės grąžinti iš banko gautą paskolą parduotuvės plėtrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius