-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euras pinga – doleris stipriausias daugiau nei per dvejus metus

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu krito į dvejų metų žemumas – valiuta darosi mažiau patraukli dėl skelbiamų prastesnių ekonominių duomenų ir lūkesčių, kad Europos centrinis bankas imsis lieti daugiau eurų į rinką.
Pinigai
Pinigai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį 10.15 val. euras kainavo 1,0981 dolerio – tai žemiausia kaina nuo 2017 metų gegužės. Nuo metų pradžios euras atpigo maždaug 8 procentais. Pigus euras naudingas eksportuotojams į trečiąsias šalis, tačiau regione atitinkamai gali pabrangti prekės iš užsienio.

Tuo metu JAV doleris šiuo metu yra stipriausias per daugiau nei dvejus metus – tą atskleidžia į 27 mėnesių aukštumas pakilęs „ICE Dollar“ indeksas.

Investuotojai sunerimę, kad prekybos konfliktas tarp JAV ir Kinijos pakirs ir kitų šalių ekonomikas, taip pat ir euro zoną, kur ūkio augimas pastaruoju metu sustojęs, rašo „The Wall Street Journal“.

Prognozuojama, kad Europos centrinis bankas (ECB) rugsėjo 12 dieną praneš apie naują ekonominių stimulų paketą. Būsima ECB prezidente Christine Legarde praėjusią savaitę rašė, kad pinigų politika turi išlikti labai palanki, kovojant su lėtėjančiu augimu.

„Goldman Sachs“ užsienio valiutų tyrimų vadovas Zachas Pandlas prognozuoja, kad ECB sumažins palūkanų normas 0,2 procentinio punkto.

Į smunkantį eurą dėmesį atkreipė ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, „Twitter“ socialiniame tinkle parašęs: „Euras dolerio atžvilgiu krenta kaip išprotėjęs ir suteikia jiems didelį eksporto ir gamybos pranašumą. O FED (JAV centrinis bankas – 15min) nedaro nieko! Mūsų doleris dabar yra stipriausias istorijoje. Skamba gerai, ar ne? Išskyrus tiems (gamintojams), kurie gamina produktus pardavimui už JAV ribų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius