Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija panaikins kanadietiškos jautienos ir kiaulienos importo draudimą

Įtemptuose Kinijos ir Kanados santykiuose, regis, įvyko persilaužymas – Pekinas sutiko atnaujinti kanadietiškos jautienos ir kiaulienos importą, paskelbė Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau.
Fasuota mėsa
Fasuota mėsa / 123RF.com nuotr.

„Gera žinia Kanados ūkininkams: bus atnaujintas kanadietiškos kiaulienos ir jautienos eksportas į Kiniją“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau

Jis padėkojo rugsėjį paskirtam naujajam Kanados ambasadoriui Kinijoje Dominicui Bartonui ir šalies mėsos pramonei už pastangas pakartotinai atverti „šią mūsų mėsos gamintojams ir jų šeimoms svarbią rinką“.

Kanados vyriausybės duomenimis, Kinija yra trečia pagal dydį kanadietiškos jautienos rinka ir penkta pagal dydį kiaulienos rinka.

Kilus diplomatiniam ginčui, Kinija birželį blokavo jautienos ir kiaulienos importą iš Kanados. Pekinas paaiškino, jog toks sprendimas buvo priimtas dėl mėsos užteršimo ir veterinarinių dokumentų klastojimo, nors Otava šiuos kaltinimus neigė.

Įtampa Kinijos ir Kanados santykiuose kilo po to, kai Kanadoje JAV prašymu buvo sulaikyta Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinės „Huawei“ finansų direktorė ir įmonės įkūrėjo dukra Meng Wanzhou, kurią Vašingtonas įtaria JAV sankcijų Iranui pažeidimu. Netrukus po to Kinijoje buvo sulaikyti du Kanados piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius