Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriaus Egidijaus Mackevičiaus teigimu, vasarą padidėjusios grūdų ir pašarų kainos Europos Sąjungoje skaudžiai atsiliepė Lietuvos mėsos pramonininkams – mėsos žaliavos pabrango vidutiniškai 25 proc., o tai produktų gamybos savikainą išaugino 10–15 proc.
„Siekiama, jog kainos nedidėtų galutiniams vartotojams, todėl Lietuvos mėsos perdirbėjų jau prieš keletą mėnesių kreipėsi į prekybos tinklus, prašydami sėsti prie derybų stalo ir peržiūrėti turimas sutartis bei ieškoti abiems pusėms priimtino sprendimo. Pasak Lietuvos mėsos pramonės atstovų, dominuojantis prekybos tinklas „Maxima“ iki šiol ignoruoja visas pastangas sprendžiant susiklosčiusią situaciją“, – sakė E.Mackevičius.
Jei situacija nepasikeis, mėsos perdirbėjai esą rimtai svarsto galimybes ir toliau mažinti tinklui „Maxima“ tiekiamų produktų asortimentą iki minimumo.
Tuo metu „Maxima“ atstovė Olga Malaškevičienė teigė, kad mėsos perdirbėjai nori kainas didinti, o prekybos tinklo tikslas – užtikrinti mažą kainą mėsos vartotojui.
„Mėsos pirkimo kainas tiekėjai didina nuo metų pradžios, šiemet mes iš perdirbėjų superkame šviežią mėsą daugiau nei trečdaliu brangiau, nei prieš metus, tuo tarpu parduotuvių lentynose tokio kilimo nebuvo – savo sąskaita kompensavome šį brangimą. Kas mėnesį mums tai kainuoja daugiau nei 1,5 milijono litų. Taip pat taikome dažnas akcijas ir taip klientams suteikiame galimybę nusipirkti mėsos dar pigiau. Primename, kad parduotuvėse savo iniciatyva atpiginome beveik 500 skirtingų virtų, karštai bei šaltai rūkytų ir kitų mėsos gaminių. Bendrai šviežios mėsos ir mėsos gaminių kainų mažinimas įmonei kas mėnesį kainuoja daugiau nei 3 mln. litų“, – sakė O.Malaškevičienė.