-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Matijošaičio dovanota lašiša atgaivino kalėdinio vyno troškulį – šiemet savivaldybės dovanoms neišlaidauja

Į 15min kreipėsi vienas tarnautojas, kurį stebina iš Kauno miesto savivaldybės atkeliavusi dovana – tai „VIČI“ prekės ženklu pažymėta lašiša. O juk Vilniaus miesto savivaldybė netgi vyno negalėjo svarbiems asmenims padovanoti. Tačiau Kauno savivaldybė patikina, kad tai asmeninė mero Visvaldo Matijošaičio dovana. Šiemet savivaldybių dovanos kuklios, arba jų apskritai nėra.
Kalėdinė lašišą dovanoja Kauno meras Visvaldas Matijošaitis
Kalėdinė lašišą dovanoja Kauno meras Visvaldas Matijošaitis / 15min skaitytojo nuotr.

„Gavom iš Kauno dovanų, faina, bet va, lašišos filė „VIČI“ pakuotėje. Įdomu, ar čia miestas perka iš mero įmonės, ar gauna dovanų, ar kaip susidėlioja“, – rašo neprisistatęs tarnautojas ir pateikia įrodymus – nuotraukas.

Nors „dovanotam arkliui į dantis nežiūrima“, tarnautoją stebina, kad Vilniaus savivaldybė šiemet negalėjo pirkti dovanoms vyno, o štai lašišą – ne ką mažiau vertingą dovaną – atvežė Kauno vicemeras.

Viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje nėra jokių duomenų, kad Kauno miesto savivaldybė būtų pirkusi lašišas.

Kaip čia yra iš tiesų?

15min skaitytojo nuotr./Lašiša iš Kauno miesto savivaldybės
15min skaitytojo nuotr./Lašiša iš Kauno miesto savivaldybės

„Jūsų atsiųstoje nuotraukoje – papildomai asmenine mero iniciatyva kai kuriems asmenims, su kuriais meras bendrauja ar palaiko artimesnius asmeninius ryšius, drauge įteikta asmeninė dovana šventiniam stalui. Tai V.Matijošaičio, kaip fizinio asmens, simbolinė dovana artėjančių švenčių proga“, – tikina Kauno savivaldybės mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Pasak jo, oficiali Kauno savivaldybės kalėdine dovana – arbata, medus ir kalėdinis žaisliukas.

Kauno m. savivaldybės administracijos nuotr./Kauno miesto savivaldybės kalėdinė dovana
Kauno m. savivaldybės administracijos nuotr./Kauno miesto savivaldybės kalėdinė dovana

Išties, Kauno savivaldybė lapkritį atliko vieną kalėdinių dovanų pirkimą – jo vertė 3097,6 Eur su PVM, nupirkta 160 komplektų, kuriuos sudaro kalėdinis žaisliukas, dovanų dėžutė, 3 stikliniai mėgintuvėliai su arbata, 250 g medaus stiklainis.

Vilnius vyno nepirko – nieko nepirko

KK2 laida lapkritį skelbė apie tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė dovanoms planuoja pirkti vyno butelių, kadangi jau baigia išsekti pernai nupirktos 600 butelių atsargos. Tačiau panašu, kad kilęs šurmulys išblaivino.

„Pernai buvo pirkti vyno buteliai reprezentacinėms reikmėms. Visi jie buvo nupirkti ir išdalinti dar pernai, šiemet naujų vyno butelių nebuvo pirkta“, – atsakė Vilniaus savivaldybė.

O ką savivaldybė pirko miesto svečiams ar svarbiems partneriams, institucijų vadovams?

„Jokių specialių Kalėdinių dovanų nebuvo pirkta. Užsienio ir turizmo skyrius turi reprezentacinių dovanėlių, kurios pirktos anksčiau – jas ir dovanoja“, – teigiama atsakyme.

Klaipėdoje – kalendoriai, atvirutės

Klaipėdos savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Aušra Lukauskienė informavo, kad savivaldybės administracija Klaipėdos miesto partnerius, tarptautines organizacijas, garbės konsulus, reziduojančius Klaipėdoje bei Lietuvoje reziduojančias ambasadas pasveikino išsiunčiant unikalaus dizaino atvirutes. Buvo užsakyta 100 vnt. atviručių, jų bendra kaina – 530,00 Eur.

„Prisiminiau, kad pirkome kitų metų kalendorius. Mes juos padovanojame visiems po vieną Tarybos nariams, savivaldybės įstaigos gaus po vieną. Nežinau, ar čia laikyti dovana“, – stebėjosi klausimais A.Lukauskienė.

Ji patikino, kad jokių kitų dovanėlių Klaipėdos miesto savivaldybės administracija šiais metais nepirko.

15min pasiteiravo, gal Klaipėdos miesto savivaldybę pasiekė V.Matijošaičio dovanota lašiša.

„Ne, nieko iki mūsų neatvyko, bet mielai priimtume, neatvažiuoja kažkaip valgomos dovanos iki mūsų“, – nusiminė A.Lukauskienė.

Stambiausią pirkimą, kuriame yra žodis „dovana“, šiemet atliko AB „Klaipėdos vanduo“ – už 73 tūkst. eurų nupirko „Akropolio“ dovanų kuponų iš „Gera dovana“, rodo Viešųjų pirkimų tarnybos informacinės sistemos duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius