-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: dizainerio įrengtas unikalus būstas Vilniuje – vertinantiems modernumą ir klasiką

Įsivaizduokite vasaros rytą balkone į vidinį kiemą, kur žvilgsnis aprėpia čia žydinčias gėles, o namų dvasia nukelia į didikų laikus. Būtent tokia aura gali kiekvieną dieną lydėti įsigijusius išskirtinio dizaino namus Vilniuje.
Butas Vilniuje, Pelesos g.
Butas Vilniuje, Pelesos g. / Aruodas.lt

Sparčiai populiarėjančiame sostinės rajone, šalia Aušros vartų, parduodamas išskirtinio interjero ir nestandartinio išplanavimo butas mena išties unikalią istoriją. 1886-ų metų statybos pastatas išgyveno skirtingų valdžių sankirtą, tai atsispindi ir jo architektūroje.

Pagal turimus šaltinius, pastatas skirtas didikams – čia kadaise buvo lenkų caro įgaliotinio namai. Kiek žinoma, pastate buvo apgyvendinta gausi caro šeima su visu aptarnaujančiu personalu, tarnais. Tiesa, karo metais pastatas paverstas į ligoninę, vėliau – vėl sugrąžintas šeimai. Vis dėlto po Antrojo pasaulinio karo pastatas atiteko valstybei, o dabar čia – išties unikali vieta kurti gyvenimą.

Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.

Šio būsto interjero sprendimus apžiūrėti galite lankomiausiame Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

112 kv.m butas priklauso architektūros paveldui dėl savo išlaikytos autentikos, pastato balkonai ir bendrame koridoriuje esantys turėklai išlaikė klasikinę stilistiką, nors, išsamiau susipažinusius su architektūra, pastatas gali nukelti tiesiai į Neapolį. Pabėgti nuo kasdienybės padės ir išties jaukus vidinis pastato kiemelis.

Unikali ir per du aukštus įrengto buto istorija. Kadaise čia buvusios kūrybinės dirbtuvės tapo unikaliai išplanuotu butu. Sujungtos dvi didelės erdvės namams suteikė ne tik jaukumo, patogumo, bet ir laisvės pojūtį.

Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.

„Šis būstas pasižymi tuo, kad jame įrengti keturi pusaukščiai – tai yra nepilno aukščio patalpa, kuri siekia 2,3 metro, o bendra patalpa siekia beveik keturis metrus. Viskas įrengta atvirose, patogiose erdvėse, per keturis pusaukščius išdėstyti trys vonios kambariai, taip pat yra du miegamieji, bendra patalpa, svetainė, valgomasis, virtuvė“, – dizainu unikalų objektą pristato išskirtinio būsto savininkas.

Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.

Prieš aštuonerius metus įsigijęs neįprastą būstą, būsto savinininkas pasakoja iš pirmo žvilgsnio susižavėjęs čia sklindančia nuostabia aura. Taip pat džiugina ir faktas, kad kuriant namus buvo palikta daug vietos improvizacijai – didelė erdvė ir naujiems šeimininkams leis susikurti namus tokius, apie kokius svajojama. Nors, kaip pripažįsta jis, daugelis tik įžengęs pro duris sutinka, kad čia nieko daugiau ir netrūksta.

„Interjeras suprojektuotas su dizaineriu, o mūsų tikslas buvo sugrąžinti buvusią aurą. Įsigilinus į istorinius įrašus paaiškėjo, kad anksčiau name buvo įrengti balkonai, kuriuos kažkuriuo metu nuspręsta nugriauti. Juos atkūrus vidinis kiemelis įgijo visai kitą funkciją, suteikė dar daugiau jaukumo ir žavesio“, – dalijasi dabartinis būsto savininkas.

Įrengti unikalius namus išties buvo iššūkis. Bute panaudoti prabangūs baldai ir dekoro elementai, kurie tobulai apsijungė į bendrą visumą. Kuriant interjerą apgalvota kiekviena smulkmena, todėl būstas ypač patiks tiems, kurie savo namų neįsivaizduoja be tikrą jaukumą kuriančių elementų – bute yra įrengtas grindinis šildymas, rekuperacinė vėdinimo sistema, apsaugos sistema.

Svetainėje taip pat yra židinys, suteiksiantis namams dar didesnį šilumos ir jaukumo pojūtį. Integruota virtuvė yra su visa būtina kokybiška buitine technika: indukcinė viryklė su elektronine orkaite bei gartraukiu, indaplovė, dviejų durų erdvus šaldytuvas.

Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.

„Daug dėmesio skirta medžiagoms, jos rinktos atsakingai, todėl procesas išties užtruko. Viską norėjosi daryti ne tik vizualiai gražiai, bet ir be jokių netikslumų, pamatuota tobulai. Kadangi bute anksčiau buvo dirbtuvės, atliktas kapitalinis remontas. Juokaujame, kad suplanuoti penki mėnesiai remontui išties buvo labai optimistinis tikslas, nes siekiant išlaikyti iškeltą kartelę viskas prasitęsė iki pusantrų metų. Vis dėlto rezultatas pateisino visus lūkesčius“, – su išskirtiniu būstu supažindina savininkas.

Butas puikiai tiks moderniai šeimai, vertinantiems praktiškumą. Vienas didžiausių būsto privalumų – žiemos metu reikalinga šiluma, o vasaromis – tarp storų pastato sienų užsilaikanti vėsa.

„Erdves galima pakeisti taip, kaip norisi, nes didžiulė patalpa suteikia išties didžiulę laisvę fantazijai. To kurdami interjerą su dizaineriu ir siekėme – viskas yra atvira, net ir tokiuose dideliuose apartamentuose niekada nepasijaus, kad dingtumėte iš akiračio atvykus svečiams“, – pasakoja būsto savininkas, pabrėžęs, kad kartu su ekspertais siekė išlaikyti klasikinį interjerą, bet į viską pažiūrėta per modernius akinius.

Šiame būste išties daug dėmesio skirta detalėms – nuo spalvų derinių iki medinių uosio laiptų, kurie gaminti pagal specialų užsakymą. Ypatingo jaukumo suteikia ir taip pat išskirtinai Lietuvoje siūdintos užuolaidos.

Bute taip pat naujai pakeisti vamzdynai, elektros instaliacija, lubų ir grindų perdangos, o į lubas įmontuota garso sistema padeda sukurti maksimalų komfortą. Atskiroje patalpoje taip pat įrengta „skalbykla“, kurioje daug sieninių spintų bei lentynų, čia rasite skalbyklę ir džiovyklę.

Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.
Aruodas.lt/Butas Vilniuje, Pelesos g.

Vis dėlto būstas žavi ne tik savo išskirtinumu, prabangiu dizainu, bet ir vieta. Pelesos ir Tyzenhauzų gatvių sankirtoje įrengtas butas yra vos kelios minutės iki Aušros vartų, Vilniaus oro uostas automobiliu pasiekiamas mažiau nei per 10 minučių. Ši vieta yra išties viena svarbiausių Vilniaus plėtros krypčių, šalia galima rasti pagrindinius strateginius objektus, prekybos centrus. Būtent todėl butas gali tapti ir itin patrauklia investicija ateičiai.

Daugiau nuotraukų rasite nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius