Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aruodas.lt: vienintelis toks Lietuvoje – sklypas, besiribojantis su privačiu pakilimo taku

Trakų rajone, Liepynų kaime, parduodamas sklypas – lyg deimantas nekilnojamojo turto rinkoje. Netoli 50 arų sklypo yra miškas, o jis pats ribojasi su privačiu pakilimo taku, kuriuo galės naudotis naujieji savininkai. Toks pasiūlymas yra vienintelis visoje Lietuvoje, o galbūt, kiek mums žinoma, net ir visose Baltijos šalyse.
Lakūno namas
Lakūno namas / Aruodas.lt

Tai – puiki vieta ne tik gamtos mėgėjui, bet ir miestiečiui, mat vos už 30 kilometrų kelio yra pasiekiami visi sostinės privalumai.

Su kavos puodeliu rankose – į pakilimo taką

Turtą lankomiausiame šalies nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt reklamuojantis brokeris Donatas Cvetkovas pasakojo, jog pakilimo takas visais metų laikais yra prižiūrimas asociacijos „Paluknys Airpark“.

„Sklypų savininkai yra šios asociacijos nariai ir neribotai gali naudotis pakilimo taku. Sklypų teritorija yra uždara, privažiavimas iki pat sklypų teritorijos yra asfaltuotas, šalia yra miškas ir už kelių minučių kelio automobiliu – Mamavio ežeras“, – sakė jis.

Anot nekilnojamojo turto agentūros „Rebaltic“ prestižinio būsto brokerio D.Cvetkovo, kadangi sklypas ribojasi su pakilimo taku, be jokių kliūčių, tiesiai iš savo sklypo lėktuvu galima išvažiuoti į pakilimo taką ir keliauti, kur tik leidžia fantazija.

„Išskirtinis yra ne tik pats sklypas, bet ir privalumai jį įsigijus. Be pakilimo tako, didžiulis privalumas yra ir bendruomeniška, jaunatviška „Paluknys Airpark“ asociacija. Visa teritorija yra besivystanti, ateityje planuojama įrengti ir naudoti žalią, nepriklausomą elektros energiją, įrengti teritorijos apšvietimą, atlikti keliukų asfaltavimą, rekreacines zonas ir netgi vaikų darželį. Asociacija turi bendrą susirinkimų erdvę – pastatą, kur gali susirinkti visa bendruomenė“, – tikino jis.

Maža to, pakilimo take, su kuriuo ribojasi parduodamas sklypas, vyksta aviacijos renginiai, istorinių ar kitokių išskirtinių lėktuvų parodos.

„Tarp gyventojų yra lėktuvus kuriančių, restauruojančių asmenų, tarp jų ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai“, – aiškino brokeris.

Aruodas.lt/Lakūno namas
Aruodas.lt/Lakūno namas

Kvartalo idėja parsivežta iš JAV

Įdomu tai, anot D.Cvetkovo, jog pati tokių sklypų idėja prie privataus pakilimo tako asociacijos steigėjams kilo iš apsilankymo Jungtinėse Amerikos Valstijose. Už Atlanto tokie sklypai ir bendruomenės yra labai populiarios tarp aviacija užsiimančių ir jai prijaučiančių žmonių.

„Tokie sklypai suteikia didžiulę laisvę, kadangi bet kada atvykęs iš savo privataus sklypo gali pakilti ir greitai įveikti didelius atstumus, išvengdamas transporto spūsčių, ko nesiruoštum daryti automobiliu vien dėl ilgos kelionės. Mūsų parduodamas sklypas leidžia taip keliauti į kitas kaimynines šalis ar tiesiog į mūsų pajūrį“, – pasakojo brokeris.

Puiki vieta šeimoms

Pasak D.Cvetkovo, kadangi šalia sklypo yra įsikūręs Paluknio aerodromas, su kuriuo bendradarbiauja „Paluknys Airpark“ asociacija, sklypų savininkai, valdantys lėktuvus, gali naudotis visomis Paluknio aerodrome teikiamomis paslaugomis, pradedant nuo lėktuvų remonto, degalų papildymo, baigiant sklandymo mokykla, kuri moko tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

„Taip pat norime atkreipti dėmesį, kad sklypas tinkamas ne tik pilotuojantiems asmenims, bet ir tiesiog aviacijai prijaučiantiems ar dideles erdves ir gamtą mėgstančioms šeimoms. Kaimynystėje jau dabar yra daug privačių namų, iš kurių tikrai ne visi užsiima aviacija. Iš viso yra apie 30 namų ūkių – šeimų“, – įsitikinęs jis.

Brokeris tikina, kad visa aplinka yra draugiška šeimoms ir vaikams. Teritorija yra uždara, todėl nėra pašalinių automobilių srauto.

„Kadangi sklypai yra labai dideli, vietos yra apstu visos šeimos laisvalaikiui. Be to, jei vaikai domisi aviacija ar su šia sritimi sieja savo ateitį, mokykla pradedantiesiems pilotams yra visai prie pat esančiame Paluknio aerodrome“, – tikino jis.

Aruodas.lt/Lakūno namas
Aruodas.lt/Lakūno namas

Ir namui, ir angarui

Tačiau šis portale Aruodas.lt reklamuojamas sklypas išsiskiria ne tik kaimynyste, bet ir užstatymo galimybėmis. Visas sklypo plotas gali būti pilnai užstatytas, galimi ir mažesnės, ir didesnės kvadratūros gyvenamieji namai, lėktuvų angarai.

„Pats sklypas yra išlygintas ir paruoštas statyboms, iki sklypo yra atvesta elektra, vandentiekis. Šviesolaidinis internetas jau yra ir pačiame sklype“, – kalbėjo D.Cvetkovas.

Šis sklypas parduodamas kartu su parengtu projektu, atliktais geodeziniais tyrimais ir gautais visais leidimais 128 kv. m ploto gyvenamojo namo statybai. Be to, sklype numatyta ir vieta lėktuvo angarui.

„Kaip didelį privalumą pirkėjams matome ir jau parengtą gyvenamojo namo projektą su statybos leidimu. Tai sutaupo ne tik finansinių, bet ir laiko investicijų“, – patikino prestižinio būsto brokeris.

Skelbimą apie šį parduodamą objektą rasite portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Čia rasite architektų pristatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius