Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Buvusios degalinės vietoje Vilniaus rajone iškils krematoriumas

Krematoriumą Kėdainiuose valdanti bendrovė „K2 LT“ įsigijo sklypą laidojimo paslaugų centro su krematoriumu statybai Vilniaus rajone. Apie tai įmonės pranešė per Vilniaus „Nasdaq“ biržą.
Kėdainių krematoriumas
Kėdainių krematoriumas / Kėdainių krematoriumo nuotr.

Biržos pranešime rašoma, kad akcinė bendrovė „K2 LT“, valdanti „Lietuvos krematoriumą“ bei ritualinių laidojimo paslaugų teikėją „Rekviem LT“, įgyvendina naują veiklos etapą – antradienį pasirašyta sutartis sklypo įsigijimui ir laidojimo paslaugų centro su krematoriumu statybai.

„Šios sutarties pasirašymu taip pat pradedami sklypo bei pastatų projektavimo ir aplinkosaugos parengiamieji darbai“, – nurodoma pranešime.

„K2 LT“ vadovas Vytenis Labanauskas 15min sakė, kad sklypas, kuriame iškils naujas krematoriumas ir laidojimo namai bus Vilniaus rajone, nutolęs apie 11 kilometrų nuo Vilniaus centro.

„Sklypas yra Daržininkų kaime, jis yra šalia Vilniaus, važiuojant Minsko plentu šalia kelio yra tas sklypas. Ten yra buvusi kolonėlė. <...> Susisiekimas labai neblogas, todėl mes ir pasirinkome, kad būtų ne miestas, antra – susisiekimas geras, trečia – pakankamai nebloga aplinka“, – kalbėjo jis.

Anot jo, Vilniaus rajone turėtų iškilti ne tik krematoriumas, bet ir laidojimo paslaugų centras. Ten žadama suteikti kremavimo paslaugas ir gedulingus pietus.

„Orientuojamės į tuos, kurie norėtų kompleksinės paslaugos, nemanau, kad čia bus vieta tiems, kurie norės tik kremavimo“, – komentavo V.Labanauskas.

Kėdainių krematoriumo nuotr./Kėdainių krematoriumo kiemelis
Kėdainių krematoriumo nuotr./Kėdainių krematoriumo kiemelis

Projekto vertė, V.Labanausko teigimu, 1,8-2 mln. eurų, iš kurių apie 1 mln. eurų bus skirta įrangai įsigyti.

„Viskas (projekto vertė – red. past.) priklauso nuo to, koks bus projektas, kiek turėsime galimybių jį statyti, kokios apimties. Neturime ketinimų daryti didelio objekto“, – sakė jis.

Kada bus pradėtos statybos, „K2 LT“ vadovas atsakyti negalėjo. Anot V.Labanausko, šiuo metu objektui Vilniaus rajone yra ruošiami projektavimo dokumentai, ruošiamasi aplinkosaugininkų vertinimui.

Įmonė yra suplanavusi ir kitą projektą sostinėje – laidojimo namus, kurie turėtų iškilti Justiniškių rajone, Talino gatvėje. Čia turėtų iškilti 766 kv. m ploto, vieno aukšto pastatas, kuriame ketinama įrengti 4 šarvojimo salės.

„RA studija“ vizualizacija /Laidojimo namai Talino g. 4a
„RA studija“ vizualizacija /Laidojimo namai Talino g. 4a

V.Labanauskas sakė, kad šio projekto įmonė neatsisako ir į jį ketina investuoti 800 tūkst. – 1 mln. eurų.

„(Talino gatvėje – red.past.) viskas daroma, ruošiamas techninis projektas, bet tai yra visiškai skirtingi formatai. Vienas yra atsisveikinimo salės, kitas atsisveikinimo salės ir krematoriumas“, – paaiškino bendrovės vadovas.

Tiesa, tai ne vienintelis krematoriumas, kuris turėtų iškilti Vilniuje. Liepos pabaigoje skelbta, kad rengiamas techninis projektas krematoriumo pastatui privačiame sklype netoli Gariūnų turgavietės. Savivaldybės duomenimis, krematoriumą planuoja statyti bendrovė „Eurovistos servisas“, jai išduoti specialieji reikalavimai krematoriumo pastatui sklype Lentvario gatvėje 15B, skelbė BNS.

Krematoriumo vieta Vilniuje
Krematoriumo vieta Vilniuje

V.Labanauskas 15min sakė, kad jų krematoriumas nekonkuruos su kitais, kurie yra suplanuoti sostinėje, nes taikysis į kitą žmonių segmentą.

„Jeigu skaičiuotume tik techninį kremavimą, tada būtų nelogiška, bet mes orientuojamės į kitą formatą. Kremavimas yra tik viena iš paslaugų, kurias mes norime suteikti toje vietoje. Tokios vietos nėra, išskyrus Kėdainius. O ir Kėdainiuose negalime visko pasiūlyti, ką mes norime Vilniuje pasiūlyti. O jeigu reikia tik kremavimo, tai ir dabar galima važiuoti į kitą šalį, Kėdainius. Techninis kremavimas konkuruoja labiau su tais, kurie važiuoja į kitas šalis, o ne su tais, kurie nori pagarbos ir dėmesio“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius