-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hanner“ buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje pradėjo naujo projekto statybas

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ gavo statybos leidimą ir buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje pradėjo naujo projekto „Centro Rezidencija“ statybas. Iš viso dviejuose daugiabučiuose bus įrengta 115 butų, o investicijos į projektą turėtų siekti apie 6 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.
Projektas „Centro Rezidencija“
Projektas „Centro Rezidencija“ / Bendrovės vizualizacija

Pirmojo etapo metu Rinktinės gatvėje bus statomi 2 mūriniai A klasės 4-5 ir 7 aukštų namai. Juose rinkai bus pasiūlyta 115, 27-83 kv. m ploto, 1-4 kambarių butų.

Iš viso projekte numatyti dar 6 daugiabučiai. Pirmo etapo statybas numatoma baigti 2018 metų IV ketvirtį.

Daugiabučių teritorija bus aptverta, taip pat butuose bus įrengti 16 kv. m ploto balkonai. Pirmų aukštų gyventojams priklausys 40 kv. m ploto kiemai. Ant vieno iš namų planuojama įrengti stogo terasą.

„Paklausa ir susidomėjimas būstu Vilniaus centre didėja, manome, kad vilniečių noras gyventi šioje miesto dalyje augs ir ateityje. Todėl šis projektas yra skirtas pirkėjams, ieškantiems butų arčiau savo darbo ir pramogų vietų“, – teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Centro Rezidencija“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Centro Rezidencija“

15min sausį skelbė, kad greta „Žalgirio“ stadiono gyvenantys žmonės nerimavo dėl planuojamo daugiabučių projekto. Anot jų, projektuoti pastatai bus per aukšti ir prieš jų langus iškils pastatai, užstosiantys vaizdą. Be to, žurnalistams gyventojai skundėsi, kad apie keičiamą detalųjį planą nekilnojamojo turto bendrovė „Hanner“ informavo netinkamai.

Anot į redakciją parašiusio gyventojo, žmonės reikalavo palikti nuo 2009 metų detaliajame plane galiojančius nuostatus, pagal kuriuos prie Šeimyniškių gatvės galima statyti ne aukštesnius nei 4 aukštų pastatus. „Hanner“ šioje vietoje norėjo statyti iki 7 aukštų statinius. Namas, kuriame gyvena redakcijai parašęs vyras, yra 6 aukštų.

Tuomet „Hanner“ atsakė, kad gyventojai apie detaliojo plano korekciją buvo informuoti tinkamai, o siūlymas dalyje teritorijos statyti ne aukštesnius negu 4 aukštų pastatus yra nelogiškas, mat miesto centre turi kilti aukštesni statiniai.

Tačiau vėliau bendrovė nusileido ir Vilniaus valdžios raginimu pasiekė kompromisą – vieną namą sumažino nuo 7 iki 4-5 aukštų.

Buvusioje „Žalgirio“ stadiono teritorijoje šiuo metu statomas 200 kambarių viešbutis „Courtyard by Marriott“ ir 15,5 tūkst. kv. m ploto verslo centras. Taip pat greta buvusio „Žalgirio“ stadiono bendrovė stato „Pilies apartamentų“ daugiabučius.

Iš viso į šios teritorijos plėtrą, kur numatyta viešbučio, verslo centrų bei gyvenamųjų namų statyba, planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius