Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti D.Libeskindo projektuojamo pastato projektiniai pasiūlymai: pažvelkite, kaip atrodys

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo „Lords LB Special Fund I“ antrinė įmonė „Investmira“ paskelbė Konstitucijos projekte suplanuoto pastato „k18B“ projektinius pasiūlymus. Juose atskleidžiama daugiau detalių, kaip atrodys žymaus architekto Danielio Libeskindo studijos projektuojamas pastatas.
Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte
Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte / Projekto vizualizacija

„Investmiros“ užsakymu projektinius pasiūlymus parengė „Studio Daniel Libeskind“, o pateikė „Archinova“. Bendras pastato plotas, be požeminės dalies, sieks 21,7 tūkst. kv. metrų.

„Pastato tūrių kompoziciją ir funkcinį sprendimą lėmė svarbių urbanistinių ašių susikirtimo vieta, tai Baltojo tilto ir istorinės Šnipiškių trakto ašių sankirta, esanti projektuojamojo sklypo aplinkoje“, – rašoma dokumente.

Pastato podiumo dalyje projektuojama septynių aukštų viešoji erdvė – atriumas su laisvu patekimu ir galimybe praeiti visą parą, su integruota požemine perėja, kuri yra sujungta su esama Konstitucijos prospekto požemine pėsčiųjų perėja ir tuo būdu yra užtikrinama jungtis su Vilniaus Europos aikšte.

„Pastato prieigos ir landšaftas yra projektuojami „Vilniaus planas“. <...> Tarp K18B ir K12 yra siūloma lokalaus mastelio aikštės erdvė“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Architektai nurodo, kad statinį sudarys dviejų tūrių kompozicija – horizontalioji žemutinė dalis, sudaryta iš „dinamiškai išdėstytų ir esamą urbanistinę aplinką papildančių tūrių“, ir bokšto – pastato aukštybinės dalies.

„Bendra statinio architektūrinė išraiška pasižymi dinamiška ir darnia tūrių kompozicija, o tūriai yra artikuliuojami lygaus paviršiaus ir saikingo grafinio skaidymo plokštumomis“, – rašoma dokumente.

Projekto vizualizacija/Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte
Projekto vizualizacija/Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte

Pirmame antžeminės ir pirmame požeminės dalies lygiuose projektuojamas pėsčiųjų pasažas tarp Baltojo tilto ir Europos aikštės.

„Pastato viduje pasažas yra atveriamas į 7 aukštų įstiklintą viešą atriumo erdvę. Pirmame atriumo antžeminės dalies lygyje numatoma galimybė rengti viešuosius kultūrinius renginius, parodas, menininkų pasirodymus“, – teigiama dokumente

Pirmajame, septynių aukštų pastate bus įrengtas „Radisson RED“ viešbutis. 10,2 tūkst. kv. m ploto viešbutyje numatoma įrengti iki 210 dviviečių kambarių, kultūrines poilsio erdves, restoranus su lauko terasa.

Biurus planuojama įrengti 7-20 pastato aukštuose. Bendras projektuojamų biurų plotas yra apie 11,5 tūkst. kv. m įskaitant pasitarimų kambarius, recepcijos ir poilsio zonas. Numatomas optimalus darbo vietų skaičius yra apie 1000 vietų.

Viešbučio ir biurų reikmėms projektuojama trijų lygių požeminė automobilių saugykla apie 13,7 tūkst. kv. m, talpinanti apie 258 automobilius.

Projektinių pasiūlymų svarstymas vyks Vilniaus miesto savivaldybėje rugsėjo 3 dieną. Su pasiūlymais galima susipažinti Savivaldybės puslapyje.

Projekto vizualizacija/Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte
Projekto vizualizacija/Projektuojamas pastatas Vilniaus Konstitucijos prospekte

15min skelbė, kad iki 2020 metų dešiniajame Neries krante, Konstitucijos prospekte, bus statomas žymaus architekto D.Libeskindo vadovaujamos kompanijos „Studio Libeskind“ projektuotas biurų ir viešbučio pastatas pavadinimu „k18B“.

Apie 19 tūkst. kv. m ploto pastate dirbs per tūkstantį žmonių, taip pat jame veiks 300 kambarių 4 žvaigždučių viešbutis „Radisson Red“. Į komplekso statybas ketinama investuoti daugiau nei 50 mln. eurų, iš kurių 2 mln. eurų planuojama skirti investicijoms į viešąją erdvę.

Praėjusių metų birželio pabaigoje Vilniaus miesto taryba projektui suteikė išimtinę teisę statyti aukštesnį nei 9 aukštų pastatą.

Praėjusių metų rudenį teritorijoje buvo baigti archeologiniai tyrinėjimai, kuriuos atliko „Lords LB Special Fund I“ antrinė bendrovė „Investmira“. Teigiama, kad nieko vertingo rasta nebuvo.

„Archeologinius tyrimus atlikusi organizacija pateikė tyrimo pažymą, kurioje konstatuojama, kad nieko vertingo „k18B“ projekto plote rasta nebuvo. Visa tyrimų ataskaita bus parengta per metus“, – 15min teigė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

Projektą įgyvendina „Lords LB Special Fund I“ antrinė bendrovė „Investmira“. „Lords LB Asset Management“ akcininkai yra Mindaugas Marcinkevičius, Andrius Stonkus ir Antanas Vainauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius