-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patalpas perkeliamai ŽŪM norėjusios nuomoti įmonės grįžtų tik įvertinusios sąlygas

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) organizuotame konkurse dėl patalpų nuomos Kaune už borto likusios bendrovės atsargiai kalba, ar dalyvautų naujame konkurse. Pasitraukus SBA, bendrovė „YIT Lietuva“ konkurse dalyvautų, jei pakeistų sąlygas, o „Vičiūnų grupė“ tokių pažadų nedalina.
Kaune statomas verslo centras
Kaune statomas verslo centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Balandį paskelbtame ŽŪM patalpų nuomos Kaune konkurse taip pat dalyvavo nekilnojamojo turto įmonės „YIT Lietuva“ ir „Magnumo investicijos“. Pastaroji yra netiesiogiai valdoma „Vičiūnų“ grupės, kontroliuojamos Kauno mero Visvaldo Matijošaičio.

ŽŪM 15min informavo, kad nelaimėjusių konkurse įmonių pasiūlymai buvo atmesti. O gal dabar jos ketina grįžti į kovą dėl patalpų nuomos perkeliamai ministerijai?

Situacijos viešai nevertina

„Vičiūnų grupės“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius 15min teigė susidariusios situacijos vertinti nenorintis.

„Mūsų supratimu, dabar turėtų būti skelbiamas naujas konkursas dėl ŽŪM patalpų nuomos Kaune. Kai tai įvyks ir susipažinsime su konkrečiomis sąlygomis, ir spręsime, dalyvauti jame ar ne“, – lakoniškai atsakė „Vičiūnų grupės“ atstovas.

Vičiūnai Group nuotr./Įsibėgėja „Magnum“ verslo centro statybos
Vičiūnai Group nuotr./Įsibėgėja „Magnum“ verslo centro statybos

Įvykių eigos po konkurso laimėtojo paskelbimo komentuoti nesiėmė ir „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

„Į kitą konkurso etapą mūsų siūlomos patalpos Piliamiesčio verslo centre nepateko dėl vietos atitikimo reikalavimų. Bet jeigu konkursas būtų skelbiamas iš naujo ir būtų pakeisti kriterijai projekto vietai, jame vėl dalyvautume. Tokiu atveju, vėl siūlytume Piliamiesčio verslo centro patalpas, kurias galėtume geriausiai pritaikyti ministerijų poreikiams“, – 15min tikino įmonės vadovas.

Bendrovės vizualizacija /Piliamiesčio verslo centras
Bendrovės vizualizacija /Piliamiesčio verslo centras

„BEI Capital“ pasitraukė

15min primena, kad penktadienį SBA grupės įmonė „BEI Capital“ pranešė atsiimanti paraišką iš ŽŪM organizuoto konkurso dėl patalpų nuomos Kaune.

Pasak „valstiečių“ lyderio, naujasis ministras turi teisę peržiūrėti buvusios ŽŪM vadovybės sprendimus, kuriuos dar galima koreguoti. Premjeras S.Skvernelis teigia, kad patalpų nuomos konkurso laimėtojos pasitraukimas yra antraeilis dalykas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune statomas verslo centras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaune statomas verslo centras

„BEI Capital“ vadovo Liongino Šepečio teigimu, susidarė įspūdis, kad sutartis bus arba nepasirašyta, arba procesas užsitęs, o tokiu atveju bendrovė nespėtų laiku įrengti patalpų.

„Mes ir ėjome į tą konkursą, nes buvo labai aiškus politinis apsisprendimas ir politinė valia. (...) Kai prasidėjo neapibrėžtumas, pradėjome matyti visai kitaip ir kitaip vertinti rizikas“, – sakė L.Šepetys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lionginas Šepetys
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lionginas Šepetys

Ministerija tikrina konkursą

Po inauguracijos naujasis ministras Andrius Palionis sudarė darbo grupę, kuri turėtų galutinai pasakyti, ar ministerija bus keliama į Kauną. Šiai grupei pavesta įvertinti ministerijos perkėlimo į Kauno miestą tikslingumą ir pagrįstumą. Darbo grupės vadovu paskirtas ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenko.

„Į darbo grupę įtraukti ŽŪM specialistai, Viešųjų pirkimų tarnybos ir valstybės įmonės Turto banko atstovai, taip pat ŽŪM darbuotojų profesinės sąjungos valdybos narys“, – teigiama ministerijos atsakyme.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žemės ūkio ministerijos patalpos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žemės ūkio ministerijos patalpos

Minėta darbo grupė išvadas ministrui turi pateikti iki rugsėjo 6 dienos, tai yra iki penktadienio.

ŽŪM komunikacijos skyriaus teigimu, ministras laukia šių išvadų ir tik tada pateiks komentarus.

Taip pat penktadienį A.Palionis patenkino ministerijos kėlimą į Kauną kuravusios Vitalijos Zumerienės prašymą atleisti ją iš darbo šalių susitarimu.

Ji teigė, kad buvo pratusi dirbti su privataus verslo projektais, kurių sėkminga baigtimi buvo suinteresuoti visi. Į klausimą, ar pajuto, kad dabartinė vadovybė žlugdo projektą, pašnekovė atsakė teigiamai, bet pabrėžė to įrodymų neturinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius