-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Organizuoti didžiausią technologijų konferenciją Baltijos šalyse – moterų komandos kasdienybė

Lapkričio mėnesį vykstanti Build Stuff konferencija programuotojams - vienas laukiamiausių kasmetinių renginių technologijų pasaulio atstovams ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Build Stuff
Build Stuff / Organizatorių nuotr.

Jau vienuoliktus metus rengiama trijų dienų iniciatyva atiduoda duoklę inovacijoms, technologijų pasiekimams bei variacijoms ir programavimo kalboms.

Kaip pasakoja Build Stuff konferencijos įkūrėja Neringa Young: „Ši konferencija yra viskas, ties kuo mūsų šešių moterų komanda dirba visus metus: aukščiausio lygio kviestiniai pranešėjai, interaktyvios pramogos, mokymai, bendravimo galimybės ir įtraukianti tema su originaliu dizainu. Siekiame, kad šis renginys ne tik mokytų, bet ir sukeltų smagias emocijas. Klausant daugiau, nei šimto pranešėjų, svarbu įtraukti į savo dienotvarkę ir pramogų“.

Organizatorių nuotr./Build Stuff
Organizatorių nuotr./Build Stuff

Lietuvai trims dienoms tampant technologijų meka, į mūsų šalį atvyksta tikri IT srities profesionalai. Pasak konferencijos atstovių – dalis jų Lietuvą aplankys pirmąjį kartą, todėl labai svarbu atstovauti mūsų kultūrą, ją pristatyti.

„Viena iš siekiamybių kartu yra ir turizmo paskata. Juk formuojame pasaulinius technologijų konferencijų standartus. Ir tai darome iš tokios mažos šalies“ – šypteli „Build Stuff“ rinkodaros vadovė Paulina Šeškauskaitė.

Atsižvelgiant į susidariusią politinę situaciją, „Build Stuff“ renginio komanda pilnai finansavo dalyvių iš Ukrainos bilietus artėjančiam renginiui. Nors šalyje vyrauja įtempta situacija – Ukrainos žmonės nestokoja noro mokytis, jungtis prie virtualių renginių, dalintis savo idėjomis.

„Kviečiame ukrainiečius ne tik prisijungti prie konferencijos ir atvykti Lietuvon – kartu su „Work in Lithuania“ projektu galime pasiūlyti darbo galimybes programuotojams. Kartu mes galime viską!“ – antrina regioninė vadovė Vaida Kisieliūtė.

Viena iš konferencijos organizatorių, už partnerystes bei online renginio pritaikymą atsakinga Gabija Marčiulionytė, pamini tai jog: „Dažnai atsitinka taip, kad renginio idėja atrodo labai novatoriška ir patraukli organizatoriams, bet tai negali būti indidividualu, nes kitaip tai tiesiog taps nereikalinga.

Renginys yra organizuojamas atsižvelgiant į daug sudedamųjų dalių. Vienas iš svarbiausių kriterijų yra vidinė bei išorinė komunikacija. Taipogi prieš planuojant ir organizuojant bet kokį renginį svarbu parengti jo koncepciją. Tikslingas jos taikymas darbuose gali padėti sklandžiai įgyvendinti didesnio masto veiklą. Matant aiškų atsakomybių bei veiklų pasiskirstymą – palengvinamas procesų koordinavimas ir matomas nuoseklus idėjų generavimas.“

„Savo praktikoje mačiau itin daug komandinių variacijų ir kokią įtaką gali daryti nesusikalbėjimas tarp kolegų, ar negalėjimas išsakyti atviros nuomonės. Kai dirbi greta profesionalų – tokių problemų neiškyla. Mes kasmet suburiame programavimo ekspertų bendruomenę Lietuvoje bei virtualioje platformoje, tad gebėjimas „susidirbt“ kartu yra būtinas“ – antrina „Build Stuff“ koordinatorė, Skaistė Andrulytė.

Nors dar egzistuoja požiūris, jog programavimo bei technologijų pasaulis labiau yra atviras vyrams – „Build Stuff“ konferencijos komanda sako, kad tai yra įkvėpianti profesija, o vietos po saule užtenka visiems. Kartu – organizuojant tokio dydžio renginį kone kasdien susipažįsti su technologijų pasaulio ekspertais bei programavimo gigantų atstovais.

Pasak rinkodaros bei partnerysčių vadovės Kamilės Jarackienės – kone kasdien vis daugiau moterų domisi technologijų pasauliu ir savo karjeras kreipia į programavimą.

„Dažnai matome, kad vis daugiau moterų jungiasi į programuotojų gretas, kuria fantastiškas platformas, vadovauja IT komandoms bei įmonėms, dalyvauja tarptautinėse konferencijose kaip pranešėjos ir kviečia kitus siekti savų tikslų. Tai mus įkvėpia tęsti savus darbus ir skatinti visus domėtis technologijomis, su jomis dirbti, jas tobulinti, prisiliesti prie inovacijų ir jų kūrimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius