Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SpaceX“ ir „T-Mobile“ planuoja pasiūlyti visa aprėpiantį mobilųjį ryšį

Elono Musko „SpaceX“ palydovai nuo kitų metų prisijungs tiesiogiai prie mobiliojo ryšio operatorės „T-Mobile“ mobiliųjų telefonų, kad prieigą prie paslaugų turėtų net atokiausiose vietose, kurių neaprėpia mobiliojo ryšio bokštų veikimas, esantys vartotojai, ketvirtadienį paskelbė abi bendrovės.
Interneto ryšys
Interneto ryšys / 123RF.com nuotr.

Naujoji paslauga, kuria bus galima naudotis jau esamais mobiliaisiais telefonais ir kuri naudos „SpaceX“ tinklą, sudarytą iš tūkstančių Žemės orbitoje esančių „Starlink“ palydovų, tekstinių pranešimų siuntimo paslaugas pradės siūlyti nuo 2023 metų pabaigos, o balso skambučių ir duomenų perdavimo paslaugas – kiek vėliau.

„Svarbiausia, kad tai reiškia, jog niekur pasaulyje nebeliks „negyvų zonų“ jūsų mobiliajam telefonui“, – pareiškė E.Muskas.

Pasak jo, ši paslauga išgelbės gyvybes, o kaip pavyzdį pateikė žygeivių istorijas, kurie pasiklysta ir negali išsikviesti pagalbos.

„Nebeskaitysime apie šias tragedijas, kurios nutinka, kai žmonės pasiklysta ir, jei tik būtų galėję išsikviesti pagalbą, jiems viskas būtų buvę gerai“, – kalbėjo verslininkas.

Nors palydovinis internetas egzistuoja jau daugelį metų, šiuo metu vartotojams reikalinga specializuota aparatinė įranga, pvz., „Starlink“ terminalai.

„Ryšys nebus tokio pralaidumo, kokiu pasižymi „Starlink“ terminalai, tačiau jis leis siųsti žinutes, nuotraukas ir, jei mobiliojo telefono zonoje nebus per daug žmonių, netgi vaizdo įrašą“, – pažymėjo E.Muskas.

„T-Mobile“ generalinis direktorius Mike'as Sievertas teigė besitikintis, kad naujoji paslauga daugumoje mobiliųjų telefonų planų bus nemokama, nors pigių paketų naudotojams gali būti taikomas mokestis.

Pastaruoju metu konkurencija palydovinio interneto rinkoje sparčiai stiprėja.

„Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas neseniai paskelbė ketinantis paleisti apie 3,2 tūkst. palydovų.

NASA/Visų palydovų, šiuo metu skriejančių apie Žemę, vizualizacija
NASA/Visų palydovų, šiuo metu skriejančių apie Žemę, vizualizacija

JAV vyriausybės institucijos taip pat nori įsitraukti į šį procesą.

Kinija planuoja paleisti 13 tūkst. palydovų, vadinamų „Guowang“, žvaigždyną, o ES nori dislokuoti maždaug 250 palydovų iki 2024 metų.

Nors kitais metais beta versijos bandymas bus paleistas tik Jungtinėse Valstijose, M.Sievertas teigė, kad jo įmonė tikisi plėstis ir į užsienio rinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius