-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Telia“ ir „Caritas“ mažins pabėgėlių skaitmeninę atskirtį

Vilniuje įsikūrusiam nevyriausybinės organizacijos „Caritas“ užsieniečių bendruomenės centrui „Kultūrų namai“ telekomunikacijų bendrovė „Telia“ padovanojo išmaniųjų įrenginių, kurie padės prieglobstį Lietuvoje gavusiems žmonėms integruotis į visuomenę. „Telia“ savanoriai nuo kitų metų čia ves ir skaitmeninio švietimo pamokas, rašoma pranešime spaudai.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mums svarbu, kad technologijos kurtų vertę, o su jomis gyvenimas būtų dar įdomesnis. Todėl „Telia“ jau ne vienerius metus prisideda prie įvairių skaitmeninės įtraukties programų: siekiame įkvėpti moteris pradėti karjerą IT sektoriuje, senjorus – susidraugauti su technologijomis, vaikus ir tėvus – atvirai bendrauti apie laiką internete. Lietuvoje apsistojusiems migrantams technologijos taip pat yra itin svarbios ir reikalingos, todėl bendradarbiaudami su „Caritas“ pasidalinsime savo patirtimi, žiniomis bei patarimais, kurie šiems žmonėms atvers daugiau galimybių įsilieti į visuomenę“, – sako Aurimas Karnejevas, „Telia“ įrangos vadovas.

„Nuoširdžiai džiaugiamės „Telia“ padovanotomis planšetėmis ir ausinėmis, kurias panaudosime prieglobstį gavusių suaugusių ir jų vaikų skaitmeninio raštingumo įgūdžių kėlimui. Suaugusius mokysime naudotis elektronine bankininkyste, užsiregistruoti pas gydytoją, sumokėti komunalinius mokesčius, o mažiesiems išmanieji įrenginiai padės mokytis ir ruošti namų darbus, įgyvendinti kūrybinius sumanymus. Skaitmeninis raštingumas atveria naujas galimybes“, – sako „Caritas“ užsieniečių integracijos programos atstovė Renata Maciunskaitė-Zujienė.

Nevyriausybinė organizacija gautą įrangą jau įdarbino, o pirmieji „Telia“ specialistų skaitmeninio švietimo mokymai organizacijoje numatomi sausio mėnesį. Jų skaičius ir intensyvumas priklausys nuo prieglobstį gavusių žmonių poreikių.

„Caritas“ Lietuvoje padeda užtikrinti sėkmingą prieglobsčio gavėjų ir migrantų integraciją, teikdama paslaugas atvykėliams, šviesdama visuomenę bei atstovaudama užsieniečių interesams sprendimų priėmime. Organizacija turi du pagrindinius bendruomeninius centrus Vilniuje ir Pabradėje.

„Kultūrų namai“ Vilniuje skirti padėti užsieniečiams įsikurti Lietuvoje ir užmegzti socialinius ryšius su vietos bendruomenėmis. Čia užsieniečiams teikiamos socialinės, teisinės, užimtumo ir psichologinės konsultacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius