Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka atidarė Minsko oro uosto antrąjį pakilimo taką

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį oficialiai atidarė Minsko oro uosto antrąjį pakilimo-nusileidimo taką, kurį pavadino didžiausiu Baltarusijos pasiekimu.
Minsko oro uostas
Minsko oro uostas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Tai – didžiausias mūsų pasiekimas. Šį projektą įgyvendinome patys, mūsų specialistai tai padarė savomis jėgomis. Tai įrodo, kad mes galime viską. Tereikia nusiteikti tokiems darbams“, – per oficialią ceremoniją kalbėjo A.Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas antrąjį Minsko oro uosto taką išbandė praėjusio mėnesio pabaigoje – jo lėktuvas nuo šio tako pakilo skrydžiui į Kiniją.

„Aš paklausiau savo piloto, o jis atsakė, kad tokį taką matęs tik Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Taigi, mes galime. Ir mes jį sukūrėme ne už 600 mln. JAV dolerių, kaip siūlė užsienio kompanijos, bet maždaug triskart pigiau“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Naujasis Minsko oro uosto pakilimo takas, kurio ilgis – 3,7 kilometro, o plotis – 60 metrų, A.Lukašenkos nurodymu pradėtas tiesti 2016-ųjų spalį ir turėjo būti atidarytas praėjusių metų pabaigoje.

2018-aisiais Minsko oro uostas aptarnavo 4,538 mln. keleivių – dešimtadaliu daugiau nei užpernai, kai jų srautas buvo penktadaliu didesnis nei ankstesniais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius