Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija ieškos naujo Kelių direkcijos vadovo

Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui atleidus Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovą Vitalijų Andrejevą, ministerija pranešime žiniasklaidai informuoja, jog kitą savaitę bus skelbiamas konkursas užimti jo vietą.
Lietuvos automobilių kelių direkcija
Lietuvos automobilių kelių direkcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos automobilių kelių direkcija nuo rugsėjo 1 d. bus pertvarkoma į strateginę šalies įmonę, kuri valdys valstybinės reikšmės kelius, vykdys įvairius svarbius projektus. Vienas iš svarbiausių valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo tikslų – sėkmingas pertvarkos įgyvendinimas ir efektyvus lėšų, skirtų keliams asfaltuoti, panaudojimas“, – rašo Susisiekimo ministerija.

Būsimas LAKD vadovas turėtų turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą, ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį ir 3 metų darbo patirtį kelių priežiūros ir plėtros, eismo saugumo srityje. Taip pat jis turėtų mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu bei atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija. Be to, reikalavimuose nurodyta, kad norintis užimti LAKD vadovo poziciją, žmogus turėtų gebėti analitiškai vertinti problemas ir pateikti jų alternatyvius sprendimo būdus, numatyti jų įgyvendinimo pasekmes.

Liepos pradžioje J.Narkevičius atleido LAKD vadovą V.Andrejevą, tačiau skyrė jam atlyginimą už tarnybą iki pat rudens. Be to, išmokama dviejų mėnesių išeitinė kompensacija. Taip yra įrašyta ministro įsakyme.

15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius ir Vitalijus Andrejevas
15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius ir Vitalijus Andrejevas

„Šituo įsakymu, kokį sprendimą ministras priėmė – tai yra paankstinti atleidimą. Tai faktinis atleidimas bus rugpjūčio 31 dieną, tačiau nuo liepos 3 dienos faktiškai kaip ir netęsiu pareigų“, – tada žurnalistams sakė V.Andrejevas.

Prezidentūrą tokį atleidimą pavadino „politiniu susidorojimu“.

15min primena, kad Kelių direkcijos vadovas J.Narkevičiaus nemalonę užsitraukė paviešindamas faktus, kad ministro įsakymu finansavimas keliams Trakų ir Vilniaus rajono kai kuriems keliams skirtas pažeidžiant Vyriausybės nuostatas. Todėl Direkcija atsisakė pritarti šiems projektams. Pats susisiekimo ministras atmetė tokią kritiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius