Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 20 /15:30

Pokyčiai „Ryanair“ maršrutuose: į du Jungtinės Karalystės miestus nuo balandžio nebenuskrisite

Į Jungtinės Karalystės miestus Lydsą ir Birmingamą iš Vilniaus skrendantys keleiviai turės ieškoti alternatyvių maršrutų – kompanija „Ryanair“ pavasarį nutrauks šiuos skrydžius.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pirmąkart ši naujiena pranešta lietuviškame naujienlaiškyje „Aviacinis rokenrolas“.

Bendrovės tinklalapyje abiem kryptimis dar galima nusipirkti bilietus, tačiau tik iki kovo pabaigos: paskutinė data skrydžiui iš Vilniaus į Lydso /Bradfordo oro uostą yra kovo 21, o į Birmingamą – kovo 25 d.

Į Jungtinę Karalystę iš Lietuvos kol kas galima nuskristi 12 maršrutų: be jau minėtų „Ryanair“ aptarnaujamų Lydso / Bradfordo ir Birmingamo krypčių, iš sostinės galima nuvykti į tris Londono oro uostus: Stanstedo (skraidina „Ryanair“), Sičio (LOT) ir Lutono („Wizz Air“ ir „Ryanair“).

Tiesa, maršrutas Vilnius-Londono Sitis yra subsidijuojamas pagal Viešosios paslaugos įsipareigojimo (angl. Public Service Obligation) procedūrą. Pagal ją, Europos Komisija gali leisti ES narei remti jai reikalingus skrydžius. Pirmasis skrydis įvyko 2019 m. gegužės 1 d., vis dėlto, Jungtinei Karalystei per tą laiką išstojus iš ES, teisinio pagrindo tolesniam rėmimui pagal šią procedūrą nebeliko.

Ketverių metų trukmės sutartis turėtų baigtis šių metų gegužę. LOT savo tinklapyje keleiviams siūlo bilietus šia kryptimi įsigyti tik iki gegužės pabaigos.

„Wizz Air“ ir „Ryanair“ iki Lutono taip pat skraidina iš Kauno oro uosto. Iš laikinosios sostinės dar galima nuvykti iki Londono (Stanstedo), Bristolio, Liverpulio ir Edinburgo. Visus šiuos maršrutus aptarnauja „Ryanair“.

Iš Palangos oro uosto „Ryanair“ taip pat skraidina į Standstedo oro uostą, o su „Wizzair“ galima nuvykti iki Lutono.

Geografinis Jungtinės Karalystės pasiekiamumas oru iš Lietuvos traukiasi jau kurį laiką.

Kaip jau skelbėme, nuo rudens, tiesa, ne oro vežėjų sprendimu, išnyko dar viena kryptis – nuo spalio 31 d. Šefilde esantis Donkasterio oro uostas nutraukė savo veiklą, todėl nebeliko ir „Wizz Air“ aptarnauto maršruto Vilnius–Donkasteris.

2022 m. sausį „Wizz Air“ nutraukė skrydžius į Šiaurės Airijos pagrindinį miestą Belfastą.

Iš Lietuvos jau nebenuskrisite ir į kitą Anglijos miestą Mančesterį – maršrutą Kaunas–Mančesteris „Ryanair“ nutraukė jau prieš kurį laiką.

Dar anksčiau „Wizz Air“ mėgino iš Vilniaus ir Palangos skraidinti į Škotijos miestą Glazgą, tačiau ir šiuos maršrutus po kurio laiko nuspręsta nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius