-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

171 cm ūgio Karolina Liukaitytė sveria 52 kg: „Geriausia dieta – lakstymas paskui vaiką“

Nauja rubrikos „Žvaigždės figūra“ viešnia – „orų mergaitė“ Karolina Liukaitytė (26), kuriai puikią figūrą išlaikyti labiausiai padeda... bėgiojimas paskui netrukus dvejų metų sulauksiančią dukrą Lukreciją. Žinoma, Karolina akcentavo, kad mityba – taip pat svarbi. „Reikia atsiminti, kad mūsų kūnas – ne šiukšliadėžė, negalima valgyti bet ko. Prisipažinsiu – pati kartais užsuku į greito maisto restoraną, tačiau tai turi būti labiau išimtis, negu kasdienybė“, – pokalbį apie sveiką gyvenseną ir kūno linijas pradeda ji.
Karolina Liukaitytė
Karolina Liukaitytė / Žmonės.lt nuotr.

171 cm ūgio K.Liukaitytė šiuo metu sveria 52 kilogramus, tačiau jos svoris, ypač pastaruosius kelerius metus, itin keitėsi, o labiausiai tam įtaką padarė nėštumas: jo metu Karolina priaugo 12 kilogramų, tačiau praėjus vos savaitei po gimdymo jie visi tiesiog ištirpo.

Negana to, per kelis mėnesius nukrito dar 8 kilogramai, todėl moteris svėrė vos 47 kg. „Darbe kolegos net ėmė juokauti, kad reikia įvesti svorio cenzą“, – juokėsi K.Liukaitytė, kuriai iki šiol iš tų papildomai nukritusių 8 kilogramų „sugrįžo“ tik keturi. Pašnekovė teigė, kad dabartinis svoris – pats aukso viduriukas, todėl ji nebenorėtų nei priaugti, nei atsikratyti kilogramų.

Karolina prisipažino, kad gyvenime buvo akimirkų, kuomet ji sau atrodė per stambi, nors jaudintis tikrai nebuvo dėl ko. Mergina džiaugėsi, kad nepamatuotos mintys „esu per stora“ laiku išgaravo iš galvos ir su branda atėjo suvokimas, kad jai toli gražu nereikia jaudintis dėl svorio, o jeigu ir būtų vienas kitas papildomas kilogramas – tai tikrai nėra pasaulio pabaiga.

Nemėgsta sporto klubų

K.Liukaitytė pasakojo, kad stengdamasi palaikyti fizinę formą ji renkasi bėgiojimą, ypač – šiltuoju metų sezonu, mat masinės treniruotės ir treniruokliai jos netraukia.

„Nemėgstu prakaituoti sporto salėse – tiesiog man nepatinka tokios vietos, kur labai daug žmonių, kai šalia tavęs kažkas visąlaik skaičiuoja kalorijas ant treniruoklio plušėdamas. Nors turiu neribotą abonementą į sporto klubą, jame pasirodau kaip jaunas mėnulis (juokiasi). Gyvenu dėkingoje vietoje – centre – todėl mieliau renkuosi vakarinį pabėgiojimą: dabar labai daug bėgiojančių žmonių, visi jie puikios nuotaikos, todėl ir atmosfera man kur kas labiau patinka“, – šypteli.

„Ne tiek galvoju apie figūrą, kiek bėgiodama pravalau savo mintis, nes nuolat sukantis toje pačioje rutinoje – darbas, namai, vaikas – pavargsti emociškai. Pabėgiojusi imu viską regėti kitaip“, – čia pat priduria Karolina.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Karolina Liukaitytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Karolina Liukaitytė

Vaiko priežiūra – geriausia dieta

K.Liukaitytė pasakojo, kad jokių dietų nesilaiko, mat, net pasidavusi pagundai ir pasilepinusi kaloringesniu maistu, ji visas kalorijas sudegina bėgiodama paskui dukrą.

„Turėdama mažą vaiką esu priversta nuolat judėti – tarkime, vieną savaitgalį kartu su dukra praleidome Prancūzijoje ir kasdien, nuo ryto iki vakaro, abi vaikštinėdavome. Tekdavo ir ją pačią panešti ant rankų, o Lukrecija jau sveria 12 kilogramų, todėl nori nenori štai taip natūraliai išeina pasportuoti. Ir vaikui, ir mamai gerai – neguli pliaže ant gulto ir nekramsnoji užkandžių“, – teigė pašnekovė.

Žinoma, kai laukiausi, buvo vakarų su bandelėmis arba ledų kibirėliu ant kelių...

Vis dėlto mergina prisipažino, kad laukdamasi dukros leisdavo sau pasilepinti įvairiais skanumynais, tačiau visada stengėsi, kad tai netaptų nevaldoma ir beliktų numoti ranka pasiteisinant „aš laukiuosi, man viskas galima.“

„Žinoma, kai laukiausi, buvo vakarų su bandelėmis arba ledų kibirėliu ant kelių, tačiau visame kame stengiuosi išlaikyti pusiausvyrą: jeigu jau noriu ledų, tai tas kibirėlis tikrai bus vienas, o ne trys, plius papildomas pasivaikščiojimas, kad prisivalgius neliktų visos kalorijos“, – patikino Karolina.

Pašnekovė pridūrė, kad turint atžalų maitintis sveikai mamai tampa lengviau, mat dažniausiai valgomas tas pats maistas, kuris gaminamas mažyliui: „Kai augini vaiką, pati automatiškai imi maitintis sveikai – valgai tą patį maistą, kurį paruošti vaikui, nes dirbant tikrai nebelieka laiko ruošti kelių patiekalų. Vaiką juk stengiesi maitinti sveikai – košėmis, sriubytėmis, daržovėmis – tai valgai ir pati.“

Asmeninio albumo nuotr./Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija
Asmeninio albumo nuotr./Karolina Liukaitytė su dukra Lukrecija

Nepamirškite rūpintis oda

Kalbėdama apie svorį ir figūrą Karolina taip pat akcentavo, kad išoriniam grožiui svarbu ne tik kūno linijos, bet ir sveika oda. „Dar visai neseniai maniau, kad degintis saulėje – visiškai nieko blogo, net jeigu keliskart ir smarkiau nudegi. Laiku supratau, kad gulėjimas saulėje labai kenkia odai: po kiekvieno tokio nusvilimo atsiranda apgamėlių, raukšlių – kam man to reikia? Tik pastojusi pradėjusi labiau rūpintis savimi ir suvokiau, kokią mes žalą savo sveikatai ir grožiui darome nesaikingai degindamiesi“, – įsitikinusi Karolina.

Saugodamasi nuo kenksmingo saulės poveikio moteris į saulėtus kraštus visuomet pasiima didžiulę skrybėlę, akinius ir apsauginį kremą odai: „Dukra taip pat jau turi saulės akinius – manau, labai svarbu nuo mažumės ugdyti įprotį saugotis saulės. Neleidžiu jai degintis, pati irgi stengiuosi to nedaryti.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karolina Liukaitytė ir Dainius Dimša
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Karolina Liukaitytė ir Dainius Dimša

Karolina pasakojo, kad šiltuoju sezonu pasikeičia ir dažymosi įpročiai. „Vasarą stengiuosi nepiktnaudžiauti kosmetikos priemonėmis, nes odai reikia leisti pailsėti. Tiesą pasakius, pagrindinė mano odos puoselėjimo priemonė – paprastos molio kaukės, kurias dedu kas antrą dieną – darbe veidas gauna itin daug kosmetikos, o molis ją išvalo. Man asmeniškai molio kaukė – pati veiksmingiausia priemonė, be to, ji net euro nekainuoja, nereikia jokių brangių kosmetikų“, – patikina.

Visada reikia palaikyti tonusą, o kaip tu tai darysi – ar riedučiais važinėsi, ar bėgiosi, ar vaiką vežiosi – kiekvieno pasirinkimas.

Pokalbio pabaigoje K.Liukaitytė akcentavo, kad vasara – bene tinkamiausias laikas rūpintis savo grožiu ir kūno linijomis, mat gamtoje – apstu veiklos, kuri gali būti ne tik naudinga siekiant geros fizinės formos, bet ir maloni bei džiuginanti.

„Man gražu sveikas kūnas. Juk būna lieknų merginų, tačiau jos turi apdribusį kūną – visa tai yra dėl netinkamo gyvenimo būdo: užkandžiavimo angliavandeniais, gulėjimo prie televizoriaus, jokio sporto ar fizinio aktyvumo. Esu įsitikinusi, kad visada reikia palaikyti tonusą, o kaip tu tai darysi – ar riedučiais važinėsi, ar bėgiosi, ar vaiką vežiosi – kiekvieno pasirinkimas. Vasarą yra šimtai būdų judėti, belieka tik išsirinkti“, – šypteli Karolina.

Daugiau apie žinomų žmonių figūros paslaptis skaitykite rubrikoje „Žvaigždės figūra“.

LNK nuotr./Karolina Liukaitytė ir Dainius Dimša
LNK nuotr./Karolina Liukaitytė ir Dainius Dimša

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius