Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigelo Westo rūpesčiai laisvėje: teko keisti pastogę ir atremti kaimyno kritiką dėl alkoholio

Praėjo mėnuo, kaip buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos nužudymu įtariamas britas Nigelas Westas iš tardymo izoliatoriaus buvo paleistas į laisvę. Per šį laiką vienas po kito pasirodė interviu, kuriuose vyras teigė bandantis kabintis į gyvenimą kaip įmanydamas, feisbuke jis skelbėsi ieškantis investuotojų startuolio idėjai. Tačiau su 15min susisiekęs N.Westo kaimynas tvirtina, kad realybė kiek kitokia. Maža to, penktadienį britui Šiauliuose teko keisti gyvenamąją vietą.
Nigelas Westas
Nigelas Westas / 15min.lt nuotr.

15min redakciją pasiekė anonimu paprašusio likti šiauliečio laiškas (vardas, pavardė ir gyvenamosios vietos adresas redakcijai žinomi – red.).

Šiaulietis kartu su drauge visą rugsėjį gyveno N.Westo kaimynystėje. Vyras sako matęs visai kitokią realybę nei interviu pasakojo N.Westas – jis esą anaiptol nepriminė verslą norinčio pradėti asmens.

„Skaitėme straipsnį apie jį (N.Westą – red.), kaip jis tvarkosi gyvenimą, kaip ieškosi partnerių verslui – visa tai panašu į melą. Kiek matome mes, o ir kiti kaimynai – jis diena iš dienos bastosi be tikslo po rajoną, vakarais būna išgėręs“, – pasakojo šiaulietis.

Pasak jo, N.Westas „ne kartą prašė cigarečių, kitos kaimynės – paskolinti 2 eurus autobuso bilietui“.

15min ir asmeninio albumo nuotr./Nigelas Westas ir Sandra Grafinina
15min ir asmeninio albumo nuotr./Nigelas Westas ir Sandra Grafinina

„Viešumoje jis save pateikia kaip tvarkingą asmenį, norintį susitvarkyti gyvenimą, bet tai, ką mes matome, yra visiška priešingybė. Mūsų akimis, jam svarbus tik butelis...“ – kalbėjo brito kaimynas.

Vyras pasakojo N.Westą sutikdavęs vakarais laiptinėje, kai pats grįždavo iš darbo.

„Šiek tiek pakalbėjome. Iš jo paties sužinojau, kad jis čia gyveno laikinai ir iki savaitės pabaigos ketino išsikraustyti, nes iš reabilitacijos klinikos ar sanatorijos grįžta buto šeimininkė.

Kaimynė, kuri pažįsta buto savininkę, sakė, jog N.Westas čia gyvena už dyką, jam nereikia mokėti nei nuomos, nei komunalinių mokesčių – jį čia įleido laikinai, kaip paskatinimą greičiau atsistoti ant kojų. Tačiau nepaisant to, jis nieko nedaro dėl ateities“, – 15min kalbėjo šiaulietis.

Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Asmeninio albumo nuotr./Sandra Grafinina ir Nigelas Westas

Kaimynystėje gyvenantis pašnekovas pasakojo, kad į daugiabutį N.Westas atsikraustė prieš mėnesį, kai išėjo į laisvę po suėmimo (britas yra įtariamasis galimo S.Grafininos nužudymo byloje).

Penktadienį, spalio 5-ąją, N.Westas, pagal susitarimą su buto šeimininkės artimaisiais, išsikraustė iš minėto būsto.

Pašnekovo teigimu, vyras čia gyveno vienas. Kartais jiedu prasilenkdavo laiptinėje ar kieme. „Aš einu į darbą, jis, kaip suprantu, į policiją „atsižymėti“, – 15min pasakojo N.Westo kaimynas.

Jis taip pat užsiminė, kad N.Westą esą neretai buvo galima sutikti netoliese namo esančiame prekybos centre, kuriame įrengtas ir lombardas bei kazino, gėrimų parduotuvė.

„Jis ten – dažnas svečias. Vieną vakarą grįžau iš darbo vėliau nei įprastai, stabtelėjau prie laiptinės parūkyti. Jis taip pat iš kažkur grįžo, atrodė šiek tiek apsvaigęs, paprašė cigaretės. Daviau. Kol rūkėme, paklausiau jo, iš kur jis, atsakė, kad iš Britanijos. Kadangi žinojau jį iš TV laidų bei žinių laidų, paklausiau, ar jį jau išteisino dėl įtarimų. Atsakė, jog jį paleido laisvėn, bet su sąlyga, kad du kartus per dieną vyks į policijos komisariatą „atsižymėti“.

Po kurio laiko atsitiktinai susitikus, jis paklausė, gal turėčiau 2 eurus autobuso bilietui, mat pritrūko pinigų, o juos gaus per artimiausią savaitę. Tuo metu buvau išėjęs išnešti šiukšlių, piniginės su savimi neturėjau, todėl paskolinti negalėjau. Manau, jis niekur nedirba, nes darbo valandomis plavinėja po rajoną“, – pasakojo šiaulietis.

Tačiau kaip kaimyną jis N.Westą apibūdina kaip ramų, nekeliantį triukšmo. Apie S.Grafininą pašnekovas sako, kol gyvenantis čia, nėra girdėjęs, jos asmeniškai taip pat nepažįstantis, apie ją žinantis iš žiniasklaidos.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

15min susisiekė su N.Westu (vardas dokumentuose – Nigelas Jeremy Macaulay).

– Turėjote išsikraustyti iš buto, kuriame gyvenote mėnesį, po to kai išėjote į laisvę. Kur dabar apsistojote?

– Persikėliau į geresnį, keturių kambarių butą. Jis gražus, aukštesnės klasės, geresnėje vietoje. Persikrausčiau specialiai tam, kad susigrąžinčiau dukrą. Prieš tai gyvenau dviejų kambarių bute, pietiniame rajone, tai tikrai ne pati geriausia vieta. Dabar gyvenu Šiaulių centre, Vilniaus gatvėje. Tai kur kas geresnė vieta.

– Kaimynas sako, kad turite problemų su alkoholiu. Tai tiesa?

– Tai visiška nesąmonė, man juokinga. Bute, kur gyvenau (mėnesį, iki penktadienio – red.), nebuvau sutikęs nė vieno kaimyno. Kaip jis tai gali teigti, jei jo nebuvau niekada sutikęs?

Leiskite jums paaiškinti. Bute, iš kurio išsikrausčiau, buvau susitaręs apsistoti mėnesį. Per tą mėnesį man reikėjo susirasti kitą butą, tai aš ir padariau – dabar persikėliau į naują butą. Nesuprantu, ką tie kaimynai jums galėjo pripasakoti. Kiekvieną rytą ir vakarą turiu registruotis policijoje. Rytą turiu keltis pusę šešių. Ar aš tai galėčiau padaryti, jei vartočiau alkoholį? Abejoju.

Kaimynai, kurie niekad manęs nematė, su kuriais aš niekada nekalbėjau, pasakoja kažkokias nesąmones. Aš nepažįstu nė vieno kaimyno, aš nebuvau jų sutikęs. Namuose būdavau vienas. Permiegodavau ir pašerdavau ten gyvenančias kates. Bute nekėliau jokio triukšmo.

Būstą užleido nemokamai

15min išsiaiškino, kad laikiną pastogę N.Westui, jam išėjus į laisvę po suėmimo, buvo suteikę šiaulietės Vismantės (pavardė redakcijai žinoma) artimieji. Ta pati moteris rugpjūtį buvo susisiekusi su redakcija, ji neslėpė artimai pažinojusi N.Westo ir S.Grafininos šeimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prabilo šiaulietė Vismantė, artimai bendravusi su S.Grafininos ir N.Westo šeima

– Kiek laiko bute gyveno N.Westas?

– Nuo paleidimo į laisvę dienos, t.y. nuo rugsėjo 3 d.

– Kieno tai butas? Ar tiesa, kad N.Westas už butą nieko nemokėjo?

– Šį butą jam suteikė mano tėčio šeima. Mes jo neprašėm mokėti nei nuomos, nei komunalinių mokesčių. Nes bet kokiu atveju nebūtų sumokėjęs, neturi iš ko.

– Kodėl N.Westui teko išsikraustyti iš buto?

– Nes jis, prieš jam atsikraustant, buvo įspėtas, kad gyvens čia laikinai, kol atsistos ant kojų.

– Kur N.Westas gyvena dabar? Ar turi kur apsistoti?

– Turbūt susirado kitą būstą. Nežinau.

Paklausta, ar N.Westas galėjo išgėrinėti, kol gyveno minėtame bute, Vismantė sakė to nežinanti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius