Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovydą Rediką dėl vagysčių kaltinanti Asta Valentaitė siekia prisiteisti 160 tūkst. eurų

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje modelis Asta Valentaitė pripažinta nukentėjusiąja byloje dėl krepšininkui Dovydui Redikui inkriminuojamų net septynių vagysčių. 
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas / 15min.lt nuotr.

„Atstovaujamoji Asta Valentaitė per nepilnus du metus nukentėjo nuo Dovydo Rediko pastarajam pagrobus ypač vertingus Astos asmeninius daiktus, papuošalus, kurių bendra vertė siekia 146 tūkstančius eurų. Tarp iš nukentėjusiosios pasisavintų daiktų yra prabangių prekės ženklų laikrodžiai, auskarai, žiedai, kaklo papuošalai ir net kompiuteris“, – teigė A.Valentaitės atstovas, advokatų kontoros COBALT Prevencijos ir baudžiamosios teisės grupės vadovas, advokatas Mindaugas Bliuvas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Asta Valentaitė

A.Valentaitė pasakojo, jog jai ypatingai skaudu buvo dėl to, kad ji, net pastebėjusi pirmuosius Dovydo Rediko vagysčių faktus, neskubėjo kreiptis į teisėsaugą bei vis suteikdavo šansą Dovydui pasitaisyti. Nepaisant to, tai nedavė jokių rezultatų ir priešingai, D.Redikas, pasinaudodamas Astos patiklumu, sugebėjo įvykdyti dar daugiau vagysčių, pagrobti ypatingai vertingų daiktų.

Asta Valentaitė teisme sieks, jog D.Redikas jai atlygintų turtinę, virš 146 tūkstančių eurų siekiančią žalą, bei neturtinę žalą, kurią ji įvertino 15 tūkstančių eurų suma.

„Jaučiuosi labai nemaloniai. Dabar matau, kad liko tik teisinės priemonės ir esu įsitikinusi, jog teismas kuo greičiau išnagrinės šią bylą. Kaip moteris, nei vienai nelinkėčiau patekti į panašią situaciją“, – dėstė A.Valentaitė.

Kaip 15min jau rašė, kad D.Redikui oficialūs įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime buvo pareikšti 2016 m. lapkritį.

Neoficialiais duomenimis, laikotarpiu nuo 2014 m. pabaigos iki 2016 m. vasaros su A.Valentaite artimai bendravusį D.Rediką gundė ne grynieji pinigai, o papuošalai, brangenybės ir kitas vertingas A.Valentaitės turtas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Turtą iš Astos Valentaitės Dovydas Redikas vogė 3 metus: kaltinimus pripažįsta, bet ne visus

15min.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
15min.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas

Pats D.Redikas, sulaukęs oficialių įtarimų, irgi turėjo teisę išreikšti savo poziciją. Ji bylos medžiagoje užfiksuota kaip dvejopa. Asmuo savo kaltę pripažįsta, tačiau ne pilnai, o tik iš dalies. Ką iš tiesų pasisavino, o dėl ko galbūt yra apkaltintas nepelnytai, D.Redikas turės galimybę smulkiau pasiaiškinti teisminio nagrinėjimo metu.

Tačiau Graikijos žiniasklaidai vyras anksčiau visus kaltinimus neigė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas

„Visa tai labai kvaila. Burbulas. Tai tik įskaudintos moters fantazija. Jai visada reikia dėmesio ir viešumo. Tai ne pirmas kartas, kai ji mane kaltina blogais dalykais. Praėjusiais metais, prieš tai, kai atvykau į Arkadikos, ji rašė žinutes mano komandos draugams ir kaltino mane. Kol mes buvome drauge, ji padavė į teismą kitą moterį dėl beprotiškų dalykų“, – savo įvykių versiją „Sport24“ pateikė D.Redikas.

Krepšininko D.Rediko gyvenimas pastaruosius kelerius metus pranoksta muilo operos scenarijų. Pabėgimas iš darbo Latvijos krepšinio klube, melaginga žinia apie jo tėvo laidotuves, skyrybos su Asta Valentaite, tikras jo tėvo dingimas bei mirtis – tai dar ne visi skandalingai pagarsėjusio sportininko gyvenimo epizodai...

TAIP PAT SKAITYKITE: D.Redikas apie A.Valentaitės kaltinimus: „Tai tik įskaudintos moters fantazija“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius