-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Selo akibrokštas: po klausimo, kada koncertas, rėžė – „kai užmušit Valinską“

Egidijus Dragūnas-Sel, ne kartą įsivėlęs į įvairius skandalus, ir vėl sukėlė audrą. Dar žiemą po skandalingų pasisakymų karo Ukrainoje tema nuaidėjo laidų vedėjo, prodiuserio Arūno Valinsko raginimai nuo atlikėjo atsiriboti. Praėjus vos keturiems mėnesiams nuo jų – E.Dragūnas ir vėl prisikalbėjo. Šįkart iš atlikėjo lūpų nuskambėjo raginimas susidoroti su A.Valinsku.
Egidijus Dragūnas ir Arūnas Valinskas
Egidijus Dragūnas ir Arūnas Valinskas / BNS Foto nuotr.

Vasarį, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, SEL pasisakė, kad agresyvūs Rusijos veiksmai yra „natūralus planetos išvalymas“.

Be jokios abejonės, plačiai nuaidėję skandalingi Egidijaus Dragūno pasisakymai apie karą Ukrainoje piktino visuomenę. Iškart į E.Dragūno mintis sureagavo Arūnas Valinskas, išplatinęs viešą kreipimąsi į žiniasklaidą ir visuomenę bei ragindamas SEL lyderį pamiršti visiems laikams.

„Mielieji, Kreipiuosi į visas žiniasklaidos priemones – radijo stotis, TV kanalus, portalus ir t.t. Tiesiog prašau išimti iš savo grojaraščių, repertuarų, aprašomų naujienų tokį išgamą kaip Egidijų Dragūną-Selą. Pamirškime, kad jo nebebūtų mūsų gyvenimuose. Tegul tie jo suknisti koncertai tampa praeitimi, kuri niekada nesugrįš“, – tąkart skelbė A.Valinskas.

Rodos, kai kurie nuo E.Dragūno po skandalo išties atsiribojo – jo dainų nusprendė negroti radijo stotys, atšauktas šią vasarą Klaipėdoje turėjęs vykti atlikėjo koncertas, jis nepasirodys ir liepos 29-ąją Kaune vyksiančiame renginyje „Jachtklubas Open Air 2022“.

Praėjus vos keturiems mėnesiams po A.Valinsko raginimų atsiriboti nuo E.Dragūno, SEL lyderio pasisakymai ir vėl nuaidėjo socialiniuose tinkluose. Šįkart tiesioginės „Instagram“ transliacijos metu sekėjų paklaustas, apie būsimus koncertus, E.Dragūnas atrėžė:

„Kada koncas? Koncas tada, kai užmušit Valinską ir atnešit man jo galvą“, – A.Tapino paviešintame įraše kalbėjo E.Dragūnas.

Žmonės.lt dėl šokiruojančio E.Dragūno pasisakymo susisiekė su A.Valinsku. Paklaustas, ar dėl Sel lyderio žada kreiptis į teisėsaugą, televizijos laidų vedėjas patikino skandalingo pasisakymo pats dar negirdėjęs.

„Aš tik iš jūsų išgirdau. Diagnozė viena – nereikia maišyti alkoholio su narkotikais, kita vertus, jei jau tai padarei, tai neviešink jokių įrašų. Dar nežinau, ar kreipsiuosi į teisėsaugą. Tiesą sakant, viskas labai staiga, iškart negaliu pasakyti“, – portalui Žmonės.lt sakė A.Valinskas.

Arūnas Valinskas / LNK nuotr.
Arūnas Valinskas / LNK nuotr.

Žmonės.lt primena, kad Egidijaus Dragūno pasisakymas karo Ukrainoje sukėlė nemažą sujudimą.

„Daug žmonių manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va ten vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – savo vaizdo įraše sakė E.Dragūnas, tačiau netrukus jį ištrynė.

E.Dragūno pasisakymu pasipiktino ne vienas žinomas Lietuvos žmogus ir grupės nariai. Netrukus po įvykio jie pareiškė paliekantys grupę.

Tiesa, „Sel“ lyderio komentarai vien skandalu neapsiribojo – dėl E.Dragūno pasisakymo Vilniaus apylinkės prokuratūroje buvo pradėtas tyrimas. Vis dėlto po kurio laiko jis buvo nutrauktas.

„Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, išnagrinėjęs ir įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, specialisto išvadą, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl atlikėjo Egidijaus Dragūno pasisakymų karo Ukrainoje tema (pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d.). Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d. Remiantis ikiteisminio tyrimo metu gauta kalbos specialisto išvada, kitais duomenimis, konstatuota, kad internetinėje erdvėje paskelbtas E.Dragūno pasisakymas yra žeminantis Ukrainoje karinius veiksmus vykdančius asmenis, vertintinas kaip nekorektiškas, prasilenkiantis su etišku savo nuomonės sklaidos laisvės įgyvendinimu, tačiau savo pavojingumo laipsniu neatitinkantis būtent nusikalstamų veiksmų pobūdžio.

Savo aktyviais veiksmais jis nekurstė kitų visuomenės narių prieš tam tikrai asmenų grupei priklausančius asmenis, neskatino neapykantos ar diskriminacijos“, – buvo teigiama portalo 15min gautame prokuratūros atstovės komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius