Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 30

Skaiva Jasevičiūtė. Ar valgytumėt šunų maistą? O patį šunį? O žmogų?

Su artėjančiomis šventomis Velykomis Jus visus. Vieniems šį sekmadienį tai bus religinė atgimimo šventė, kitiems – galimybė parodyti savo talentus marginant kiaušinius, bet manau, kad daugumai – dar viena proga persivalgyti atsisėdus už vaišėmis nukloto stalo.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Ir garantuoju, kad beveik prie kiekvieno gausiai padengto stalo atsiras žmogus, kuris, atsiprašant, išsipisinės, kad to ar ano nevalgo. Ir greičiausiai ne vienuose namuose dalis to nesuvalgyto maisto nukeliaus po švenčių į šiukšlių dėžę. „Gerais laikais gyvename“ – visada taip pagalvoju, kai matau išrankų maistui žmogų. Aš užaugau auklėjama, kad gyvenu ne dėl to, kad valgyčiau, bet valgau tik dėl to, kad gyvenčiau. Visas maistas yra geras ir reikia džiaugtis, kad jo yra.

Puikiai prisimenu, kaip vaikystėje dažnai žaisdavau vieną žaidimą – į lovą prieš miegą pasiimdavau mažulytį duonos gabaliuką ir labai mažais trupiniukais jį valgydavau, įsivaizduodama, kad atėjo badas ir tas duonos gabalėlis yra viskas, ką turiu. Mano vaizduotė visada buvo laki, todėl niekada negalėjau palikti maisto lėkštėje, nes iškart prieš akis stodavo tie, kurie badauja. Badas buvo ir yra viena mano didžiausių baimių iki šiol.

Ir ta baimė skatina fantazijas, kas būtų, jei ateitų badas. Visada paguodžia tai, kad mano namuose pilna sauso šunų maisto. Sakote, fui? Man ne gėda prisipažinti, kad

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius