Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vytauto Mackonio pirmagimė Penelopė – M.K.Čiurlionio menų mokyklos pirmokė: „Labai ja žavimės“

Antradienį po šiemet itin ilgos pertraukos Lietuvos mokyklose vėl skamba vaikų juokas – oficialiai prasideda mokslo metų pradžia. Į pirmąją klasę Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje žengia ir šokėjo, grupės „Džentelmenai“ nario Vytauto Mackonio pirmagimė Penelopė.
Vytautas Mackonis su žmona Natalija ir dukromis
Vytautas Mackonis su žmona Natalija ir dukromis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors pati pirma Rugsėjo 1-oji gali kelti įvairių minčių, Mackonių šeima šiam išbandymui pasiruošė. Kaip juokiasi šokėjas, kitaip ir būti negalėjo, mat pirmoke tapsianti Penelopė naujo etapo laukia su didžiausiu džiaugsmu.

Tiesa, išbandymų visgi būta. Pirmai klasei ruoštis teko pradėti dar pavasarį – vyko stojamieji egzaminai. Kaip džiaugiasi tėvai, dukra yra išties labai meniška: ir šoka, ir dainuoja, ir tapo, ir dar daugybę kitų meno sričių bando.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Mackonis su žmona Natalija ir dukromis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Mackonis su žmona Natalija ir dukromis

Tad kartu su žmona Natalija jiedu nusprendė, kad M.K.Čiurlionio menų gimnazija dukrai tiks tobulai. Ir nors čia šiemet stojo kone keli šimtai vaikų, Penelopei puikiai pavyko susitvarkyti su užduotimi ir įveikti visus sunkumus.

„Tuomet daugiausia nerimo ir būta tiek mums, tiek Penelopei. Vis dėlto ji susitvarkė puikiai. O visais kitais mokyklai svarbiais niuansais ramiai pasirūpinome likus kelioms savaitėms iki šiandienos“, – pasakoja V.Mackonis.

Mokyklai skirtomis reikmėmis rūpinosi žmona, o Vytautui teko susidoroti su kitomis užduotimis – jis vasaros metu kontaktavo su dukters auklėtoja, rūpinosi prisijungimais prie elektroninių sistemų.

„Daug visokių naujovių: elektroninis dienynas, elektroninės pratybos. Žinokite, kokias dvi dienas sėdėjau ir „prijunginėjau“ mus prie visko (juokiasi). Mūsų laikais taip tikrai nebuvo“, – šmaikščiai pasakoja šokėjas.

Natalijos ir Vytauto Mackonių dukters Penelopės Rugsėjo 1-oji – galerijoje:

V.Mackonis juokauja, kad taip su naujomis pareigomis tikisi susitvarkyti dar kelerius metus. Kaip pats sako, pirmas keturias klases tikrai galės padėti ruošiant namų darbus, o kaip bus vėliau?

„O vėliau jau reikės aiškintis, ar esu gudresnis už penktoką, – juokiasi šokėjas. – Vis dėlto mūsų pareiga yra stengtis ugdyti vaiko įgūdžius taip, kad mūsų pagalbos neprireiktų.“

Išdidus tėtis sako, kad šeimoje auga tikra menininkė, kurios talentus net sunku išvardyti. Tad ir nelengva prognozuoti, kurį kelią dukra ilgainiui pasirinks.

„Kol kas pasakyti išties sunku, nes namuose ji praleidžia išties daug laiko tapydama, jai labai patinka dainuoti, papildomai lankė fortepijono pamokas, tad būta ir tokių smagių kuriozų, kai Penelopė darželyje išmokusi dainą, jai namie sukūrė melodiją, ji taip pat puikiai šoka. Žinokite, tiesiog belieka žiūrėti ir žavėtis tokiu vaiku“, – sako Vytautas.

Sportinių šokių klube „Ratuto“ Penelopė yra nuskynusi ne vieną aukso medalį. Pajuokaujame, kad kitaip tikėtis ir būtų sunku, bet Vytautas sako, kad šokių svarbą turėtų suprasti dažnas tėvas.

„Šokiai ją tikrai lydės iki 18-os metų, nes iš savo patirties žinau, kiek daug jie atneša naudos. Pradedant laikysena, muzikalumu, disciplina. Vis dėlto jeigu dukra nuspręs rinktis kitą kelią, mes tikrai jos sprendimo niekaip nenulemsime, leisime jai pačiai rinktis“, – pabrėžia žinomas vyras.

Tėtis džiaugiasi iš profesionalų lūpų girdėjęs ir daug komplimentų dėl dukters gabumų skambinant fortepijonu, pabrėžta, kad ji turi visus tinkamus duomenis. Būtent todėl ji įstojo į fortepijono klasę.

Ir nors didžiąją dalį vaikų Penelopė matys pirmąjį kartą, tėvai nesijaudina – jų dukra neturi didelės scenos baimės, yra labai komunikabili. Kaip juokiasi Vytautas, net ir konkursų metu dukra prašo tėvų šiek tiek atstumo, nori su viskuo susitvarkyti pati.

Tiesa, koronavirusas pakeitė ne tik įprastas šventes, bet ir tradicija tapusią Rugsėjo pirmosios šventę. Iki šiol Mackonių šeimyna mokslo metų pradžią sutikdavo gausiame artimųjų būryje, jiems ši diena – itin svarbi. Vis dėlto planus dėl koronaviruso teko atšaukti.

Kaip sako V.Mackonis, dabartinė situacija išties gąsdina. Šokėjas tikisi, kad pavyks išvengti itin griežto karantino, neteks mokytis nuotoliniu būdu, mat, kaip pats sako, pirmuosius metus mokykloje leidžiantiems vaikams labai svarbu praktinės žinios, kurias dirbant iš namų būtų sudėtinga įgyti.

„Visi kratosi darbo iš namų, stengiasi visais įmanomais būdais, kad netektų grįžti prie nuotolinio mokymosi. Mokykla laikosi visų saugumo reikalavimų. Klasėse nereikės būti su kaukėmis, bet jos privalomos pertraukų metu“, – viliasi šokėjas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šokėjas Vytautas Mackonis artimųjų apsuptyje pakrikštijo antrą dukrą: „Tai – ypatinga diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje