-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar sustresavusios putpelės kiaušinis yra ekologiškas?

Itin mažus paukščius galima auginti net namų balkone. Būtent nuo tokio auginimo prasidėjo putpele.lt įkūrėjo Alvydo Klimavičiaus patirtis su putpelėmis. Dabar apie šimtą putpelių auginantis A.Klimavičius sako, kad tai nėra daug.
Putpelių kiaušiniai
Putpelių kiaušiniai / hisks/sxc.hu nuotr.

„Aišku, didžioji masė mėgėjų augina 10–20 putpelių“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo ritmu“ kalbėjo vyras, pridurdamas, kad, norint putpeles paversti pajamų šaltiniu, reikėtų jų auginti bent 200.

A.Klimavičiaus teigimu, putpeles labai patogu auginti, nes jos užima labai nedaug vietos.

„Jos gyvena pakankamai tankiai: didelės erdvės joms kelia stresą. Pavyzdžiui, 10-čiai putpelių užtenka 30–40 centimetrų ploto – tai faktiškai yra užverstas laikraščio plotelis“, – aiškino putpelių augintojas.

Prakalbus apie ekologiškus putpelių kiaušinius, A.Klimavičius laikosi skeptiškos nuomonės: ekologiškas paukščių auginimas reiškia dideliame aptvare vaikštantį laisvą paukštį, o putpelės didelėse erdvėse nerimauja ir net kiaušinius nustoja dėjusios.

Mes, entuziastai, esame bandę auginti putpeles lauke nedideliuose voljeruose, bet galų gale paukštis sustresuoja, kiaušinių deda mažai.

„Mes, entuziastai, esame bandę auginti putpeles lauke nedideliuose voljeruose, bet galų gale paukštis sustresuoja, kiaušinių deda mažai. Klausimas, kiek tas sustresavęs kiaušinis yra ekologiškas. Ir jo kaina atitinkamai būtų labai ekologiška. Į tuos posakius „ekologiški putpelių kiaušiniai“ žiūriu labai skeptiškai. Vienintelis dalykas, kurį galima sureguliuoti, tai yra mityba“, – kalbėjo A.Klimavičius.

Jis pasakojo, kad prieš keletą metų daugelis neįsivaizdavo, kas ta putpelė ir kas tie putpelių kiaušiniai. Mažą jų populiarumą lėmė tradicinis lietuvių požiūris į maistą: jei kiaušinio tik vienas kąsnis, tai jau – ne kiaušinis. Visgi dabar, A.Klimavičiaus teigimu, susidomėjimas putpelių kiaušiniais auga.
    
„Daug entuziastų augina putpeles sau ir šeimai. Tai labai tam tinkamas paukštis – labai gerai jaučiasi narveliuose, juos lengva prižiūrėti, jie yra atsparūs ligoms. Praktiškai tereikia išpildyti kelias sąlygas: apšvietimas keliolika valandų per parą, šiluma, lesalas, ramybė – ir putpelės tikrai atsidėkos kiaušiniais. Be to, būsite ramūs dėl to, ką valgote, kad nėra chemijos, antibiotikų“, – kalbėjo A.Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius